Ja sam rodila troje djece.
Prvo jedva i tako da smo nakon 16,5 sati jedva bili živi, a doktor je reagirao tek kad su bebi počeli slabiti otkucaji. Mene su razrezali maksimalno, tj. neka živčana babica itd. Ne želim to dalje prepričavati jer ispada da se takvog poroda sjećam u detalje, a onih poslije ne.
Drugo dijete sam rodila normalno, bolno,a li sve super, doktori divni, babica super, sve ok, ali je boljelo. A od straha da ne prođem kao prvi puta imala sam muskulfiber u nogama i rukama jer sam neprekidno bila u grču !
Treću bebu rađala sam kod svog kuma i na njegovu preporuku dobila epiduralnu, naime 3 godine prije tog poroda imala sam konizaciju, pa je postojala mogućnost komplikacije zbog tog ožiljka.
Ukratko - bila sam oduševljena !!!
Porod mi je prošao u smijehu i veselju, a sigurna sam da mi je tijelo bilo puno endorfina i bez boli !
Beba je bila vitalna i nimalo izmučena, a moj jadni prvorođeni sin se jako izmučio u prvom porodu, imao deformiranu glavicu nekoliko tjedana, tešku žuticu, katastrofa.
Pa sad nek mi netko kaže da nas treba boljeti ???
Naravno doktor treba odlučiti o indikaciji za epiduralnu, jer nekad se ne može dati, ali kad je sve ok, zašto ne !