Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: MAME SA DJECOM KOJA IMAJU BRONHITIS, MOLIM VAS, JAVITE SE

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno MAME SA DJECOM KOJA IMAJU BRONHITIS, MOLIM VAS, JAVITE SE

Dijete mi ima bronhiolitis, jedva diše, škripi, ja sam potpuno van sebe... i sad vas pitam , kako ste podnosile te simptome u samom početku kada ste se prvi put srele stim, jeste li pomišljali da će vam se dijete ugušit, jeste li imali tako crne misli??? ne znam da li da nakon što mi se dijete oporavi, odem malo kod psihijatra ili je to normalno?! :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

normalno, nažalost

a i pomalo se navikneš nakon 2-3 bronhitisa, koje upale pluća ...

ja sa starijim djetetom otprilike znam na čemu sam, no sada beba kašlje i noge mi se svaki put odsjeku kada čujem taj stravičan početni kašalj ...

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Potpuno te razumijem i normalno je da ti je teško.
    Ja sam danima bila izvan sebe nakon prvog jačeg gušenja.
    Ne mogu reći da sam se s vremenom naviknula, samo bolje mogu raspoznati simptome kad se "stvar" komplicira.
    I uvijek sam u strahu kad počne kašljucati.

Šaljem vibre da brzo ozdravite.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon više nego nekoliko bronhitisa, od kojih je prvi počeo s njegovih oko 4 mjeseca, i danas se uspaničim kad mu prislonim uho na leđa i čujem kako pišti, škripi, pucketa (što li tek čuje doktorica s onim svojim stetoskopom)... Kako smo par puta uspjeli proći bez antibiotika, samo s inhalacijama i drenažama, doktorica mu ne prepiše odmah antibiotik ako nema temperaturu i ako ono što čuje nije tako strašno, ali kojiput nam da antibiotik da ga imamo u kući ako bi zakurio. I onda tijekom slijedećih par dana inhaliramo ventolin, pratim temperaturu, je li se kašalj pojačava, je li ne može spavati od kašlja... ukratko ako se stanje pogoršava ili ne smiruje odemo doktorici da ga opet posluša, i tada uglavnom dobijemo antibiotik.
    Sad nedavno je tako kašljao, doktorica nije prepisala ništa samo inhalacije, popodne sam mu 'slušala' pluća, nisam čula ništa neobično, međutim kad je navečer zaspao sasvim druga priča, zvuci takvi da sam bila sva izbezumljena i jedva dočekala jutro da dođem do doktora (htjela sam čak s njim na hitnu, ali spavao je i bilo mi ga je žao buditi, a i nije imao temperaturu).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam lagano "skrenula" od Matejovih bronhitisa. Počelo je sa njegovih šest mjeseci, kad se prvi put razbolio od viroze koju je braco donio iz vrtića. I tako se nastavljalo svaki put i baš za svaku i obićnu prehladu, ponekad manje, a ponekad jaće. Do sada tri puta u bolnici, jednom upala uha, odma zatim upala pluća i prije mjesec dana Astma. Kontrola na Srebrnjaku, alergija nema, dijagnoza : nizak prag bronha, tj.laringo nešto
    bronhitis. Terapija 2x dnevno 1 potisak flexotida, u opstrukcijama dodajemo i ventolin. Nekako naučiš živjeti s tim, mada me srce boli od jada što se to događa baš mome djetetu, ali...bit će bolje, uvijek kažem sreća što nije nešto gore.
    Bronhitis je "nasljedio" od tate koji je sa istim simptomima proveo svoje djetinjstvo.
    Trenutno dva tjedna uzimamo Petrovićev med, nadam se boljitku, još je rano za vidjeti neke rezultate.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nika često ima bronhitis, ali nikada nije bilo tako strašno da mi je izgledalo da se guši. Jedino se javi ono karakteristično ˝sviranje˝.
    Inhaliramo je ventolinom, uzima i Petrovićev med, a namjeravam krenuti i sa homeopatijom.
    Mislim da je kod nas alergijski bronhitis u pitanju, jer se prvo pojave ekcemi po licu, a nakon toga znam da slijedi bronhitis. Tako da sada čim skužim ekceme, krenem inhalirati pa bronhitis puno kraće traje.
    Početkom 12. idemo na Srebrenjak, pa ćemo vidjeti što dalje.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

audry pa jel nije nis bolje nakon vadejenja mandula :? ja velike nade polazem u to :/ krecemo u pon u vrtic pa cemo vidit... sada je bez terapije :/

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lunahor, djetetu koje ima učestale bronhitise nikako se ne preporučuje vađenje krajnika. Bronhitise se u tom slučaju mogu samo pogoršati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, definitivno ne preporučaju vaditi mandule. Mirta je imala česte bronhitise između 3 i 6 godine. Onda su prestali ali se javila astma. Ok, pod kontrolom je i nije tak strašno.
    Leda je imala 5-6 mjeseci kad je prvi put imala Laringo traheo bronhitis. Obični bronhitis je prema tome pis of kejk. Koma. Sreća je da doma imamo inhalator, ja nisam paničar tak da smo prvi napad "presjekli " hladnim zrakom, inhalirali ventolin i bilo je nešto bolje dok drugi dan nismo došli do doktorice na injekciju solumedrola. Sad, kad čujem da je promukla i navečer zakašlje kao foka, ujutro odmah odemo kod pedijatrice, dobije injekciju solumedrola, inhalacije 5 dana, navečer Claretin i za 2 dana je ok.
    Najgora je panika (MM je grozan i nemože razmišljati u kriznim situacijama). Ako dijete ne može disati od kašlja - izložiti ga hladnom zraku, ako ne, uliti u kadu vruću vodu i pustiti da dijete udiše vlažnu paru dok se disanje ne poboljša.
    I kod nas su to cure naslijedile od tate, ja u životu nisam imala bronhitis.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Držim palčeve! Moja curica je sa svojih desetak dana imala teški bronhialitis koji je pokupila u bolnici na odjelu za hospitalizacije zbog upale srednjeg uha s kojom smo došle iz rodilišta. Dakle, startale smo jezivo.
    Sad ima skoro dvije godine i česte bronhitise (ili ine upale dišnih puteva). Na svako šmrcanje ili kašalj reagiram jadom. Divim se sreći roditelja djece iste dobi, a koja u svom medicinskom kartonu imaju tek pokoju prehladicu.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Nakon nekoliko bronhitisa i dva boravka u bolnici, dijagnosticirana nam je astma. Najvjerojatnije alergijska iako su za sada svi nalazi na alergije negativni. Obzirom na prošlotjedni jaki napad, sada smo na 2x2 Flixotidu. Za par dana idemo na kontrolu, pa ćemo vidjeti da li će se terapija možda smanjiti. Tek zadnjih dvije noći spavam, a do sada smo dežurali na smjenu MM i ja zbog straha od gušenja. Naime, izgleda da su dva mjeseca liječenja na Srebrnjaku kod nas bila uzaludna jer M. nije pogođena prava terapija. Sada smo pod kontrolom Klaićeve i nadam se da ćemo se uskoro stabilizirati i živjeti koliko toliko normalno iako sa astmom.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Rinama, kod nas je potpuno ista priča. Nakon bezbroj bronhitisa, ljetos, nakon mora, upala pluća. Mjesec dana nakon toga, poslije 3 tjedna suhog kašlja otišli na Srebrnjak. Dijagnoza - astma.
    Alergije nema.
    Molim te, ako ti nije teško, provjeri točnu dijagnozu na povjesti bolesti, jer mislim da se i kod lavića radi o tome, ali više ću znati tek na kontroli u siječnju.
    Da li su vam još nešto rekli, kakve su pronoze, jer dr. Richter obično kaže : Nema alergije, nema astme. Čudno mi je da onda svi dobivaju Flixotide. Ne znam, nekako se nosimo s tim, ali još uvijek mi je teško, tim više što kod nas nema nasljednog faktora.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lunahor, djetetu koje ima učestale bronhitise nikako se ne preporučuje vađenje krajnika. Bronhitise se u tom slučaju mogu samo pogoršati.
    nama je rihter na srebrnjaku (uz otorinca)preporucio!i to pod hitno jer kao oni uzrokuju bronhitise :?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jer dr. Richter obično kaže : Nema alergije, nema astme
    da to je i nama rekao :? i kao hitno na operaciju mandula svih 3! nakon toga ce biti bolje po njegovom, a i bumber veli isto da ce biti bolje po pitanju bronhitisa :? no bilo kako bilo mi smo ih morali vaditi jer osim bronhitisa imale su i drugih problema i nije moglo cekat 1 mj kako sam si ja zamislila a kamoli proljece kako smo prvotno planirali :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MOja curica imala zaista ceste bronhitise ili upale grla, da bi sve kulminiralo jednim napadom astme kada smo morali inhalirati ventolin. Kako je ona rasla, i bronhitisi su slabili, pa ih ove jeseni nismo ni imali. Ali ono sto se pojavljuje i sada je taj ekcem po licu o kojem je pricala Pcelica. To lijecimo kremicom Elidel.
    Na proljeće i ljeto toga nema, a definitivno pomaze morski zrak i boravak na otvorenom.

Inace, i ja sam mislila da cu povileniti od neprestanih odlazaka doktoru, a slicno je bilo i sa starijim djecakom, smo sto je on imao ucestale upale grla. Ali izgleda da to sve prolazi nakon neke dvije godine provedene u vrticu - valjda im ojaca imunitet.

Mendule nismo nikome vadili

Puno pozdrava i vibrrrrrr

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lavić ima problema s trećim krajnikom. Bili smo još proljetos kod otorinca, i preporuka je -vaditi. Pedijatrica je rekla - čekati.

I sada uz Flixotide, iako ne kašlje i ne svira, po noći stalno hrče i "prežvakava" nekakav šlajm po grlu. Nije strašno, ali nije 100 % o.k.

Kad smo bili kod Richtera u 9.mjesecu, nije imao vremena, tek toliko da posluša lavića, tako da mu nisam mogla ništa ni reći o uobičajenim tegobama, a zahvaljujući i našoj "dragoj" pedijatrici koja se nije potrudila napisati nikakvu uputnu povijest bolesti, a nije nam dala niti svu lavićevu medicinsku dokumentaciju, tako da nalaz od otorinca nismo ni imali.

Nadam se da će biti malo manja gužva kad budemo išli na kontrolu u siječnju, pa ćemo valjda moći i popričati s doktorom.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tileo02 prvotno napisa
    Rinama, kod nas je potpuno ista priča. Nakon bezbroj bronhitisa, ljetos, nakon mora, upala pluća. Mjesec dana nakon toga, poslije 3 tjedna suhog kašlja otišli na Srebrnjak. Dijagnoza - astma.
    Alergije nema.
    Molim te, ako ti nije teško, provjeri točnu dijagnozu na povjesti bolesti, jer mislim da se i kod lavića radi o tome, ali više ću znati tek na kontroli u siječnju.
    Da li su vam još nešto rekli, kakve su pronoze, jer dr. Richter obično kaže : Nema alergije, nema astme. Čudno mi je da onda svi dobivaju Flixotide. Ne znam, nekako se nosimo s tim, ali još uvijek mi je teško, tim više što kod nas nema nasljednog faktora.
    Kod nas je dijagnoza: Laringotraheobronhitis. Mada je prilikom zadnjeg boravka u bolnici pisalo astma, što se promjenilo u ovo sa laringo nakon što su mu napravili alergo testove koji su bili negativni.
    Na kontrolu idemo u drugom mjesecu, a rekao je Raos: mada znam da se do onda sigurno budemo vidjeli opet. Jako utješno!
    Otišla sam kod Petrovića po med za bronhitis kojeg uzima dva tjedna i sad je u petak opet zakurio i kašljao, samo kaj nije bilo klasičnih simptoma, hroptanja i sviranja, već je prvi dan poćeo iskašljavati, što je iznenadilo i mene a i pedijatricu. E sad, dali je radi meda (nadam se da je) ili radi nećeg drugog, neznam, vidjet ćemo.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Aleksandar ima astmu i laringobronhitise, a i Anja uz astmu i alergije ima bronhitis, s tim da su zadnja dva bila laringobronhitisi.

Nama je dr. Rihter rekao da se ne preporuča vaditi krajnike, a u slučaju napada laringitisa (počne kašljati sa zvukom pasjeg laveža) dati jednu dozu ventolina i do 8 puta flexotida 125 - jednokratno. Znam da zvuči užasno puno, i nama je, ali on veli da ako se ova terapija primjeni dovoljno brzo, izbjegne se solumedrol, koji je onda još puno jači od ove terapije.
    I mogu reći da pali.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha bit ce da se radi o individualnim slucajevima i pravilima :?
    dakle to cu tumaciti da si je dao truda i individualno nam dao preprouku hitno operirat jer ce nama biti bolje :/
    nama su krajnici bili ogromni, asimetricni nos zatvoren totalno + 2 x mjesecno upala grla koja prede u bronhitis ili laringitis :?

Mrkvica246

Početno

Moj Nik je dobio "bronhitis " ( asmu ) s dvije godine, s obzirom da i ja imam bronhitis odmah sam znala o cemu se radi kad je njega bilo uhvatilo. Otisli smo u bolnicu i tamo je dobio infuziju s ventolinom, atroventom i tko zna s cim jos. Jedva mu je bilo proslo. Problem kod Nika je da dobije "bronhitis ili asmu" samo kad se prehladi, kad mu se rinitis spusti na bronhi i simptomi su mu prvo lagano kasljucanje, pa sve cesce i cesce pa na finimentu jako tesko disanje. Da do toga ne bi vise ikada doslo cim se prehladi i ako pocne kasljucati ja mu dam inhalaciju ventolina i odvedem ga u doktora ili na hitnu da vidim koliko cu mu dalje inhalacija davati. ( svako koliko sati ).Alergican je na grinje, dlake psa i macke. Naravno nemamo kucne ljubimce niti smo ih imali. Nakon tih pretraga dali su mu flixotide 2x1 inhalaciju, pa su mu kasnije ukinuli jednu inhalaciju, sada je 1x1. Inace u Norveskoj ga manje hvata ili nikako ga ne hvata jer je ovdje zrak cist i ostar. Odgovara mu Atlantik. Dok smo u Hrvatskoj svaki put ga uhvati pred kraj kolovoza, ne znam zasto ili se malo prehladi pa mu pocne curit nos i hvatati ga simptomi ili izraste neka biljka pa mu pocne curit nos i hvatati ga.
    Dok kod mog "bronhitisa"( asme ) drugacije. Moji simptomi se drugaciji od Nikovih. Mene kad uhvati ne mogu odmah disati i moram uzet pumpicu ( ventolin ) koja mi pomogne odmah i ne moram je uzimati vise ako mi prodje napad. Mene moze uhvatit bronhitis i trajat 5 minuta dok ne uzmem pumpicu i vise da me nikako ne uhvati ni 2 mjeseca ili duze. Dok Niku inhalacija malo pomogne odmah i jako je bitan kontinuitet uzimanja ventolina dok mu napad ne prodje. ( jedno 4-5 dana dok kasljuca ). Mene hvata me kad se jako umorim i kad je jako hladno i prvi dan kupanja na moru, a rijetko kad se prehladim.
    Uskoro je Nik narucen kod doktora u Norveskoj, pa cu Vam javit sto ce ovdje doktori reci.
    Kazu da je asma i bronhitis bolest novog doba, da je nasljedna ne znam jer meni u obitelji nitko (koliko moja obitelj zna ) nije nikad imao.
    Molim Vas mozete li mi reci gdje mogu kupiti taj Petrovicev med ? :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo ti njegova stranica pa malo pročitaj, a možeš ga i kontaktirati pa vidjeti gdje da nabaviš med
    www.radovanpetrovic.com

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mi se pridružujemo dječici s bronhitisom, prvi puta završili na srebrnjaku (4 dana), drugi puta došli po injekciju i inhaliranje, babyhaler doma stalno u pripravnosti

nadam se da će s vremenom kako će rasti i bronhitis nestati....

Mrkvica246

Početno

Hvala lijepa, super mi izgledaju ovi medni proizvodi. Probat cemo ih narucit iz Hrvatske.

Početno

Pozdrav unaprijed svoj bolesnoj dječici i mamama. Ja sam iz Splita, živim uz more, svaki dan smo kraj mora, a moj mališan ima četvrti opstruktivni bronhitis u svojih godinu dana.
    traje već sedam dana, niti se pogoršava, niti prolazi.

Sa dva mjeseca je i bio u bolnici, ali dva dana nakon izlaska bronhitis se vratio. Nikada nije imao temperaturu, hvala ti Bože, ali kada ga ima u njemu hropti kao da deset mačaka prede istovremeno. sad i kašlje, iako ne strašno. Jednostavno je pun sluzi koju nikako da izbaci.
    Prije se inhalirao, sada ga je strah i odbija. Uzimali smo sve, Bisolex, dobiavao injekcije, ali ništa. Probali smo i sa alternativnom medicinom, opet ništa. trenutno pije Prospan i mažem ga sa dr. Teissovim balzamom od eukaliptusa.

Što se tiče pedijatrice, od nje sam odustala, iskreno mislim da j eona razlog zašto je završio i prvi put u bolnici.

tražila sam baby haler u ljekarnama, one nisu ni znale što je to.

Zanima me gdje mogu to nabavit, i koliko košta?

Većina vas spominje alergije i astme, je li astma posljedica bronhitisa, ili ?

Niej mu dijagnosticiran alergijski bronhitis, ali voljela bih znati simptome, jesu li različiti?

Unaprijed zahvaljujem

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Samo da se prijavim. Lavić se jutros probudio s laringitičnim kašljem.
    Ustvari je cijelu noć prespavao normalno, bez kašlja, ali ujutro-koma.
    I ja sam u komi jer sam mislila da smo se toga riješili.

Ali očito je pobrao neki vražji virus. Ne smijem ni pomisliti šta nas čeka slijedećih noći, s obzirom na njegovu astmu.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nakon 5 dana ventolina indiciranog za Anjin BRONHIOLITIS Anja je noćas prvi put dobila temperaturu. 38,6.!!!!!!!!!!!!jel da poludim odmah ili kasnije, kad sve prođe?!
    b.t.w.Anja već pije drugu turu Zinata za bakteriju koju ima u nosu, streptokok pneumoniu. nos joj je začepljen već nekih 2 mjeseca. kad počne piti sirup, neki 5. dan malo popusti, i sad evo opet, ne može disati, pun joj je nos! :?

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

madam_antoniette-imam samo jedan savjet, nemoj se navlačiti sa pedijatricom ako baš nemaš povjerenja u nju.
    Baby haler košta 250,00 kn, ali nisam shvatila da li dijete ima određenu terapiju (Flixotide na baby haler ili nešto drugo).
    Ako nema, a problemi se nastave, treba ići dalje, ili privatno ili u neku specijaliziranu ustanovu koja se bavi respiratornim bolestima kod djece. Mi smo se 3 godine natezali s našom pedijatricom, te moglo bi biti ovo, te ono, te je astma, te nije astma jer nema alergije, da bi na kraju s 4 godine na Srebrnjaku dijagnosticirali astmu u 5 minuta pregleda. Doduše, to još nije 100% jer nema alergije, a čovjek se nada dok je živ.
    Moje mišljenje je da ne treba čekat, mislim da ni kod mog lavića ne bi došlo do astme da smo na vrijeme otišli na pravo mjesto.
    Samo hrabro, ja 2 godine nisam spojila cijelu noć spavanja u komadu, zbog njegovog disanja i kašlja. Mogu reći da vidim da je bolje, ne mogu reći kako će biti, ali unatrag dva mjeseca išao je u vrtić bez izostanaka, a i naspavali smo se (bez noćnog kašlja i sviranja i hroptanja)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam već pomalo skrenula od bronhitisa i upala pluća. I koja im je to fora ? Dijagnosticiran joj je kronični bronhitis, a pedijatar mi odgovara, na upit ima li pravo na besplatno cjepivo-jer ima kronične bronhitise, pa gospođo vidite da piše akutni bronhitis.?!? I : treba proći još nekoliko godina da dijete postane kronični bolesnik. Molim!!!??? :? Dora će za mjesec i nešto dana navršiti 3 godine, a prvu upalu pluća imala je točno sa 1 godinu. Od tada učestali su nam bronhitisi ili upale pluća(rjeđe) iliti jedno plućno krilo ima teški bronhitis, a drugo upala, hm. Uglavnom stalno smo-gotovo svaki drugi mjesec pod sumamedom(što običnih, što duplih doza) ili klavocinom. Dvaput je bila u kritičnom stanju, ali sam ju samo jednom ostavila u bolnici na tjedan dana, drugi put nisam imala snage. Babyhaler nam je stalno u uporabi sa ventolinom najčešće, ali i flixotidom. Dora možda sada i smije jesti Petrovićev med, ali s obzirom da je bila alergična na hranu bojim se(Inače sin ga je koristio i imunitet mu se popravio, pa preporučam), no od danas jedu acidosalus, po 3 jušne žlice dnevno pa vidjet ćemo kakvi će biti rezultati. Proizvodi ga Marina lab-preko puta kazališta Trešnja, pročitajte na internetu. [/u]

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mi smo tu u grupi. Moja obojica imaju bronhitis. Posebno O, u bolnici je prvi put sa 2 mjeseca, nakon toga se desavalo da 2xmjesecno ide na 4-5 dana u bolnicu ... sto se nastavilo do napunjenih 3 godine. Na zalost bronhitis je naslijedan, povezan je sa astmom, alergijama na hranu i ostalim alergijama, upalama usiju ... cim sve nije.

Mi BabyHaler ne koristimo neprestano (Flixotide i Ventolin) - nego po mojoj procjeni - tako se dogovorili sa doc. Nikad' ne cekam predugo da ponovo krenem inhalirati - sto ranije grenes sa inhaliranjem veca jesansa da ce biti efekta od toga prije nego predje u gore. O je (srecom) inhaliranje uvijek podnosio savrseno - odradi pos'o bez problema. Najdraze mu je da on sam pritisne!!

Mrkvica246

Početno

Inhalator i baby haler u Norveskoj su besplatni, dobiju se na recept.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo se borili do 4 godine s bronhitisima i gnojnim anginama, a onda smo u 4 god izvadili krajnike. Iza toga je pocelaborba s laringitisima (sada u 8 god ih nema vise tako cesto) ali tu sunam jako pomagale inhalacije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dora opet ima bronhitis, hropčići i hropčići uzduž oba plućna krila. Pa prije tri tjedna joj je dao sumamed, sad nije ništa, samo ventolin i bisoleks sirup i dreniranje doma. Sva sam jadna, tak je blijeda, oni''kolobari'' oko očiju me plaše. Nema temperaturu, ne znam, možda je svega 2-3x imala temperaturu sa bronhitisom. Jel bolje kad ima temperaturu ili kad nema? Danas me glava boli od poluprospavane noći pa nemrem razmišljati.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja A je bila blijeda da me bilo strah gledati u nju!a mislim da je dobro da ima temperaturu, to znači da obrambeni mehanizam organizma funkcionira dobro, bolje da se tijelo bori ne go antibiotici! drži se

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ni ja ne volim bronhitise,kako one bez temperature,tako ni one sa temperaturom.Ako nema temp. onda je terapija bez antibiotika,a ako ima temp.obavezno su nam davali ,uz terapiju za bronhitis i antibiotike.

Daj joj puno da pije.To je lijek broj jedan kod bronhitisa!
    Bilo bi dobro da povrati taj slajm.Moja prijateljica je davala kcerki cijelu cokoladu da pojede,bude joj previse pa povrati,ali i izbaci slajm.

Ja sam sa djetetom znala otici i 2 puta dnevno kod doktora,lakse mi je bilo provesti noc ako je dijete pregledano prije spavanja.

Proci ce,ozdravice ona brzo

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vezano na ovu temu, ovaj tjedan sam 2 dana bila u astma školi na Srebrnjaku. Moram reći da sam jako zadovljna svime što smo tamo naučili i praktičnim savjetim koje smo dobili.
    Objasnili su mi i neke stvari oko astme koje nisam kužila, učili smo tehnike disanja, pa onda drenažu (ono lupkanje po leđima) i malo razbili strahove oko toga kada treba trčati kod doktora, dobili mjerač PEF-a (jako korisna spravica), dnevnik astme, i sve u svemu upoznala sam neke ljude koji imaju iste probleme kao i mi.

Cure, preporučujem. Dobro, mi imamo dijagnozu astme, i idemo na kontole na Srebrnjak, ali u svakom slučaju ima koristi.

goce1

Početno

IMAM ČETVERO DJECE I SVI SU IMALI BRONHITIS!

goce1

Početno Re: MAME SA DJECOM KOJA IMAJU BRONHITIS, MOLIM VAS, JAVITE S

Citiraj nataša prvotno napisa
    Dijete mi ima bronhiolitis, jedva diše, škripi, ja sam potpuno van sebe... i sad vas pitam , kako ste podnosile te simptome u samom početku kada ste se prvi put srele stim, jeste li pomišljali da će vam se dijete ugušit, jeste li imali tako crne misli??? ne znam da li da nakon što mi se dijete oporavi, odem malo kod psihijatra ili je to normalno?! :/
    moj stariji sin sada ima sedam godina od rođenja pa do 1,5 godinu je 5 puta bio u bolnici 2 puta zbog jakog bronhitisa a tri puta je bronhitis prešao u upalu pluća! Bila sam užasnuta i uvjerena da je to kraj. A sada je veliki zloćesti momčić. Trenutno opet imam bebača od 8 mj. i on ima bronhitis i to škripi već 3 mjeseca bez prestanka. Popio je dvije ture amoxila , jedan zinat i jedan sumamed. Nije mu bilo bolje. Jedino su mu pomagale inhalacije ventolinom. Sada sam odlučila da ga više neću voditi, već 10-ak dana je bez antibiotika i bolje mu je. Nastojim da spava u hladnijoj prostoriji i da je zrak vlažan. Imam i dvije djevojčice koje su također imale bronhitis ali u blažem obliku nego dečki. Znala sam noćima sjediti kraj njih i gledati kako dišu jer sam se bojala da će se ugušiti.
    Savjetujem svima čija djeca imaju bronhitis da kupe ili posude inhalator - meni je on najviše pomogao!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Goce1, kako inhalacije ventolinom?ja sam upravo danas kupila babyaler, jel misliš na to?ili baš na inhalaciju, ono kao nagneš se nad iuparenom vodom?!
    i svaka ti čast što si još živa nakon tvojih bronhitisa, moja Anja danas ponovo proškripala i sada sam kupila babyhaler kako joj ne bih morala davati odvartni sirup VENTOLIN o kom sam započela temu u jednom topicu. i još imamo i bakteriju u nosu, da pošiziš

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi imamo kronican bronhitis koji presao u astmu,koristimo fliksotid na baby haler,ventolin na inhalator ili sirup,bili na srebrnjaku najduze 15 dana,krajnja nuzda jurimo na pikicu. jako je tesko ali kad se nauci i sazivi....ide nekako.pomaze nam sirup od borovih ili smrekovih iglica, sirup za imunitet kindervitamol,c vitamin,uparene kupke....polako

goce1

Početno

Goce1, kako inhalacije ventolinom?ja sam upravo danas kupila babyaler, jel misliš na to?ili baš na inhalaciju, ono kao nagneš se nad iuparenom vodom?!
    i svaka ti čast što si još živa nakon tvojih bronhitisa, moja Anja danas ponovo proškripala i sada sam kupila babyhaler kako joj ne bih morala davati odvartni sirup VENTOLIN o kom sam započela temu u jednom topicu. i još imamo i bakteriju u nosu, da pošiziš
    Mislim na kapi Ventolin koje se zaista koriste kod jakog bronhitisa i puno su bolje od sirupa. Ja mom sinu stavim tri kapi ventolina na 3 ml fiziološke otopine, to ide upravi inhalator!

goce1

Početno

Citiraj jassi prvotno napisa
    mi imamo kronican bronhitis koji presao u astmu,koristimo fliksotid na baby haler,ventolin na inhalator ili sirup,bili na srebrnjaku najduze 15 dana,krajnja nuzda jurimo na pikicu. jako je tesko ali kad se nauci i sazivi....ide nekako.pomaze nam sirup od borovih ili smrekovih iglica, sirup za imunitet kindervitamol,c vitamin,uparene kupke....polako
    Molim te reci mi da li se radio o domaćem sirupu od iglica borovih ili kupovnom nešto sam načula o tome ali nezbam ništa konkretno!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kupovni.ima ih u apotekama svima.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

s bronhitisima imamo nazalost puno iskustva u malo vremena.
    8 puta u godini dana, od kad je krenuo u jaslice. dojeno dijete do 2 godine, sa savrsenom krvnom slikom do pojave bronhitisa...i onda se zaredalo.
    nakon terapija u klaicevoj nezadovoljni tvrdnjom nakon 4 bronhitisa da je sigurno alergijska reakcija (iako su testovi do tad pokazivali negativne rezultate) smo krenuli na pretrage na srebrnjak.
    osim puno ugodnije atmosfere, barem sto se doktora tice, konacno smo saznali da nije alergija u pitanju, ali nisu nam mogli vise pomoci nego u klaicevoj...ventolin i flixotide su nam bili terapija u dnevnoj bolnici i kasnije neko vrijeme doma. a onda sam odlucila otici do homeopatice...
    i tu se stvar malo po malo poboljsala.
    prvo, moj stav prema bolesti se promijenio, poceli smo se vise brinuti o prevenciji nego o lijecenju, i mogu reci da je situacija puno bolja
    nadam se da necu nista "ucoprati" ovim postom, ali zeljela sam podijeliti i svoje iskustvo.
    toplo preporucam prirodne preparate i homepatske pripravke prema preporuci homeopatskog doktora jer se time balansira i jaca cijeli covjek a ne lijece simptomi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pozdrav svima! Nije nas bilo tjedan dana, bili smo u dnevnoj bolnici na Srebrnjaku, naime kod nas su se stvari promjenile i to na gore! Dora je dobila atmu 2. stupnja-veli dr. Matasić. Možda i nestane kad dijete fizički naraste. Baš je jučer u 18.00 bilo predavanje o astmi, a ja nisam otišla, baš mi žao. Moja mama je radila taj sirup od borovih iglica,budem ga ja njoj davala, možda nam olakša. Čula sam i za homeopatiju, možda ću krenuti i sa tim ako ništa ovo ne pomogne. Od sve te preventive koje joj dajem dr. kaže da je najvažniji c vitamin. Ali ipak ova Kutina u kojoj živimo nam iz dana u dan uveliko otežava.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Žao mi je natali što ste dobili tu dijagnozu, ali kažu da što se ranije otkrije i počne tretirati, veće su šanse da ju prerastu.
    Ja sam bila u astma školi i ono bitno što sam skužila, a i što su cure rekle, važno je pratiti dijete, i sam vidjeti što mu škodi, pomaže jer to je dosta individualno i tako se ponašati.

Ja sam mama paničarka i prije samo godinu dana mislila sam da ću svisnuti ako se pokaže da lavić ima astmu. Nažalost dobili smo tu dijagnozu i moramo se s njom nositi. Učim svaki dan i taj mi bauk trenutno ne izgleda tako strašno.

Sretno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mile moje za sirup mogu reci sve naj,bilo od borovih ili smrekinih iglica,ja uzimam kupovne jer nemam nikoga da mi da domaci pripravak. a nase dijagnoze...moramo nauciti zivjet s njima i olaksati nasim andjelima. moj toni je sada se malo zalaufao ali mogu vam reci da nije uzelo maha kako zna odma se nalijepiti i temperatura s nekom virozom i noci spava skoro cijele. ne odustajem od tog sirupa,dajem mu za imunitet kindervitamol,plus kaj dobi jos ujutro i navecer u caj po 2 male tbl c vitamina za dijecu i ova zima je puno bolja od prosle

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pčelica, šta kažu na srebrnjaku?!

Mrkvica246

Početno

Nama su u Hrvatskoj u Dubrovniku u skoli asme rekli da se asma me moze izljecit, nego samo primirit dok je covijek mlad, pa da se opet javi u starosti kad oslabi organizam. Je li to tocno?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj madam_antoniette prvotno napisa
    Pozdrav unaprijed svoj bolesnoj dječici i mamama. Ja sam iz Splita, živim uz more, svaki dan smo kraj mora, a moj mališan ima četvrti opstruktivni bronhitis u svojih godinu dana.
    traje već sedam dana, niti se pogoršava, niti prolazi.

Sa dva mjeseca je i bio u bolnici, ali dva dana nakon izlaska bronhitis se vratio. Nikada nije imao temperaturu, hvala ti Bože, ali kada ga ima u njemu hropti kao da deset mačaka prede istovremeno. sad i kašlje, iako ne strašno. Jednostavno je pun sluzi koju nikako da izbaci.
    Prije se inhalirao, sada ga je strah i odbija. Uzimali smo sve, Bisolex, dobiavao injekcije, ali ništa. Probali smo i sa alternativnom medicinom, opet ništa. trenutno pije Prospan i mažem ga sa dr. Teissovim balzamom od eukaliptusa.

Što se tiče pedijatrice, od nje sam odustala, iskreno mislim da j eona razlog zašto je završio i prvi put u bolnici.

tražila sam baby haler u ljekarnama, one nisu ni znale što je to.

Zanima me gdje mogu to nabavit, i koliko košta?

Većina vas spominje alergije i astme, je li astma posljedica bronhitisa, ili ?

Niej mu dijagnosticiran alergijski bronhitis, ali voljela bih znati simptome, jesu li različiti?

Unaprijed zahvaljujem
    evo, kod Samija je slicna situacija On je u godini dana imao dva opstruktivna bronhitisa... Oba puta je proveo u bolnici po pet dana na inhalacijama sultanola i kortizona. Imamo inhalator kuci i interesuje me jel dijete inhalirate kad malo kasljucka, ili ga inhalirate samo na preporuku ljekara???
    I rekli su mu da ako mu se bude ovaj bronhitis cesce javljao, da ce raditi alergo testove.

E sad ste me isprepadale sa astmom :/ kakva je to vrsta astme???
    I mene interesuje ovo sto i Mrkvicu??? Ako se ta astma pojavi, jel ona prestane sa djetetovih 5-6 godina, pa se pojavi u starosti, ili se stalno javlja??? Joj, ne znam sta pisem, toliko sam se nesto uzbudila

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: MAME SA DJECOM KOJA IMAJU BRONHITIS, MOLIM VAS, JAVITE S

prvi put sam svasta pomisljala. Jos kad nam doktor rece da odmah sjedam u auto i da dijete pod hitno vozimo za Kliniku, mislila sam da cu se onesvijestit. Plakala sam ko kisna godina.
    Drugi put (prije mjesec dana i devet mjeseci nakon prvog bronhitisa) uspjela sam na vrijeme predpostavit da je ponovo opstrukcija. Nisam cekala termin, nego sam ko sumanuta otrcala sa Samijem ljekaru. Ponovo je zaglavio bolnice, ali opstrukcija nije bila toliko jaka kao prvi put.
    Interesantno je da se simptomi javljaju u toku noci i ujutro. Sami nikad nije imao visoku temperaturu i prije na dan- dva imao je mali kasalj i curenje iz nosa. avecer nije dobro spavao, a ujutro je bilo gadno.

jel imas inhalator???? Ovdje se dobija na recept.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •