Okruženje u kojem posvojeno dijete živi stvaraju PRVENSTVENO njegovi roditelji, obitelj, prijatelji.. Što misli teta u dućanu nije toliko bitno, ako odgajate SRETNO i SAMOSVJESNO dijete.

Pojednostavljujete kampanju i secirate je.. Bit je pokazati da su djeca samostalna bića od prvog dana, i da se prema njima tako treba postupati. Pomoći im da razviju svoje potencijale, a ne ostavljati ih "iza rešetaka", u raznim "vrtićima" i ogradicama. Uostalom, ove rešetke su simbolične..

Pokušava se dati naglasak na PRVE TRI. A ne podcjeniti sve ostalo.. Pa u spotu se čitavo vrijeme javljaju glasovi "opet ti..", "zar ne možeš bar jednom..", "jesam ti rekla.." i sl u starijoj dobi (jednom čula, ne sjećam se, ali u tom stilu..).

Zar bi ja trebala plakati ispred svakog plakata i reklame koji prikazuje trudnicu, dojenje, i nešto sl. zato što se ne mogu poistovjetiti?! Misliti da sam manje vrijedna jer ne mogu proživjeti iskustvo zdrave trudnoće i rađanja? Nema šanse..
Pukneš, slomiš se na komadiće, skupiš, slijepiš i kreneš dalje..

Posvojena djeca se nažalost moraju boriti s puno predrasuda. A mi, njihovi roditelji smo tu da im pomognemo. Ako znaju da su voljena, ako su svjesna sebe, ne sumnjam da će u tome uspjeti i biti prekrasni ljudi. Bez obzira u kojoj dobi su posvojena..