Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: epiduralna

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno epiduralna

Ja sam ju htjela, nisam ju dobila jer nisu imali a i brzo sam rodila, pa da i jesu vjerojatno mi ne bi dali. Sad mi je drago zbog toga jer mi je porod bio ok. Zanima me vaše mišljenje i vaša iskustva!

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja htjela, i dobila. porod ko iz bajke :D

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    ja htjela, i dobila. porod ko iz bajke :D
    Ovako

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dajte malo to opišite

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

šta te zanima, proces ubadanja ili djelovanje ?

ili oboje

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja otprilike kao anima: htjela sam ju, dr baš nije bio oduševljen, ali je sve prebrzo išlo (za sat i pol otvorila sam se od 1 do 7 cm), pa nije ni bilo vremena.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ili oboje
    Sve

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa

ili oboje
    Sve
    dakle, prije uboda dobiješ lokalni anestetik koji boli otprilike ko da te gricne mrav

ubod epiduralne ne osjetiš jedino se moraš tempirat da ne mrdaš ni milimetra da iglica ne ode krivo. preko leđa ti priljepe tu tanku, tanku cjevčicu koja iz ubodenog mjesta vodi do nekog aparata u kojem anesteziolog miksa čarobni napitak

u svakom slučaju porod je APSOLUTNO bezbolan... mogu ti ako hoćeš na pp poslat svoju neobjavljenu priču sa poroda pa da vidiš :D

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Maya, please na pp priču

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

poslala

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preporučam da pogledaš ovaj topic
    http://roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=306

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sori, krivi link, mislila sam na ovaj http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je meni najdraži citat s tog topica
    Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    Epiduralna anestezija je medicinska intervencija u porodu, koja bi, prema mojemu misljenju, trebala biti primijenjena, samo kada postoji za nju dobri razlozi , sto vrijedi i za sve ostale intervencije. Ili barem pruziti je kao izbor ALI UZ JASNU I OBJEKTIVNU INFORMACIJU o njezinom ucinku i mogucim posljedicama. Reklamirati ju kao izbor koji je nadmocniji porodu bez nje je neodgovorno, neprofesionalno i netocno.
    Ima puno stvari koje bi se o tome dale napisati...samo jedna koja se meni cini vazna a koja se uglavnom ne spominje: trudovi su stres za bebu, isto kao i za mamu. Dakle beba isto prolazi kroz svojevrsnu porodjajnu bol, ali nema izbora epiduralne anestezije. Ali priroda je mudra pa je pruzila i mami i bebi svojevrsnu prirodnu epiduralnu anesteziju u obliku hormona endorfina koji se uvijek luce kao reakcija na bol. I sto je bol jace, oni se vise luce. Dok se tako luce u mamin krvotok, nesto ode i do bebe pa je i njoj lakse. Meni je uvijek milo sjetiti se kako u onom blazenstvu izmedju dva vala (truda) i Shantani je isto bilo blazeno...
    Epiduralne pokvari endorfinski party za bebu totalno , jer mama ne osjeca bol pa zasto bi joj tijelo lucilo endorfine.
    Ono sto bi obozavatelji epiduralne isto trebali zenama reci na tim propagandim tecajevima jest da njezina primjena povecava stupanj intervencije pri porodu (na primjer, vakum) i da povecava rizik slabijeg attachmenta bebe i mame.
    Ovo drugo su Svedi istrazivali i napravili jedan filmic na kojem se vidi kako tek novorodjena beba puzi s maminog trbuha do grudi, kako se sama zakaci za ciku i baci se na posao. Druga beba to isto pokusava raditi, ali joj bas ne ide, tj. treba maminu pomoc. A treca beba samo lezi na trbuhu i ne mice se.
    Razlika u bebama nije bila ta da je nekima vise stalo do cikanja a nekima manje. nego da su mame imale potpuno neinterventni porod (prva), porod s malo intervencije (druga) i vrlo interventni porod ukljucujuci primjenu analgetika.

Kada se zena ne moze vise nositi sa boli (a to se vrlo cesto dogadje jer nije u pogodnoj fizickoj i emocionalnoj okolini, bez odgovarajuce podrske, jer ju se uznemirava, jer ju se pozuruje i daje na primjer drip ili onemogucuje da se krece i nadje polozaj u kojem ce lakse nositi sa boli ili sputava da se dere i vice iz sveg glasa ako joj je tako lakse) ili je jednostavno porod dug i iscrpljujuci, tada epiduralana ima neki smisao i tada mi se njezini nedostatci i rizici cine opravdano zanemarivim u odnosu na prednosti.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

"Ja sam rađala pod epiduralnom, i mogu reći da je u tom slučaju ovakva pomoć (nalijeganje na trbuh) stvarno potrebna. Trudovi su pod epiduralnom slabiji, a ja nisam imala snage i kontrole u trbušnim mišićima da jako tiskam."
    "Pa nije svaki porod isti! U mom slučaju je bilo ovako. A i zna se da pod epiduralnom postoji veliki rizik da se kompletan porod uspori, čak da dođe do zastoja."

:shock: ovo sam copy-paste sa jednog drugog topica, uopce ne razumijem zasto bi netko pod ovim uvjetima htio epiduralnu?! :shock:

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A ima i onih kojima je dana epiduralna, pa osim neugodnog bola prilikom ubadanja igle u kičmu, nije djelovala, tako da sam još jednu dozu boli dobila s injekcijom uz trudove.

Sad kad idemo ispočetka, znam da ne dam da me diraju.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ajme jadna, prvi put cujem da je netko dobio epiduralnu a da nije trazio!

žaklin

Početno

Ja sam rodila troje djece.
    Prvo jedva i tako da smo nakon 16,5 sati jedva bili živi, a doktor je reagirao tek kad su bebi počeli slabiti otkucaji. Mene su razrezali maksimalno, tj. neka živčana babica itd. Ne želim to dalje prepričavati jer ispada da se takvog poroda sjećam u detalje, a onih poslije ne.
    Drugo dijete sam rodila normalno, bolno,a li sve super, doktori divni, babica super, sve ok, ali je boljelo. A od straha da ne prođem kao prvi puta imala sam muskulfiber u nogama i rukama jer sam neprekidno bila u grču !
    Treću bebu rađala sam kod svog kuma i na njegovu preporuku dobila epiduralnu, naime 3 godine prije tog poroda imala sam konizaciju, pa je postojala mogućnost komplikacije zbog tog ožiljka.
    Ukratko - bila sam oduševljena !!!
    Porod mi je prošao u smijehu i veselju, a sigurna sam da mi je tijelo bilo puno endorfina i bez boli !
    Beba je bila vitalna i nimalo izmučena, a moj jadni prvorođeni sin se jako izmučio u prvom porodu, imao deformiranu glavicu nekoliko tjedana, tešku žuticu, katastrofa.
    Pa sad nek mi netko kaže da nas treba boljeti ???
    Naravno doktor treba odlučiti o indikaciji za epiduralnu, jer nekad se ne može dati, ali kad je sve ok, zašto ne !

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    Ajme jadna, prvi put cujem da je netko dobio epiduralnu a da nije trazio!
    C'est moi! Nakon 17 sati ležanja u Petrovoj, kada je drip proradio u punom sjaju, a ja umalo skrahirala nakon cca 22 sata bez jela, pića i spavanja. Brzinska boca infuzije da me dignu i epiduralna bez puno priče.

Nisam baš pristalica epiduralne, i rađe bih bez nje ako može, ali s obzirom kakav sam tretman imala u rađaoni možda je ovako i bolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •