Slušam ja jutros Katolički radio (priča počinje sa željama i čestitkama na lokalnoj postaji i teškim narodnjacima al' never mind). Ne čujem sve baš najbolje jer žvačem tost a moja pahuljica na sav glas vrišti i guguče isprobava svoje glasnice pa ja tako malo s njom pričam, malo žvačem i malo slušam i čujuem ovo:
voditelj razgovara s nekim dr kemije koji radi nešto oko organizacije nečeg ili nekog festivala klapskih pjesama, negdje u Hrvatskoj 4.8. whatever i oni tako bla bla i završili i sad ide neka pjesma, klapska, i tek pred kraj skužim riječi -. parafraziram
" A ove današnje žene ne mogu dojit, mlijeko im vodno, ne mogu niti rodit nego na carski rez, a kad se sitim moje matere uvik je imala bar dvoje na prsima..."
Nešto u tom stilu, kao kuda ide ovaj svijet, sve nam je teško i komplicirano a prije je to bilo tak normalno... zapravo pjesma je poticaj dojenju i nikako ne daje poruku da je dojenje precijenjeno kao što neki tvrde i uopće se usuđuju dirat u nj![]()
![]()
Odvalila sam se smijati ... prava pravcata, ozbiljna klapska pjesma o dojenju!!!! Eto još jedan način promoviranja![]()
![]()
Jel slušao tko još to? Baš bi volila čut još jednom da pravo poslušam riječi...