Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: kako su naše mame ostale trudne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno kako su naše mame ostale trudne?

Pričate li s mamama o ovome? Mislite li da je povezano genetski i da li ima veze ako je mama u svakoj trudnoći ostala od prve trudna da ću i ja, jer toplo se nadam da ima veze..
    Zanima me one curke koje već imaju bebaća usporedba s njihovim mamama i trudnoći

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da to baš i nije povezano sa genetikom.
    Moja mama je dosta dugo (cca 2 god.), pokušavala ostati trudna. To je što se tiće prve trudnoće, a druge ne znam jer je imala nekakvih problema pa nije smjela zatrudniti, a kad joj je dozvoljeno ne znam koliko su čekali.
    Ja sam ostala trudna odmah prvi mjesec
    Zato sada nije baš tako pokušavamo evo već 2-3 mjeseca, ali ne dam se ja, nije to tako strašno. Imatu cura koje, da ne spominjem, čekajuuuuuu

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja mama je vrlo lako ostajala trudna, a i ja sam.
    i tijek trudnoca nam je bio vrlo slican.
    a i inace smo uzasno slicne, vise nego sto bih ja htjela
    (slicno razmisljamo, izgledamo, imamo iste bolestine, i sad kad ju gledam u menopauzi, znam sto me jos sve ceka...)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moje zatrudnjivanje, trudnoce i porodi su takodjer bili vrlo nalik onima od moje mame i mojih sestara. sve smo lako zatrudnjivale, imale relativno lake porode, sklone ranijem otvaranju. jedino sto su moje bebe znatno vece od njihovih jer su mi svi sa strane mm-ove familije dosta veliki.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja mama je iz prve ostala trudna i imala je super trudnocu i trebao je biti lagan porod..uvijek mi je govorila kako sam samo trebala izaci, naime kako je bila prvorotkinja ostavili je samu u radaonu jer sta ona zna kada ce roditi, mada im je govorila da ja samo sto nisam izasla, dosla u bolnicu skroz otvorena..i ona bez nekih bolova odjednom vidjela "nesto crno" izmedu nogu (moja glavica)..kaze da se toliko prepala, jer od bolova nije bilo ni B tako da nije ni shvatila da sam vec sa glavicom izasla, da je vrisnula, od toga sam se vratila unutra i ona se stisnula (zatvorila) i onda su dosli problemi...rezali je, na silu otvarali, tako da su mi na kraju slomili kljucnu kost. Nekako prizeljkuljem sve isto samo ne porod... E da jos jedna interesantna stvar.. rodila se u 1:17 i mama je imala 17 savova

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ipak ima nešto..To mi daje nadu jer ja skoro u svemu da sam kopija mame, pa se nadam da ce tako biti i s trudnoćom. Jedino što je ona rigala u trudnoći al šta je tu je samo da se uhvati

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moja mama nije mogla lako ostati trudna, tj.za nju je tad period od godinu ipo bio predug, meni sad to ne djeluje strašno, ali je pila neki narodni recept spravljen od češnjaka i ostala trudna, onda kad su mene pravili opet nisu mogli i čim je popila taj pripravak došla i ja.Sad me nagovara da i ja to pijem, ali meni se ne da. Meni je problem zadržati trudnoću, a ne ostati trudna, a mam kaže da je možda i ona imala te rane spontane kao i ja, ali onda to nije mogla znati jer nije bilo testića, tako da eto, ima nešto u tome. Brat nije ima problema s pravljenjem

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ali nije imala niti jedan jedini ponata kad nas je rađala, nadam se da ću i to naslijediti jer mi je to nevjerojatno!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja mama sa mnom odmah imala 18 g. ali zato s maldjim bratom 7 g.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa mene nisu baš "radili", jelte, nego sam im ja uletila onako nenaručena , ali zato su moju sekicu (10 godina mlađu od mene) "radili" 2 godine...

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moji su koju godinicu potrošili na izradu brata i mene.
    (valjda smo zato tako dobro ispali )
    Trenutno se nadam da je to genetski jer bi to značilo da ću jako brzo postat trudnica
    (naime kod mene je tih par godina već prošlo)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mojoj mami se moj brat jelte dogodio,a ja sam im se nakon 5 g.dogodila tako da nemam po čemu mjeriti koliko je mami i tati trebalo da nas naprave

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mislim da to nema veze sa našim mamama.
    ja sam se mojima dogodila i rodila me bez ikakvih problema i nakon 1-2 god.htjeli su još jedno dijete ali su se mučili 5 god dok nije došao moj brat.,a i porod joj je bio grozan.
    meni je trebala 1,5 god da zatrudnim,pa sam imala spontani,pa mi je trebala još 1 god.da opet zatrudnim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja je mene dobila za tadašnje prilike jako kasno, u tridesetima, mislim da me radila dugo - tipa 4-5 godina, već su je bili proglasili neplodnom, išla je na propuhivanje jajovoda i onda - 'đenje, ja se rodila ('69.-ta). Za moju mlađu sestru mislim da nisu imali puno problema, rodila se 3 godine nakon mene. Ja sam inače MPO maratonka (od 2002.), zasad ništa.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo da se i ja priključim diskusiji

ja mogu samo poželjeti da mi bude kao mojoj mami: sve tri kćerke su ona i tata radili najviše tri mjeseca, ona je imala super trudnoće, a o porodima da ne pričam, trudovi 7-8 sati, vodenjak puca, u roku od pola sata smo mi izletjele :shock:

mislim da je ona jedna od rijetkim s tako dobrim iskustvima... jedino što je u menopauzu ušla već s 45, tako da ja nemam previše vremena

ali, sad mi pada na pamet, ako je rok 3 mjeseca, ja sam ovaj mjesec trudna!

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno kako su naše mame ostale trudne?

Moja mama je lako ostajala trudna . Prakticno kad je isplanirala i mene i brata tada je i zatrudnjivala . Ali joj je porod bio tezak i sa mnom i sa bratom jer smo imali po 5kg . Sve zene u mojoj familiji su relativno lako zatrudnjivale . Ja uvijek moram biti crna ovca

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    Mislim da ima jer ako naslijeđujemo od njih boju očiju, i sve ostalo, logično je da možemo i te probleme...ili od nekoga iz familije s "lošijim" genom.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    Citiraj la11 prvotno napisa
    Mislim da ima jer ako naslijeđujemo od njih boju očiju, i sve ostalo, logično je da možemo i te probleme...ili od nekoga iz familije s "lošijim" genom.
    E onda se ja iskreno nadam da ja po pitanju zatrudnjivanja nisam na tatu ...ili na dedu ..

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bi da sam ko moja mama... za mene im je bilo potrebno 3 mjeseca, a za seke (2) im je upalilo od prve!
    Ali oni očito nisu imali problema sa spermićima.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moja mama je nakon dvije godine ostala prvi puta trudna. Danas psuje testove za rano otkrivanje trudnoće i UZV jer u njihovo vrijeme toga nije bilo pa su joj živci bili pošteđeni. S obzirom da sam ja imala dva blighted ovuma i jedan missed ab. (dva puta sam kiretirana) prije ove trudnoće, pričala mi je kako je to vjerojatno i ona prošla, a da nije ni znala. Naime, inače je dobivala M. na sat, ali barem tri puta je M. jako kasnila, a zatim bi se pojavila uz vrlo obilno krvarenje i komade koji su iz nje izlazili...
    Nakon moje sestre imala je i vanmaterničnu trudnoću pa su joj jedva spasili živu glavu i izvadili desni jajnik. Ipak, rodila je i mog brata i mene. Razmaci među nama su poprilično veliki - brat je od mene stariji 6, a sestra 10 godina. Ali očito je da nadu ne treba gubiti, pravljenje djece nije lak posao.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moja mama je imala dva spontana, jedan prije mene i jedan prije buraza, a razlika između nas je 9 godina. iskreno se nadam da neću i ja tako

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Moja nije imala problema sa zatrudnjivanjem, pardon, sestru su čekali cijeli mjesec jer im se valjda prvi put nije poklopilo i kaže da je to bio težak problem. Trudnoće i porodi su bili grozni: povraćanje, ležanje, RH-
    a tada nije bilo injekcija, mene je rađala 27h od prvih bolnih trudova na
    zadak. Ja sam opet pokupila Hercegovačke tatine gene, grudi do plafona,
    široke kukove i nikakvih problema u trudnoći i porodu.

Shiwy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja mama je bez problema zatrudnila, tako reći odmah, a da izneneđenje bude veće bile smo DVIJE!
    Ja sam zatrudnila čim smo odlučili da "radimo" - uspjelo je od prve! MM mi nije vjerovao da će se odmah "uhvatiti", dok sam ja bila sigurna..

Moja mama misli da je to genetski. Ja jednostavno znam točno kad imam ovulaciju, isto vrijedi i za moju sestru blizanku.. mislim da će i ona zatrudniti od prve - kad saznam javim vam!

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja mama 3 planirane trudnoce... (jedan sponatani), al je bila i jedna neplanska pa nas je ipak troje Nikakvih problema da ostane trudna... Cilklusi joj citav zivot bili uredni od prvog do zadnjeg... eh sad, sestra policisticne jajnike ima, ja sam rano, rano ostala bez jednog jajnika, a i brat ima nekih problema oko tih organa (isto cistica neka, nisam znala da ih i muski mogu imati)... S oceve strane isto niko problema nikakvih, nikad... Kako ce se stvari odvijati bumo vidli...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moja je vrlo mlada imala jedan spontani nakon čega su joj rekli da neće moći imati djece. 5 godina nakon evo mene, neplanirano, nenajavljeno, mislim ipak ''nije mogla imati djecu''. nakon 6 godina još jedno, neplanirano, nakon 2 godine još jedno (ovaj put ne znam za plan) i zadnje dijete pod pilulama, nije namjerno popila jednu :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a baka je pak bila sasvim druga priča. 5 trudnoća od kojih su 4 završile ili mrtvorođenom djecom ili spontanim a samo jednu je uspjela izgurati do kraja.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a sad vidim da sam i sebe trebala opisat. prošlo ljeto spontani, u tako ranoj fazi da je samo testom utvrđena T i par dana nakon beta skoro na nuli. šta je bilo ( a mogla je bit i npr biokemijska) nikad neću saznat. sad 10 tjedana, ali kritično zbog povremenog krvaruckanja.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja mama, baka, sve žene u obitelji, nitko problema ni sa zanošenjem trudnoće, niti sa trudnoćom, niti sa porodom. Ja 3 spontana i jedno dijete sa urednom trudnoćom. Inače nikakvih problema nisam imala sa ostajanjem T, odmah prvi mjesec sam ostajala trudna, a sad nikako već 6 mj. Sestra isto nikakvih problema. Mogu povezati i to da sve rađamo manje bebe i ne dobivamo puno kg u trudnoći. Inače sve povraćaju osim mene. Mislim da genetika ima veliku ulogu, ali neke stečene poremećaje i bolesti ne možemo računati u to. Jako je bitan način života, prehrana, jooooj što sam se raspisala.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kamo sreće da sam na mamu,
    ali znam da nisam-a 55 godina još ima menstruaciju, počatak menopauze (a meni su to predviđali u 25.-toj, ), naravno, zatrudnila je iz prve

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i naravno, sve trudnoće za 5, a tek djeca

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja majčica 5 godina nakon udaje rodila mene.

Prije mene 4 spontana, jedna umrla beba, i trudnoća sa mnom prelezana, i prerizična. Cijelo vrijeme krvarila, izgubila 8 kg. Doctori govorili "nema i od ovoga ništa, nemojte se nadati".
    Eh mene da se riješe. Taj se još nije rodio. Oni će meni da sam ja promašaj, a vidi me sad, prava zdrava rasna i raskošna i ...što već. Doslovno.

I tako nekako po nasljedstvu i ja se namučih do bebe.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja mama je rodila 4 djece, ja imam 3 sestre i svi nas je začela bez problema. I moje tri sestre su svoju djecu dobile bez problema (moji imaju ukupno 7 unučadi) a ja evo već 4 godine pokušavam dobiti bebača ali ne ide. Vrzmam se po raznoraznim postupcima, ali sreće jednostavno nema i pitanje je kada će ona pokucati na naša vrata (imam 36 godina).
    A valjda uvijek neko mora biti crna ovca u porodici, izgleda smo to mi.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ni blizu kao moja mama, više sam po svemu kao baka po tati.
    ipak sam ja tatina kći

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja mama kaže da je oba puta ostala trudna iz prve.I onda mene i mm zadesi problem i ja njoj objašnjavam o ciljanim odnosima i plodnim danima i bla,bla...plodni dan je samo jedan dan u mjesecu,bla,bla...A ona mene sva u čudu gleda :shock: :"Ja,ba!Pa kako samo jedan?!Pa ja sam mogla ostati trudna bilo koji dan!" Draga moja mama,nisi-samo si imala sreće !

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

svaki dan je mogla ostati trudna, genijalna ti je mama

kod moje mame je sve islo glatko, kao i kod svih zena u familiji sto se tice zatrudnjivanja...poneke su se mucile sa porodima, ali ni kod koga nije moralo ovoliko da se CEKA kao kod mene...doduse, sve su zene bile i puno mladje (a i problemi sa spermatozoidima su bili skoro pa nepoznati...)

elena-mk avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja mama rodila tri dece, ostajala trudna bez ikakvih problema ili kako ona kaze:"samo da me tvoj tata pogledao, ja odma sam ostajala u drugom stanju".
    I moje dve bake isto tako, rodile po tri-cetiri dece bez problema i niko od njih tri nije imao nista od sve sto stoji u mom potpisu.
    Mi se trudimo nesto vise od godinu dana ali nista...valjda sam ja ta crna ovca u porodici.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moja mama oba puta ostala trudna kako se kaže kad ju tata samo pogleda. A ja... već 2 godine na VV i ne ide. Baš me jučer pita u kojoj smo fazi a ja kažem čekamo, gužva je na VV. Kaže ona meni pa kako čekate, imat češ plodne dane a nečeš biti na redu. . Joj draga mama vjeruj mi da dr jaaaaako dobro prati moje plodne dane kojih ni nema ako ne pijem tablete. Znaći nema šanse da dr fula moj plodan dan. Uglavnom niš to njoj nije jasno i isto misli da je mogla bilo kad ostati trudna. ko da nisu jadne biologiju učile u školi

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod mene je bas isti isti slucaj kao sa mamom, bakom ...inace smo velika obitelj koja nikada nije imala problema sa začetkom djece, bar se to nije vidjelo (baka 9 djece, unucadi tesko izbrojati), a moja mama ima nas tri i kaze da je njoj bilo dosta. Sada moji roditelji imaju 6 unucadi, a 7 stize
    Povukla bi i slicnost sa porodom mene i mojih seka...uglavnom su svi bili brzi, lagani i bez problema hvala Bogu. Nadam se da ce tako ici i dalje...

dani39 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kod mojih isto tako nitko nije imao nikakvih problema osim mene.
    Mama zatrudnila čak s 40 i nije imala pojma jer je mislila da je u menopauzi,saznala tek kad je bila trudna 5.mj.(ima nas troje).

Jadna, njoj je toliko žao što mi još nemamo bebu i razočarana je više nego ja sama,jer se naravno ja pravim jaka kao "mama,pa imat čemo sreće drugi put kad nije bilo sada".
    Naravno njoj to nije jasno kako još ništa a u braku smo 7.g.da ne kažem kako mi je prije 2.g.kupila Maybe baby u nadi da će nešto konačno biti ali naravno još ništa.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja sam na mamu, a i tetku - lako zatrudnjujem, lake trudnoce, malo dobijenih kg...
    Jedino sto se mama bas namucila na porodjaju sa mnom, a ja sam svoje princeze rodila lako, bez epiziotomija i intervencija.
    Zene u mojoj porodici kasno dobijaju menstruaciju u kasno ulaze u menopauzu i to je ono sto sam prvim delom nasledila, a nadam se da cu i sa drugim imati isto srece. Ta pojava ih je sve duuugo odrzala mladolikim i vitalnim, pa i ja sebi to prizeljkujem....

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj dani39 prvotno napisa
    Mama zatrudnila čak s 40
    Ovoliko i ja jos zamalo imam, pa se nadam jos jednoj trudnoci...

dani39 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Vishnja želim od sveg da ti uspije.
    Nadam se da ću i ja uskoro,mada me već to čekanje izluđuje.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj dani39 prvotno napisa
    Vishnja želim od sveg da ti uspije.
    Nadam se da ću i ja uskoro,mada me već to čekanje izluđuje.

O, hvala, mila.
    I ja tebi, takodje.

P.S.: A ti si taaako mlada...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Moja je mene dobila za tadašnje prilike jako kasno, u tridesetima, mislim da me radila dugo - tipa 4-5 godina, već su je bili proglasili neplodnom, išla je na propuhivanje jajovoda i onda - 'đenje, ja se rodila ('69.-ta). Za moju mlađu sestru mislim da nisu imali puno problema, rodila se 3 godine nakon mene. Ja sam inače MPO maratonka (od 2002.), zasad ništa.

hehehe a vidi sad...

ja sam svojima uletila na blef, dok se nisu snašli... nitko nikad problema nije imao, ali sam i jedina "greška" svojima tak da ne znam u biti jel sve ok, ali mislim da da! kod obitelji MM-a, on nakon 2 god braka, buraz mu (slučajno ili ne, nikad nećemo saznati, jer se o tome ne priča) 7 godina poslije njega, od sveki sestra nema djece... ali se ni o tome ne priča

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mene je moja iznenadila svojim neznanjem (ili je u meni problem-previše razmišljam i znam o svim problemima)

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja draga mama je otišla iz osnovne s trbuščićem..
    Plodna je Slavonske njive.. čim bi ju tata pogledao (bez zaštite) ostala bi trudna..

ja nisam te sreće.. već dvije i pol godine se borim s neplodnošći i tko zna još koliko ću..

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja je mama ostala trudna prije nego se i udala za starog...a ja sam bila već 6 godina u vezi i 2 godine u braku kad sam ostala trudna. Dakle, po tome nismo iste.
    I dalje je moja mama ostajala lako trudna...ali je između brata i mene imala 6 spontanih pobačaja Pa sam ja došla tek 8 i pol godina nakon brata. Nadam se da ni po ovome nećemo biti iste!

S druge strane- mama je nosila mene i tumor na jajnicima, a ja svoju curicu i tumor na jajnicima. Sad-ne znam je li lakoća zatrudnjivanja pitanje genetike, ali ovo sa tumorom vjerojatno je.

Ne opterećujem se time.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja je mama zatrudnila sa 16 prvi put, lako i neplanirano!
    Drugi put kad je brat imao samo mjesec i pol dana. Vjerojatno prvi seks i to je to. Nažalost, ne mogu saznati detalje. Koliko je dobila kila, kakvi su joj bili porodi (navodno malo teži), trudnoće...

Ja sam lako ostala trduna oba puta, trudnoće savršene, doduše s puno kila, ali porodi koma!

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja mama je imala nalaze u kojima je pisalo da ne može imati djece...dugo je pokušavala, bila na propuhivanju jajnika i onda mene dobila sasvim neplanirano...nije ni znala da je trudna, na početku je mislila da je muči želudac pa bi tu i tamo popila orahovicu...

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jajovoda ne jajnika

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •