Po vasim postovima izgleda da su za ciscenje najzahtjevniji stanovi od 70tak kvadrata!!!!

Salu na stranu.

Potpisujem Lutonjicu!!! Izmedju vas dvije se odavno vec trebalo stvoriti povjerenje u kojem se neka pitanja ne bi postavljala. Mislim da su tvoji uvjeti odlicni, ali da imas malkice krivi stav i da se zena zbog toga "lose osjeca". Odnos izmedju tete cuvalice i roditelja mora biti pun povjerenja, zaboga - vjerujes kad ti cuva djete, a mislis da kasni na posao i da to moras provjeravati????sto je ovdje vaznije???? Zbog svega toga ona se osjeca lose i onda cak i u izvanrednim situacijama (koje su sasvim normalne) kada ti treba skuhati rucak nakon embrio transfera njoj se cini da joj ti naredjujes.

Nemam dugog iskustva sa tetama cuvalicama, samo dva mjeseca. Dogovor je bio - samo cuvanje bebe 4 sata dnevno(uglavnom sam i ja prisutna doma ali mogu otici do ducana, mogu obaviti kucne poslove sto do sada nisam, mogu uciti za postdiplomski). Teti je bilo glupo dok mala spava sjediti dok sam ja radila po kuci pa se primila peglanja. Sve se vise ukljucuje i u druge poslove. Pocinje nabavljati bio proizvode od svojih prijateljica jer zna da volim maloj dati hranu iz provjerenih izvora... i tako, sve se vise ukljucuje, usise, skuha - a mi pocinjemo sve vise biti prijateljice. Posao oko malene nije zanemarila niti u jednom jedinom trenutku.

Mislim da svakako trebas pronaci novu osobu koja ce biti zadovoljna i mozda se malo drugacije postaviti u pocetku.