Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: MAME SA DJECOM KOJA IMAJU BRONHITIS, MOLIM VAS, JAVITE SE

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa Vidi poruku
    prvi put sam svasta pomisljala. Jos kad nam doktor rece da odmah sjedam u auto i da dijete pod hitno vozimo za Kliniku, mislila sam da cu se onesvijestit. Plakala sam ko kisna godina.
    Drugi put (prije mjesec dana i devet mjeseci nakon prvog bronhitisa) uspjela sam na vrijeme predpostavit da je ponovo opstrukcija. Nisam cekala termin, nego sam ko sumanuta otrcala sa Samijem ljekaru. Ponovo je zaglavio bolnice, ali opstrukcija nije bila toliko jaka kao prvi put.
    Interesantno je da se simptomi javljaju u toku noci i ujutro. Sami nikad nije imao visoku temperaturu i prije na dan- dva imao je mali kasalj i curenje iz nosa. avecer nije dobro spavao, a ujutro je bilo gadno.

jel imas inhalator???? Ovdje se dobija na recept.
    Mislim da svi roditelju u tim momentima bivaju nablaze-ludi!!Ja imam tri devojcice 8,6,4 god.Sa devojcicom od 6 god.od letos imam ozbiljan problem.Iz cista mira nicim izazvano pocela je da se gusi.Kako nijesam imala iskustva sa tim nijesam ocekivala takav rasplet dogadjaja.Naime to je bila jaka bronhijalna opstrukcija.Od 8 ujutro do 4 popodne mi smo bili po bolnici....te jest ovo pa nije pa kod jednog dr do drugog i niko nedaje isti odgovor.....U medjuvremenu je inhaliraju berodualom 3 puta u pauzama od 20 min...haos!!da slikaju rendgenom pluca pa ne treba pa daj penicilin pa netreba...Urbazon odmah je dobila u 8 a drugi u 8 uvece....katastofa.i to prodje za par dana...zatim opet kroz mesec dana pa opet kroz mesec dana ..pa opet.....ludnica.podjem privatno kazu upala pluca!Sta da radim slozim se sa longacefima!!!!!U medjuvremenu odradim sve nalaze moguce -alergotestove(alergicna na sve polen, grinju,prasinu....)cl u znoju dva puta radili nije uspio(cekamo nove reagense),ORL pregled,spirometriju.ORL kaze hronicni alergijski rinitis!!!Pokrivena terapijom.Ok.3 dana nakon svih pretraga i odlicnih rezultata opet gusenje!Opet je inhaliram 4-5 puta dnevno.Ovaj put nije bilo za urbazon!Pocela sam da joj dajem samoinicijativno Bronchicum i primenjujem i alternativne metode bazirane na medu,pa mesam med sa cveklom,sa belim i crnim lukom,cimetom sve odvojeno i naizmenicno joj dajem....muka ziva....cini mi se da odkada uzimamo Bronchicum da kaslje tecnije i u stanju je da iskaslje....Imam svoj inhalator da nije njega bruka......A sto se tice ljekara pedijatara ja sam od njih digla ruke.odlazim samo za upute za specijaliste....toliko o njima.Pozz.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pozdrav svima,

Moja beba (4 mj.) je dobila akutni bronhiolitis i prošli smo osmodnevne dolaske u dnevnu bolnicu na Srebrnjaku - inhalacije i fizioterapiju. Jučer smo pušteni, a mene zanima kakva su vaša iskustva nakon toga - koliko su dugo vaše bebe nakon toga imale začepljen nos, kašljale, hroptale, kako su disale? Teško mi je procijeniti je li kod njega sve izliječeno ili nije. Da budem precizniji - najviše me brine povremena potreba da duboko udiše, ali možda to može biti i od začepljenog nosa - kako je ovo prvi put u životu da mu je začepljen nos, ne znam što je "normalno".

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

mala mi ima bronhitis,kaslje mi samo navecer.posto je ljeto stalno me napada da idemo na bazene.nisam jos pitao pedijatricu al hocu,pa me zanima i vase misljenje.hvala

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

snorky, imam inhalator i baš se trenutno inhaliramo, dakle, od moje prvr poruke mi još imammo bronhitis. strašno. i imam osjećaj da će nas to pratiti duže vrijeme. problem je u tome što mojoj Anji nos nikako da prestane curiti, i to je naprosto jedan začarani krug, nos curi, slijeva se u bronhije, javlja se opstrukcija, i svo to vrijeme nos i dalje curi... I DOKLE TAKO?! :?
    već nemam snage skroz slušati kako diše, skroz ulazim u sobu, na mali znak bržeg disanja meni se oduzimaju noge od straha od opstrukcija.
    imam inhalator ali i uskoro planiram posjetiti nekog homeopata. zna li neko nekog bliže osijeku?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sami je jucer prestao sa inhalacijama, a inhalirali smo ga mjesec dana

nos moras stalno cistit. Barem su meni tako rekli :/

Mrkvica246

Početno

Nik je bio u doktora za alergiju, doktor je rekao da je u pitanju jeli mu uopce asma ili samo alergija. Nalaz spirometrije mu je dobar, a alergije velik na dlaku macke, psa i grnje i jos neku travu sto raste u Norveskoj na proljece i ljeti. Doktor nas je narucio za 15 dana da ga testira na jos neke trave, stabla i hranu. Rekao je da se alergija ispitiva duze, pa cemo mo vidjet sto to smeta mome Niku. Drugi put ce mu izvaditi krvne pretrage na alergiju, kad nalazi budu gotovi, javit cu Vam se. Prilikom vadjenja krvi ovdje se zaljepi flaster na venu sat vremena prije vadjenja krvi da vena malo utrne tako da djecu ne boli i da se ne boje igle.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel ima terapiju? Ventolin flixotide? Mi se najnormalnije ponasamo kad smo u bronhospazmu, kupamo ronimo setamo sve normalno, osim ako je u pitanju temperaturA. Kakav bronhitis ima ? Spazmatski ili akutni ? Sta ima od lijekova?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •