Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: blaga lipemija

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno blaga lipemija

Haj!! Ako netko zna možda beba mi ima 4.5 mj. i 8.5. kg i ALT jetrena proba je 35 a normalno je do 35, te ima blagu lipemiju( masnoće u krvi) . Još je na 6-7 oborka dn. Jede malo po obroku. Da li bi trebala prijeći na 5-6 obroka sa uvođenjem čaja pa bi se nalaz popravio? Jel netko ima iskustva što se toga tiče?? :?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obrok=sisa?
    ili
    nešto drugo?
    ja ti znam da je kod dojenja to normalno i da uglavnom prođe samo od sebe.

za drugo ne znam?
    šta veli doktor?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Šta se tiče lipemije ona spada u normalan nalaz kod dojenih beba. Za vaditi krv čovjek je inače natašte, a beba ipak papa stalno, pa se ne stigne razgraditi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moja nije dojena, dobiva nekih 50 ml mog mlijeka dnevno jer se izdajam ali imam malo mlijeka još. Sumnjam da to može utjecati na nalaz. Mora biti nešto drugo. Možda čaj?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zašto su bebi uopće određivane masnoće u krvi? Zbog velike kilaže?

Blaga lipemija je normalan nalaz ako bilo tko bilo koje dobi pojede nešto masno prije vađenja krvi.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svaka hrana izaziva lipemiju, masna više, slatka nešto manje, proteini najmanje (ali su obično s mastima pa opet izazivaju).
    Trebala bi biti bar 8 sati bez hrane, a za određivanje koncentracije lipida (kolesteroli i trigliceridi) 12 sati. Samo voda. Ali zbilja ne znam da li imaš zašto mučiti dijete. To što su napisali da je lipemija je možda samo zato da naznače da nalaz drugog što su mjerili nije sasvim pouzdan, jer lipemija smeta biokemijskim analizatorima i može utjecati i na sedimentaciju. Za krvnu sliku ne smeta.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno blaga lipemija

Ako si vadila krv u Klaicevoj to ti je normalno- mi smo uvijek to imali u nalazu kad smo vadili nalaze

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Re: blaga lipemija

Citiraj zabrinuta prvotno napisa
    Ako si vadila krv u Klaicevoj to ti je normalno- mi smo uvijek to imali u nalazu kad smo vadili nalaze
    upravo podigla nalaze iz Klaićeve i piše nam crvenom kemijskom "lagana lipemija"

a naša T ima 20 mjeseci, ali je još uvijek na cici

jel bi se vi brinuli?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: blaga lipemija

Citiraj frogica prvotno napisa
    Haj!! Ako netko zna možda beba mi ima 4.5 mj. i 8.5. kg i ALT jetrena proba je 35 a normalno je do 35, te ima blagu lipemiju( masnoće u krvi) . Još je na 6-7 oborka dn. Jede malo po obroku. Da li bi trebala prijeći na 5-6 obroka sa uvođenjem čaja pa bi se nalaz popravio? Jel netko ima iskustva što se toga tiče?? :?
    Što nije do 2 g. gornja granica ALT-a 46?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sad tek vidim od kada je post.

mama ptičica, kolike su vam vrijednosti?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

frogica,

nemam pojma jer nismo testirali krv na masnoće nego na alergiju na kravlje mlijeko...

tako da nigdje nemam rezultat za lipide..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa
    frogica,

nemam pojma jer nismo testirali krv na masnoće nego na alergiju na kravlje mlijeko...

Imgica

Ako nisu radili jetrene probe od kuda im dijagnoza lipemije?
    Ne znam može li se to "iščitati" iz alergotestova. :/

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    frogica,

Imgica

sorry, ali ovo me nasmijalo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

na najvećem od 4 listića piše:

"serum lipemičan", a na ostalima piše "lagana lipemija"

čitajući ovaj topic došla sam do zaključka da se ne trebam brinuti

znači mi smo radili test na alergiju na mlijeko, jetrene pretrage i štitnjaču jer smo 8 mjeseci davali svojoj 20-mjesečnoj curi sojino mlijeko umjesto kravljeg na koje je reagirala

pa kad sam prije 2 tjedna pročitala, na temelju informacija s ovog foruma (!) , da soja baš i nije tak doobra kak se misli tražili smo da se naprave sve pretrage koje mogu dati uvid je li stradala štitnjača, jetra te kakak je kalcij, željezo i td.

rezultati su nam dobri, svi unutar referentnih granica, osim što svugdje piše lagana lipemija

e da, a na kravlje mlijeko je još uvijek osjetljiva , ali nema veze!
    još je uvijek na cici i nećemo joj davati nikakvo drugo mlijeko

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

znači mi smo radili test na alergiju na mlijeko, jetrene pretrage i štitnjaču jer smo 8 mjeseci davali svojoj 20-mjesečnoj curi sojino mlijeko umjesto kravljeg na koje je reagirala

...
    rezultati su nam dobri, svi unutar referentnih granica, osim što svugdje piše lagana lipemija
    sad sam tek zbunjena
    ako su svi unutar ref. vrijednosti od kuda im onda lipemija?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nemam pojma

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

vidim da su vaši postovi dosta stariji ali ipak....

moj sin je navrsio 20 mj i isto tako smo bili u klajicevoj na vadenju krvi za test na mljeko i jaje i vec su mu sad drugi put napisali lipemija a djete jede sve normalno osim mljeka i za to uzimamo od malih nogu Pregomin. dali bi mozda on bio mali uzrok toj lipemiji?
    ako vec pisu lipemija mozda bi mogli staviti neke vrijednosti pa da se vidi koliko je to ozbiljno...

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lipemija se obično nađe kao nusnalaz kad se rade neke druge pretrage, tipa hematološke (krvna slika) ili alergološke (zbog toga ne napišu vrijednosti jer se ne radi ciljana biokemijska analiza). Najčešće se uoči zato jer djeca mahom nisu natašte što znači 8-10 sati bez jela i pića osim vode.

Ništa strašno i ništa za zabrinuti se

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i nama je nalaz bio lipemičan kad smo vadili krv za alergije i to je normalno jer beba nije natašte, isto ne doji ali nebitno

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da nalaz ne bi bio lipemican beba ne bi smjela nista jesti najmanje 6 sati prije vadjenja, a kako to bas i nije moguce (glupo bi bilo izgladnjivati bebu radi vadjenja krvi) onda obicno nalaz bude lipemican, to lipemicniji sto je nedavnije bebica jela prije vadjenja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •