Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Escherichia coli i problemi?

corina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Escherichia coli i problemi?

Naime u petak mi je učinjena kiretaža - u tjednu 9+5. Do tada nisam radila briseve, čak niti nakon prve trudnoće.

Sad me zanima, da li je bakterije mogla dovesti do zastoja razvoja kod naše bebe?

Eh što bi dala da sam saznala na vrijeme da ju imam......možda se sve to ne bi dogodilo....... :?

Tražila sam odgovor ovdje i nisam ga uspjela pronaći, stoga molim za pomoć ako netko zna.

što je najbolje od brusnice piti: tablete, čaj ili sirup?

hvala svima
    pozdrav

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Corinice žao mi je radi spontanog

Moja mama se uspjela riješiti tako da je pila na litre čaj, tura, dvi antiobiotika i CranActin Cranberry AF Extract ekstrakt brusnica, znam da joj je taj ekstrat dosta pomogao!

corina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Indi tnx sutra krećem u potragu za svim oblicima brusnica i sa pijenjem čaja (čaj inače ne ljubim pijem ga samo uz temperaturu 39 :shock: )
    uff jadne li mene

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pogledaj u nekoj (homeopatskoj)biljnoj ljekarni za neki caj (sok) od brusnice. Setra mi je to kupovala i pomoglo je.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

corina, je li u urinu ili na grlicu materice?

ja sam imala oba slucaja ali u razlicito vrijeme...
    izuzetno lako sam je se rijesila i nikad se nije vratila, no tada mi je dr objasnio da se u principu lako rijesiti samo ako se ispravno lijeci
    moraju se uzimati 3 vrste terapije zaredom...(ako je u pitanju bakterija u urinu)
    tako sam i ja primala terapiju, prvo inekcije garamicina (ako se dobro sjecam), pa sam pila tablete ceporexa i na kraju nesto cega se zaista ne sjecam ali mogu pitat dr ako zatreba

kad sam imala na grlicu materice, pila sam samo antibiotike za koje je tada antibiogram pokazao da su efikasni

u oba slucaja sam pila dosta uvinog caja...

lavanda

Početno Re: Escherichia coli i problemi?

Citiraj corina prvotno napisa
    Naime u petak mi je učinjena kiretaža - u tjednu 9+5. Do tada nisam radila briseve, čak niti nakon prve trudnoće.

Sad me zanima, da li je bakterije mogla dovesti do zastoja razvoja kod naše bebe?

draga corina, pretpostavljam da je dijagnoza kod tebe bila missed abortion. kad se beba prestane razvijati u prva tri mjeseca, najčešći razlog je genetski tj. kromosomski, barem su meni tako rekli.
    sačekaj PHD nalaz pa ćeš vidjeti. u međuvremenu riješi se beštije i hrabro u nove pobjede!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

uh, corina, baš mi je žao...
    slažem se s lavandom, bakterija najvjerojatnije nije tome uzrok. ja se s njom borim već dve godine i buktala je kad sam ostala trudna. sad sam 27+3 tjedna, i do sad je ešerihija bila veća od 10 na 5, i sad prema zadnjem nalazu manje od 10 na 4. dakle, prošla sam sve faze, od najgore do ove malo bolje, od antibiotika, brusnice do homeopatskih lijekova... a beštija se ne da!
    zato držim fige da je se što prije riješiš, iako je imaju sve moje trenutno trudne prijateljice...

corina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno ...

hmm gledam ja te vaše 10 na 5... meni na tom nalazu brisa cerviksa piše ovako
    Kultivacija aerobna
    izolat: escherichia coli
    Escherichia coli i enterococcus smatraju se normalnim stanovnicima probavnog trakta.

eto to je tumačenje.....

ostalo mi je sve negativno ili nije izolirano....
    Tek idući tjedan idem na kontrolu u bolnicu i nekako sumnjam da su radili nešto vezano uz posteljicu PHD jel...i tak to... ponestalo mi stručnih termina.... :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •