Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: problemi s dadiljom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa

ako sam kasnila - kikica je bila kod nje doma, i nikad nije bilo problema. nikakvi prekovremeni, božićnice, i ostale stvari...
    po meni ovo nikako nije ok :/
    po meni je. jer je bila slobodna da ode i svojoj kući, da skuha i svojoj obitelji, da si opere i spegla i svoj veš - jer je u sve aktivnosti uključivala i kikicu.

kod mene doma nije bilo toliko posla (35 kvadrata ), tako da smo sve tri bile zadovoljne.

ja - jer mi je dijete bilo paženo i maženo, kuća ok, kikica - jer je uživala i kod nje doma, teta - jer nije bila prisiljena čubiti kod mene - ako nije imala što raditi.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Po vasim postovima izgleda da su za ciscenje najzahtjevniji stanovi od 70tak kvadrata!!!!

Salu na stranu.

Potpisujem Lutonjicu!!! Izmedju vas dvije se odavno vec trebalo stvoriti povjerenje u kojem se neka pitanja ne bi postavljala. Mislim da su tvoji uvjeti odlicni, ali da imas malkice krivi stav i da se zena zbog toga "lose osjeca". Odnos izmedju tete cuvalice i roditelja mora biti pun povjerenja, zaboga - vjerujes kad ti cuva djete, a mislis da kasni na posao i da to moras provjeravati????sto je ovdje vaznije???? Zbog svega toga ona se osjeca lose i onda cak i u izvanrednim situacijama (koje su sasvim normalne) kada ti treba skuhati rucak nakon embrio transfera njoj se cini da joj ti naredjujes.

Nemam dugog iskustva sa tetama cuvalicama, samo dva mjeseca. Dogovor je bio - samo cuvanje bebe 4 sata dnevno(uglavnom sam i ja prisutna doma ali mogu otici do ducana, mogu obaviti kucne poslove sto do sada nisam, mogu uciti za postdiplomski). Teti je bilo glupo dok mala spava sjediti dok sam ja radila po kuci pa se primila peglanja. Sve se vise ukljucuje i u druge poslove. Pocinje nabavljati bio proizvode od svojih prijateljica jer zna da volim maloj dati hranu iz provjerenih izvora... i tako, sve se vise ukljucuje, usise, skuha - a mi pocinjemo sve vise biti prijateljice. Posao oko malene nije zanemarila niti u jednom jedinom trenutku.

Mislim da svakako trebas pronaci novu osobu koja ce biti zadovoljna i mozda se malo drugacije postaviti u pocetku.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi se trebamo upisati kad dođemo na posao. Zbilja ponižavajuće .
    Ne znam zakaj ljudi još radi, gle, još nitko nije dao otkaz radi toga.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Glupost. Ne mozes usporedjivati firmu, sistem u kojem radi vise ljudi sa privatnim odnosom koji imas sa tetom cuvalicom.

Mozda neki stvarno ocekuju da im teta "odradi" tih osam sati, da se dijete u to vrijeme ne povrijedi da je sito i ima ciste pelene i to je to. Ja pak ocekujem od svoje tete da se sa djetetom bavi, da ju (na njezin nacin naravno) voli. Meni teta "izreferira" sve sto se desavalo sa malenom dok me nije bilo ali ne na moje izravno unakrsno ispitivanje, nego u lezernom razgovoru. Ako me nesto dodatno interesira, pitam i svi sretni.

Mislim da se sve sto Roza trazi moze postici bez naredjivanja i kontroliranja. Opis poslova se moze dogovoriti jednom (tipa - ocekujem svaki drugi dan to i to, jednom tjedno to i to...) i bez nekakvog sluzbenog referiranja se vidi da li se teta toga drzi ili ne.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Glupost. Ne mozes usporedjivati firmu, sistem u kojem radi vise ljudi sa privatnim odnosom koji imas sa tetom cuvalicom.

Mozda neki stvarno ocekuju da im teta "odradi" tih osam sati, da se dijete u to vrijeme ne povrijedi da je sito i ima ciste pelene i to je to. Ja pak ocekujem od svoje tete da se sa djetetom bavi, da ju (na njezin nacin naravno) voli. Meni teta "izreferira" sve sto se desavalo sa malenom dok me nije bilo ali ne na moje izravno unakrsno ispitivanje, nego u lezernom razgovoru. Ako me nesto dodatno interesira, pitam i svi sretni.

Mislim da se sve sto Roza trazi moze postici bez naredjivanja i kontroliranja. Opis poslova se moze dogovoriti jednom (tipa - ocekujem svaki drugi dan to i to, jednom tjedno to i to...) i bez nekakvog sluzbenog referiranja se vidi da li se teta toga drzi ili ne.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj Teta Eta prvotno napisa

Hm, ne bi se bas slozila. Roza placa tetu cuvalicu, prijavila ju je,placa poreze i doprinose. Ona je njezin poslodavac. Tim vise sto ne postoji uredjen sistem evidencije dolaska i odlaska na posao kao u firmama, teta bi trebala i samoinicijativno nazvati Rozu na posao, reci da je stigla i pitati sta da danas napravi po kuci. Meni bi to bio normalan i ljudski odnos prema poslu.
    Iako se sa tetom cuvalicom postize odredjena bliskost i stvara neki odnos, ipak teta radi za novac. Dakle, ne postoji privatan odnos, nego jedan specifican POSLOVNI odnos. Jer teta dobiva placu. U takvom odnosu postoje odredjena pravila, a to je da poslodavac ima prvo znati kada zaposlenik odolazi na posao i sta radi. Privatan bi odos bio kada bi teta cuvala iz ljubavi prema djtetu i radila bez place. Pitaj svoju tetu da li s obzirom da imate privatni odos, bude cuvala besplatno. Barem ja to tako gledam - ako dobivam placu, onda je to posao. Kada cuvam frendici klinca, onda je to privatno.

Iz postova Roze nisam shvatila da je naredjivala i kontrolirala. Samo je trazila da se 1x dnevno, ujutro cuje s tetom da dogovore oko dnevnih poslova. U 2g 1x ju je zamolila da joj skuha caj i rucak.

Mozda bi teta iznijela sasvim drugu pricu, jer ocito smatra da se nad njom vrsi mobbing, ali ako je u pitanju samo 1 tel. poziv dnevno, onda mislim da teta ima puuuno previse slobodnog vremena za filozofiranje.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, malo me cijelo vrijeme kopa to što je ona 5 sati u kući sama - čemu? Sigurno se mogao dogovoriti nekakav aranžman gdje bi ona dolazila npr. 2 sata prije nego treba ići po malu u vrtić, za to vrijeme stigne nešto u kući napraviti, i platili bi je nešto manje. Ne puno manje, tako da se njoj još uvijek to isplati. Ona bi imala više slobodnog vremena za svoje privatne stvari, a ti bi znala da kad je kod tebe da stvarno radi, a ne izležava se na tvom krevetu i gleda televizor ili se kupa u tvojoj kadi :shock: . I svi bi bili zadovoljni.
    No, kako je vjerojatno već kasno za bilo kakav dogovor sa sadašnjom tetom, ovo eventualno možeš uzeti u obzir kod biranja slijedeće.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Naravno da tetu ne bi trazila da mi cuva dijete bez da joj platim. Pa ona od tih novaca zivi. Teta ne trazi nadoknadu ako treba uletiti koji sat vise, ali ja joj to uvijek platim jer ne zelim nikoga iskoristavati. Obostrano imamo fer odnos.

Pitanje za Deaedi - a bi li ti cuvala svojoj frendici dijete 8 sati dnevno bez da ti plati (recimo, da cak i ostanes raditi svoj posao i da ti je puko prezivljavanje osigurano) ili bi pristala na to samo ponekad.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj Teta Eta prvotno napisa
    Pitanje za Deaedi - a bi li ti cuvala svojoj frendici dijete 8 sati dnevno bez da ti plati (recimo, da cak i ostanes raditi svoj posao i da ti je puko prezivljavanje osigurano) ili bi pristala na to samo ponekad.
    Gle, vec sam rekla da je kada cuvas nekome djecu za placu, to radno odnos s pravilima. Mogu ja tebe pitati da li bi npr. radila 8h dnevno besplatno kod frenda koji ima firmu? Tako da mi nije bas jasno na sto ciljas.
    Odgovor: ne, ne bi cuvala prijateljici dijete trajno i besplatno 8h jer bi vjerojatno radje radila nesto drugo - imam druge privatne interese. Ali, npr. ako bila neka izvanredna situacija, onda bi uskocila na par dana do par tjedana, besplatno, koliko god treba sati dnevno.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Roza, znam da ti je teško, pogotovo nakon tolikog vremena, ali važno je samo jedno- vaš je odnos počivao na povjerenju kojeg ste imali u tetu čuvalicu, a to povjerenje je sad nestalo. Dakle, ne znam zbog čega bi trebalo nastaviti suradnju, ako vi imate loše mišljenje o njoj, a i ona o vama. Za cijenu koju nudiš bez problema ćeš naći odgovarajuću osobu. Znam da nijedan početak nije lagan, osobito kad je u pitanju osoba koja će biti uz vaše dijete i u koju morate imati stopostotno povjerenje, ali opet ponavljam da povjerenje u ovu tetu više ne postoji, pa nemate što izgubiti.

Inače, ne trebaš se bojati mladih cura. Megicu je čuvala predivna cura (za koju su mi, btw, rekli da nisam normalna kaj je uzimam, jer ništa ne zna) i ispalo je da je bila divna baš zato što je mlada i neiskusna, ali s puno volje i topline naučila je sve upravo onako kako smo joj MM i ja objasnili. Danas je kuma našoj drugoj curici i to iskustvo s čuvanjem Megi je samo učvrstilo naše prijateljstvo, iako sam se u početku pribojavala upravo tog miješanja poslovnog i prijateljskog. Nema ni sitnice koju joj mogu prigovoriti.
    To je naša priča, ali naravno da ima i izuzetaka. Želim ti samo reći da se ne bojiš unaprijed zaposliti nekoga samo zato što je mlada. U međuvremenu je ta naša divna teta završila faks i zaposlila se, tako da smo morali naći novu i sad imamo nešto stariju čuvalicu (mlađu penzionerku) i isto smo jako zadovoljni. Budući da se brine za dvoje djece, rekli smo da ne treba ništa drugo raditi, samo pripremiti jelo (ugrijati ono što skuhamo, ili skuhati krumpir, tijesto i sl.) i da je važno da svaki dan izvede djecu u šetnju. Normalno mi je nazvati s posla i više puta dnevno, jer me zanima što rade i kako su (djeca, naravno) i ne bih rekla da joj to smeta. Baš ću je pitati smatra li to provjeravanjem.

Baš sam odužila. Sve u svemu, podržavam odluku da je se riješite i želim od srca da nova teta ispuni vaša očekivanja, a i vi njezina. Sretno!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •