Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: distoni sindrom i marama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno distoni sindrom i marama

da ne duljim. moja cura od skoro 4 mjeseca i ja bile jučer na goljaku. kažu, distoni i neurorazvojne vježbice. srećom odmah ima slobodan fizioterapeut za demonstraciju. i tako ona nama demonstrira vježbice, a ja na kraju pitam o položaju u marami u kojem dojim, obzirom da sam ga sama osmislila, nisam sigurna jel ispravan. ona kaže da joj pokažem i ja joj usput pokažem kako ju nosim u križnom. uglavnom, kaže ona onako kako ju dojim još i može (kombinacija križnog i kolijevke), ali križni nikako, jer je okrenuta prema meni i rukicama se odupire što nije dobro. sad se nadam da joj nisam dobro pokazala jer sam taj položaj samo usput spomenula pa ga nije skužila (mislim da nije skužila da nogice ne vise, nego su raširene). jedva čekam da idemo ponovo za dva tjedna, pa da ponovo pitam.
    ima li netko slično iskustvo ili drukčija saznanja. užasno nam je, mi smo maramoovisnici i sad smo izgubljeni, imamo žešću apstinencijsku krizu!!! pomozite!!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja bih ti svakako savjetovala da ponovo pitaš fizioterapeutkinju, pokaži joj križni i dupli križni, buddha položaj (kad dijete sjedi s prekriženim nogama, okrenuto prema van) i položaj na boku (za kasnije) pa neka vidi što je dobro za tvoju curku.

i vibrrrr da što prije prestanete biti vježbači!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ha ha, dobra si! veliš dupli križni, buddha i na boku??? mi smo se zakačili za križni i onaj prilagođeni za dojenje i ne mičemo se od toga jer nam je super. druge nismo ni pokušavali. imaš link gdje da nađem buddha položaj? zar se ne govori stalno da se prema van ne bi smjelo nositi? ali koliko sam skužila fizioterapeuticu, nama bi prema van bilo prihvatljivije i morale bi nam biti slobodne ruke. obzirom da sam (nadam se krivo) skužila da se ne nosi prema van, nisam o tom ni pitala ni razmišljala

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, obično se ne preporuča, ali mi je palo na pamet da bi za vas moglo biti bolje ako fiz. veli da se odguruje. u svakom slučaju ne škodi pitati, bolje da joj pokažeš više položaja nego da te otpili s "marama ne može".

probaj vidjeti ovdje:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...r=asc&start=50
    (imaš luninu sliku "buddhe")

i ovdje

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=23722

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ovdje se nedavno nešto pisalo o tome:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=32033

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ima li netko za preporučiti maramafriend fizioterapeuta da se posavjetujem? jako nam je teško bez marame, a kad čitam o načinima nošenja samo mi je još teže

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

naime ova mi se terapeutica učinila ko moja mama. marama joj nije prihvatljiva kao takva, pa nema potrebe za nošenjem u njoj, a kad nema potrebe za nošenje u njoj, nema potrebe ni za nalaženje načina prihvatljivih u našem slučaju. a imamo još samo dva put demonstracije vježbica od po, čini mi se, maksimalno pola sata, pa se bojim da nećemo imati puno vremena za maramu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Taj položaj okrenut prema tebi ti sigurno neće odobriti jer je to jednostavno suprotno baby handlingu.
    Inače, i ja sam stekla isti dojam - marama je nevažna, i jednostavno se nikome na to ne da gubiti vrijeme. Meni to nije bio prevelik problem jer smo vježbali od rođenja pa se Lea nikad nije niti naviknula na nošenje.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ma dobro, iskreno meni je teže nego njoj. njoj je ok i u kolicima, al meni fali da ju nosim, o praktičnosti da ne pričam

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Taj položaj okrenut prema tebi ti sigurno neće odobriti jer je to jednostavno suprotno baby handlingu.
    točno!
    isto tako će ti reći bočno nošenje no-no.

ja jednom došla sa slingom pa mi je rekla da ne nositi dijete na boku.

e sad..kako sam ja stekla dojam, najviše je zbog toga jer se dijete izvrče da gleda "svijet oko sebe"- pogotovo kad je okrenuto prema mami.

ali ovo je savjet koji ja nisam poslušala. i dalje sam ju nosila u slingu al isključivo zato što ja osobno nisam imala feeling da je to nešto loše. kao instikitvno, kužiš?

al isto tako moram napomenuti da nam sling i marama nisu bili isključivi načini "kretanja". koristili smo i kolica dosta. tako da sam kombinirala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je naša terapeutica (Karolina) isto rekla da donesem maramu i upute, da nađemo neki položaj koji bi ev. bio dobar za nošenje, ali kako ja nikad nisam niti počela nositi Leu u marami, nisam to nikad niti napravila.
    Meni je to, jednostavno, bila otprilike predzadnja stvar na listi prioriteta.

Kad je Lea već bila godinu dana stara fizijatar mi je rekao samo kratko ne za maramu a ja nisam inzistirala jer mi to nije bilo posebno važno.

Isto tako, mislim da sve ovisi od djeteta do djeteta - kod nas npr. sigurno ne bi došao u obzir položaj na boku radi raširenih nogica jer je Lea bila hipotona i puzala dosta 'naširoko'.

Ali, Zeko, ako ti marama toliko znači onda traži terapeuticu da ti pomogne pronaći neki dobar položaj.

(btw. meni je svojevremen Svjetlana iz Kamarisa pisala PP da je sa terapeutima iz Male Kuće našla neke položaje za nošenje koji sprečavaju izvijanje i koji su, kao, baš dobri za neurorizičnu djecu - mogla bi ona možda nešto takvo probati napraviti i na Goljaku ??)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo i ja se pridruzujem istom problemu, al mi smo slingasi
    takoder se odguruje rukicama i izvija, tako da polozaj prsa na prsa ne dolazi u obzir niti u mojim rukama

pokazala nam je kako da se drzimo, ali taj polozaj u slingu mislim da ne mogu napraviti
    znaci bocno tj. njegov bok na moja prsa, u mojoj ruci...polusjedeci polozaj i sa tom rukom kojom ga drzim primim njegovu vanjsku nogicu odispod koljena, znaci da nikako ne moze izviti leda
    (nadam se da me kuzite)

nemam pojma sto sad, pogotovo sto se ne zeli voziti u kolicima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    Ispravno nositi na rukama!
    Da je teško - je.
    Ali na kraju se isplati.

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo isto vježbali od rođenja i odmah smo dobili zabranu za maramu, ali kad je Lovro imao 6 mjeseci već je bio puno bolje pa nam je fizijatar rekao da se možemo povremeno furati u marami. Poslije smo kupili i sling i noslim ga na boku, ali to nije jako često niti dugo, a i on ima 13kg pa je meni pretežak!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ako sam dobro skužila svjetlanu iz kamarisa, fizioterapeuti iz male kuće skažu se s duplim križnim da je beba okrenuta prema van, znači ima slobodne rukice i ne izvija se nego je ko kifla. ja probala i čini mi se slično nošenju na rukama koje nam je pokazala fizioterapeutica na goljaku. drugi tjedan idemo opet na goljak pa ću pitat u vezi tog položaja, do tad marama skuplja prašinu

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo i ja se pridruzujem istom problemu, al mi smo slingasi
    takoder se odguruje rukicama i izvija, tako da polozaj prsa na prsa ne dolazi u obzir niti u mojim rukama

pokazala nam je kako da se drzimo, ali taj polozaj u slingu mislim da ne mogu napraviti
    znaci bocno tj. njegov bok na moja prsa, u mojoj ruci...polusjedeci polozaj i sa tom rukom kojom ga drzim primim njegovu vanjsku nogicu odispod koljena, znaci da nikako ne moze izviti leda
    (nadam se da me kuzite)

dia, a budha položaj? tad je okrenut od tebe, nogice u turskom sjedu kako bi kičma bila pravilno svinuta. tako se baš ne može izvijati. negdje sam vidjela da taj položaj može i bočno (dakle beba je stavljena naprijed u sling ali sjedi bočno, sa svojim bokom na maminim prsima). pitaj fizioterapeuta.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a dal smije beba koja samostalno ne sjedi u budha polozaj
    vec sam pitala na 3mjesta i nisam jos dobila odgovor

da, vidjela sam taj bocni polozaj u slingu na slici, trebam probati i pitati fizioterapeuta, sigurna sam da ce me zena cudno gledati jer nije nikad vidjela sling (zadnji put sam joj objasnjavala zbog cega nemamo pampers, nego platnene, pa me u cudu gledala da to prvi put vidi)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

joj puno hvala...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

no, moram reći da mi se taj položaj prema van ne sviđa osobito. možda po doma, na kraće (iako smo mi maramu doma koristili za spavanje pa nam to ne bi pasalo), ali za van i na dulje relacije mi se ne sviđa što je dijete okrenuto od mame i ne može se izolirati. :/

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

probat cu ovaj
    Sideways Kangaroo Carry

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probat cu ovaj
    Sideways Kangaroo Carry
    Ali kod bočnog položaja jedna je ruka iza tijela, što nikako ne smije biti...

Ja trenutno muku mučim kako ga nositi, u svjetlu novih saznanja od jučer.

Jedino buda, ali slažem se da to nije ok za duže šetnje....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dupli križni beba prema naprijed, rucice slobodne, nogice raširene (nešto kao sumo), može,
    dobili zeleno svjetlo od fizioterapeutice na goljaku :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •