Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Pjesma o dojenju?!?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pjesma o dojenju?!?

Slušam ja jutros Katolički radio (priča počinje sa željama i čestitkama na lokalnoj postaji i teškim narodnjacima al' never mind). Ne čujem sve baš najbolje jer žvačem tost a moja pahuljica na sav glas vrišti i guguče isprobava svoje glasnice pa ja tako malo s njom pričam, malo žvačem i malo slušam i čujuem ovo:

voditelj razgovara s nekim dr kemije koji radi nešto oko organizacije nečeg ili nekog festivala klapskih pjesama, negdje u Hrvatskoj 4.8. whatever i oni tako bla bla i završili i sad ide neka pjesma, klapska, i tek pred kraj skužim riječi -. parafraziram
    " A ove današnje žene ne mogu dojit, mlijeko im vodno, ne mogu niti rodit nego na carski rez, a kad se sitim moje matere uvik je imala bar dvoje na prsima..."
    Nešto u tom stilu, kao kuda ide ovaj svijet, sve nam je teško i komplicirano a prije je to bilo tak normalno... zapravo pjesma je poticaj dojenju i nikako ne daje poruku da je dojenje precijenjeno kao što neki tvrde i uopće se usuđuju dirat u nj

Odvalila sam se smijati ... prava pravcata, ozbiljna klapska pjesma o dojenju!!!! Eto još jedan način promoviranja
    Jel slušao tko još to? Baš bi volila čut još jednom da pravo poslušam riječi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...nisam slušala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam rodila carskim rezom jer je u pitanju bio život djeteta, prilikom zahvata sam skoro iskrvarila zbog komplikacija
    zar sam trebala pustiti dijete da se uguši,jer mu je pupčana vrpca bila 2 puta omotana oko vrata?
    sve sam bliže odluci da se odjavim sa ovog foruma

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I još nešto,baš me zanima kako bi autori te pjesme komentirali i opjevali umjetnu oplodnju

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pismu piva Klapa Kamen, a evo teksta: (da ih pitamo da nam je daju za himnu? :wink: )

ČA SE TO RADI
    Ivo Cetinić - Dinko Fio

Mogu vam reći iz ovog mista
    Da čovik više ne vridi ništa
    Mogu vam reći iz ovog kraja
    Da čovik više ništa ne vaja

Današnji čovik ne more hodit
    Bolu ga noge stane se potit
    A ja se sićan staroga Tonte
    Piške iz Češke doša' je s fronte

Nosil je rusak cilo to vrime
    Pun bakalara i kaštradine

Ča se to radi svite moj mili
    Oli smo falši, oli smo gnjili
    Ča se to radi, ča se to zbilo
    Ništa ni više ka ča je bilo

Mogu vam reći sa ovog škoja
    Da svako čini ča ga je voja
    Svak ništo muti u nikoj brzini
    Klanja se kafi, nafti, benzini

A didi naši na vesla pošli
    Iz Palagruže veseli došli
    Ko da nas more veslima vozit
    I ko zna više jidrima plovit

Današnji čovik ne more vozit
    Bolu ga ruke, žuje će dobit

Mlade naše žene ne mogu dojit
    Brez carskog reza ne mogu rodit
    Male jin prsi, mliko im vodno
    A Pampers su in imale dvodno

Današnje žene ne mogu dojit
    Brez carskog reza ne mogu rodit
    A ja se sićan matere moje
    Na prsi uvik imala dvoje

A ove sada čekaju fino
    Na čokolino, na medolino
    A baba moja kad bi se digla
    Odma bi rekla sve je to lino

A baba moja kad bi se digla
    Odma bi rekla sve je to lino

Maria71, nije mi jasno zasto to shvacas kao napad ne tebe ili bilo koga drugoga?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maria71 pa zasto bi se ti zbog pjesme odjavljivala s foruma :?

To je pjesma Ne kuzim. Sta ti smeta. Cure su je samo prenjele kako ide a ne pisale da bi nekog iz takta izbacivale. Kakvih sve pjesama ima ne bi trebali onda ni postojati. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marija71, i ja sam rodila carskim i to bebu začetu IVF-ICSI (iako ne vidim kakve to ima veze s pjesmom i kakve veze pjesma ima s potpomognutom oplodnjom) u svakom slučaju, been there, done that i opet ću toplo se nadam.
    Ja kažem Bogu hvala da postoji potpomognuta i carski rez inače nas mnogo ne bi bilo na ovome svijetu niti bismo ikada mogli imati djece...

Pjesma je cool, mislim da se odnosi na one koje žele roditi carskim da izbjegnu bolove poroda (i to je, naravno, njihovo pravo), a ti i ja i sve koje su rodila carskim znaju da to itekako boli i da je prirodno sigurno lakše, zar ne? 8) 8)
    I pjesma lijepo pjeva kako smo se odmakli od sveg prirodnog i da ne znamo živjeti bez kojekakvih pomagala i spravica, da nam je život sav u nekoj brzini i da je ljudima možda bilo ljepše kad su svagdje išli pješice.

Žao mi je ako si se našla uvrijeđenom, mislim da nije baš tako ozbiljno i ipak se nadam da se nećeš odjaviti s foruma .
    Ja isto mislim da bi to mogla biti himna :wink: :wink:

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uopce nisam procitala tekst pjesme. ne zanima me.

zanima me zasto si se ti, maria71, osjetila ugrozeno? voljela bih da mi to objasnis.

nemam potrebu odgovarati te od "ispisivanja" s ovog foruma, no, ako odes, zelim ti srecu u potrazi za boljim mjestom.

to sto sam ja (i jos mnogi...) jos uvijek tu, na ovom forumu, ne znaci da se slazem sa svim onim sto se na forumu napise. u slucaju da me nesto jako drmne i osjetim nepravdu - to i kazem/napisem - kao svoje misljenje. to ja zovem - slobodom izrazavanja.

ali, tko zna, mozda grijesim?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... žao mi je kad se netko osjeća tako da bi napustio forum, jer stvarno mislim da svi imamo dobre namjere, pa čak i onda kada su nam mišljenja različita...a što se pjesme tiče potpisujem cure.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja bi se sad svadila s ovom recenicom :

"sve koje su rodila carskim znaju da to itekako boli i da je prirodno sigurno lakše, zar ne? "

I jos da znam (a ne znam) lijepo bi ju stavila da onak izgleda kvotano. AL sam seljo i to jos na ovom forumu nisam skuzila kak se radi.

Sad ja tebe pitam - kak ti to mislis da je prirodno sigurno lakse, a??? JA sam rodila dijete tesko 4 i pol kile (prvorotkinja) prirodno. A prirodno sam fina seksi i tanasna ko manekenka, pa sam ga zgurala van takog velikog. Kak ti to mislis da je meni bilo lakse a?
    Aj probaj

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pace prvotno napisa

I jos da znam (a ne znam) lijepo bi ju stavila da onak izgleda kvotano. AL sam seljo i to jos na ovom forumu nisam skuzila kak se radi.
    evo da te prosvijetlim :wink: , vidis onaj pravokutnik s oblacicem u gornjem desnom uglu posta di pise citiraj? kliknes na njega u onom postu koje hoces kvotat

Citiraj pace prvotno napisa
    Aj probaj

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    u slucaju da me nesto jako drmne i osjetim nepravdu - to i kazem/napisem - kao svoje misljenje. to ja zovem - slobodom izrazavanja.

ali, tko zna, mozda grijesim?
    tvojim stopama litala :D :wink: : pišem svoje mišljenje.

maria71 je isto tako napisala svoje. zašto onda toliko reakcija na NJENO mišljenje???

pročitala sam sve napisano, i to nekoliko puta. i slažem se s mariom71. i ja sam rodila na carski, i nažalost - ostala bez mlijeka nakon dva mjeseca . ne zato što nisam znala dojiti, ili nisam tražila pomoć - već zato što je stres bio preveliki i predugo je trajao. na dušu ljudima koji su mi ga "darovali".

tekst ove pjesme me vrijeđa. kao majku i kao ženu, kao osobu koja crnči na radnom mjestu i trpi sve stresove koji su vezani uz današnjicu.
    nekad je zrak bio čišći, hrana zdravija, tempo života drukčiji.

još samo nedostaje nastavak - u kojem bi se naša djeca opisala kao.......

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorciere... vec neko vrijeme gledam i kontam sto da napisem.

u pravu si. bar se ja slazem s tobom. (univerzalna pravda nam je svima nepoznanica, bar za sada :D)

ja sam reagirala i trazila od marie71 objasnjenje samo zato jer sam ovdje moderator i ona je na "mom" podforumu izjavila da je sve blize odjavi s ovog foruma. zeljela sam da mi pojasni sto je u ona tri posta prije njenog bilo tako uznemirujuce ili uvredljivo. da vidim trebam li reagirati.

svi imamo pravo na svoje misljenje. da je prirodni porod jedini normalan, da je mogucnost carskog bogomdana, da treba dojiti, da ne treba s djecom dijeliti krevet, da treba biti vjeran dok nas smrt ne rastavi... sve su opcije svima otvorene.

ja i dalje pjesmu nisam cijelu procitala (jesam neke djelice, nisu mi se svidjeli, mirisi mi presovinisticki) i ona je necije misljenje, i kao sto branis pravo marie71 (i svih nas ostalih) na svoje misljenje, tada i autori pjesme imaju isto pravo, zar ne?

i, tko zna, mozda i postoji nastavak pjesme

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ... tada i autori pjesme imaju isto pravo, zar ne?

i, tko zna, mozda i postoji nastavak pjesme
    litala, hvala ti na lijepom odgovoru.

ipak, ova "pjesma" obezvrjeđuje SVE ljude današnjice. kad su pjesme u pitanju - mislim da autori sve češće preko njih izražavaju vrlo neprihvatljiva "mišljenja" (da ne navodim naslove - npr. pjevač kojem je publika obučena u crno).

nekada su spaljivali vještice (sjetio me moj nick :D ). izražavali su svoje mišljenje na malo "topliji" način :? .

mislim da kroz ovu umotvorinu autor ne izražava (pravo na) svoje mišljenje, nego (pravo na) vrijeđanje (obezvrjeđivanje) drugih. poznato je da pljujući po drugom nećemo izdići sebe. pitanje je i kojem "auditoriju" se autor ove pjesme obraća!? ako je stvarno puštaju na KATOLIČKOM radiju (vjerskom) - pitam se (kao vjernik) kakvu to crkvu imamo!????? :? :shock:

smatram da svako ljudsko biće zaslužuje poštovanje. dobrih i loših je uvijek bilo, i bit će ih. svatko tko imalo drži do sebe, neće ih staviti u isti koš.

ako i postoji nastavak - ne bih ga željela čuti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •