Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: kako su naše mame ostale trudne?

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja mama je sa menom i bratom od prve ostala T. Sama trudnoća i
    porod su prošli bez ikakvih problema. Ali sa tatine strane je imala problema sestrična i teta. Dugo nisu mogle ostati trudne i cijelu trudnoću
    su morale strogo mirovati. Pretpostavljam da sam sve te probleme naslijedila po tati :/

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja nije iznjela prvu trudnoću do kraja.Spontani. Na dan kad sam rođena, godinu dana ranije. Sa mnom i bratom je imala uredne trudnoće, bez problema. Začeća neplanirana, bez posebnog truda (mene začeli valjda pijani nakon jednog tuluma ).

Ja sam isto imala urednu trudnoću, bez problema.
    jedino nam je sam porod objema bio maratonski...

nata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    123

Početno

Moja mama je ostala svaki put - točnije 5x trudna bez problema.
    S time da je drugo dijete, umrlo nakon par dana (tijekom trudnoće imala mums). Trudnoće su joj protekle uglavno uredno, radila uvijek do zadnjeg trenutka, nikad dobila previše kila, porodi bili ponošljivi i relativno brzi. E sad, koliko su trudnoće bile planirane - ne znam? Pretpostavljam da su moja braća prije mene bili u planu, a ja sam im se "dogodila".

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo ja sam slika i prilika svoje mame,ponekad i previše
    ona je prije četrdesetak god. dobivale hormonske injekcije i na kraju vijest da nikada neće postati majkom,na sveopće iznenađenje nakon konstantne slabosti doznala je da je u trećem mj. trudnoće i rodila se moja sestra nakon toga sve je teklo kaže ona i prelako ima nas četvoro.
    iako muku mučimo s plivačima a moji nalazi su u granicama normale ni nakon uspiješnih postupaka ivf ništa da se uhvati,nadam se da ću imati sreće pa i tu sličnost dijeliti s mamom kad jednom krene gdje će nam biti kraj...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pak bravo za stav!

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

drage cure, help. mislim da se ne snalazim dobro sa ovim novim pretraznikom
    ali znam da sam vec par puta citala o receptu od indi, nesto sa bijelim lukom i limunovim sokom sto je njena mama koristila za zacece i pomoglo joj je, ali ne mogu vise to da nadjem?!?
    pokusala sam sinoc da kuvam tu tinkturu po sjecanju, ali TAKO je gadno za popiti, pa kontam da nisam omasila neke proporcije?
    nadam se da neko zna o cemu pricam?
    hvala

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo ti...je gadno je za popiti, ali se s vremenom naviknes i ako je iz frizidera, hladno, bolje je..

Recept 33 pice/češnja češnjaka/ bijelog luka se zajedno s 3 limuna (cijela s korom) dobro samelju. Onda se to stavi prokuhati u litru vode- ne treba dugo ključati, tj. tek par ključa. Kad se ohladi, pije se 3X dnevno prije jela dok se ne popije sve. I to je to.
    Zaboravila sam napisati da se pije po jedna mala šalica, tj. otprilike 1 dec.

Ja sam ovo napravila u pola mjere, ispila i nisam ostala T

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

toooo pepe, hvala ti!

tacno sam znala da sam nesto pogresno uradila...
    naime - sjetila sam se nekako onih 33 cesnjaka, kao i tri limuna da idu...ali ja sam sve prokuvala zajedno (dakle bez vode!) i to pila koncentrovano...

majko moja, gadno li je :shock: :shock: :shock:

jos je bilo i toplo, pa me je takva mucnina presijekla, da sam dobila panicni napad od toga sta me je sinoc snaslo...

jutros je bilo malo bolje, ali danas vise ne gutam ni pod razno

pa ako ne upali onda cu mozda da isprobam originalni recept...

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moja mama nakon 10 godina pokušavanja ostade trudna s menom, a onda 3 godine kasnije eto i moje sestre.

Ja ostade trudna prvi mjesec kad smo malo popustili u "paženju"...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Curke,

mislim da je u ovoj priči zaboravljen naš partner/muž jer nažalost danas sve više muškaraca ima problema s neplodnošću. Mi smo bili takav slučaj ja full plodna al što to znači kad je MM imao dijagnozu.

Kad smo je popravili travama (čak smo išli i na potpomognutu) zatrudnila sam nakon 2 mjeseca prirodno s takvim spermiogramom, tako da mama i ja jesmo slične ali ipak možda je nekome u toj priči bio faktor i tata pa je i mami trebalo duže ili obrnuto

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I da ove curke koje spominju spontane koje su im imale majke, nekad nije razlog samo u "ženi"(mislim maternica itd.), nekad je razlog loša morfologija partnera zbog koje dolazi do spontanog, tako da se ne treba zamarati kako je bilo našima, bitno da nama bude sve 5 i čim brže.

Sretno svima!!!!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    mislim da je u ovoj priči zaboravljen naš partner/muž
    ovo hoću napisati od prve stranice topica.

previše zanemarujete činjenicu da je za trudnoću ipak potrebno dvoje i da vi ne pokušavate zatrudniti s istim "materijalom" ( ) kao i vaše majke.

kiara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    Citiraj Lili75 prvotno napisa
    mislim da je u ovoj priči zaboravljen naš partner/muž
    ovo hoću napisati od prve stranice topica.

previše zanemarujete činjenicu da je za trudnoću ipak potrebno dvoje i da vi ne pokušavate zatrudniti s istim "materijalom" ( ) kao i vaše majke.
    potpisujem i dodajem:
    mojim roditeljima je trebalo nekih 6mj da mama ostane trudna sa mnom,a sa sestrom bez problema.
    MM-ovi roditelji su isto bez problema dobili njega i brata(njega čak i neplanirano )
    ni u mojoj bližoj i malo široj obitelji,kao ni kod MM-a nema problema s neplodnosti,tak da čak kad smo im rekli da moramo na MPO,nisu nam vjerovali-stalno su govorili da ćemo mi i bez toga uspjeti (da,a ja trošila OHK konstantno zbog svoje dg i poremećaja hormona-ja PCOS i anovulatorni ciklusi s amenorejama,a MM asthenoteratozoo)
    i uspjeli smo zatrudniti u 2 IVF/ICSI postupku

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •