ni meni nije jasno zbog cega se dadilja uvredila. jasno joj je predoceno sta se od nje ocekuje i za koji novac i ona je na te uslove pristala.
ako je vec bila adekvatno nagradjena za svaki prekovremeni rad, prijavljena je i ima placeni godisnji odmor, a vas odnos je bio korektan ne vidim zasto bi joj bilo ispod casti da lepo kaze kad je dosla, sta je uradila i da ti skuva rucak ako treba da odlezis. pa nije valjda i za to ocekivala estra platu?
uh. mozda sam malo preostra jer sam sa svojom dadiljom imala sukob prosle nedelje. cujte sad i ovo, pa procenite ko je u pravu.
naime, prosle nedelje sam izuzetno radila popodne u cetvrtak i petak, pa sam zoricu zamolila da, umesto ujutro u 7, dodje u 1 i ostane sa nadjom do tri. dakle, dva radna sata umesto 7 (do 2 je sa ivanom i inace je vodi u skolu). isto tako i u petak, s tim sto je tog dana trebala da ostane do pet. za istu platu. sve joj je ovo receno jos u utorak i ona je na to pristala. elem, u cetvrtak je dosla uznemirena rekavsi da ona ne zna kako ce sad, neka to vlasnica agencije resi, pa kako sad to... posto sam vec bila na odlasku, rekla sam joj da sam mislila da smo se vec sve dogovorile i da moram da idem. na moje pitanje da li da ja nazovem vlasnicu, rekla mi je da ce ona to resiti.
sutradan ipak zovem vlasnicu i saznajem da nasa dadilja ima utorkom i cetvrtkom dodatni posao od pola tri i da joj se zbog toga zurilo. tim ljudima je otkazala u zadnji cas rekavsi i njima i vlasnici agencije da sam je ja kasno obavestila da cu zakasniti, ni ne spominjuci da uopste nije dosla u 7 vec u jedan...
neodgovorno, slozicete se. prema svima. sta dalje? ivana je voli, dobro se slazu, posvecuje joj punu paznju. na putu sam da predjem preko ovoga samo zbog toga, s tim da cu joj sigurno reci da ce morati postenije da se odnosi prema svima nama. slusam vas...