Roza, znam da ti je teško, pogotovo nakon tolikog vremena, ali važno je samo jedno- vaš je odnos počivao na povjerenju kojeg ste imali u tetu čuvalicu, a to povjerenje je sad nestalo. Dakle, ne znam zbog čega bi trebalo nastaviti suradnju, ako vi imate loše mišljenje o njoj, a i ona o vama. Za cijenu koju nudiš bez problema ćeš naći odgovarajuću osobu. Znam da nijedan početak nije lagan, osobito kad je u pitanju osoba koja će biti uz vaše dijete i u koju morate imati stopostotno povjerenje, ali opet ponavljam da povjerenje u ovu tetu više ne postoji, pa nemate što izgubiti.

Inače, ne trebaš se bojati mladih cura. Megicu je čuvala predivna cura (za koju su mi, btw, rekli da nisam normalna kaj je uzimam, jer ništa ne zna) i ispalo je da je bila divna baš zato što je mlada i neiskusna, ali s puno volje i topline naučila je sve upravo onako kako smo joj MM i ja objasnili. Danas je kuma našoj drugoj curici i to iskustvo s čuvanjem Megi je samo učvrstilo naše prijateljstvo, iako sam se u početku pribojavala upravo tog miješanja poslovnog i prijateljskog. Nema ni sitnice koju joj mogu prigovoriti.
To je naša priča, ali naravno da ima i izuzetaka. Želim ti samo reći da se ne bojiš unaprijed zaposliti nekoga samo zato što je mlada. U međuvremenu je ta naša divna teta završila faks i zaposlila se, tako da smo morali naći novu i sad imamo nešto stariju čuvalicu (mlađu penzionerku) i isto smo jako zadovoljni. Budući da se brine za dvoje djece, rekli smo da ne treba ništa drugo raditi, samo pripremiti jelo (ugrijati ono što skuhamo, ili skuhati krumpir, tijesto i sl.) i da je važno da svaki dan izvede djecu u šetnju. Normalno mi je nazvati s posla i više puta dnevno, jer me zanima što rade i kako su (djeca, naravno) i ne bih rekla da joj to smeta. Baš ću je pitati smatra li to provjeravanjem.

Baš sam odužila. Sve u svemu, podržavam odluku da je se riješite i želim od srca da nova teta ispuni vaša očekivanja, a i vi njezina. Sretno!