-
Kako izgleda mastitis?
Prijateljica mi je prestala dojiti malu prije tjedan dana i nije se baš izdajala da bi se prestalo proizvoditi mlijeko. Onda je ipak maloj dala da sisa jer ju je moljakala i mala ju je ugrizla. Ubrzo joj se upalila dojka, užasno ju boli, ne može podnijeti odjeću na sebi. Po dojci ima crvene dijelove , a ispod pazuha bolnu kvgu.
Doktori su joj dali ceporex i rekli da mora na pregled onom doktoru koji pregledava dojke( nemogu se sjetit kako se zove). Rekli su joj da to nije mastitis jer joj mlijeko curi kad stisne dojku i nek si ne stavlja nikakve obloge. rekli su joj da je kvrga ispod pazuha lojna žlijezda. MM mi ima lojnu žlijezdu na ruci i njega to uopće ne boli.
Meni sve to liči na mastitis, ali kako ga ja srećom nisam imala, nisam skroz sigurna. Kako to izgleda kad imaš mastitis?
Jel moguće da doktori na hitnoj ne prepoznaju mastitis?
-
Sa doktorima je svasta moguce!!! Kad sam ja imala mastitis, pocelo je tako da me cika strasno svrbila. Onda se polako zacrvenilo i nateklo. Bilo je uzasno tvrdo, crveno (caklio se taj dio 8) ) i strasno bolno da bilo kakav dodir (a bogami i bez dodira). Ja sam isla ginekologu, izdajala se, stavljala obloge od kupusa i pila Eritromicin. Sve je nestalo u roku tri dana.
-
Dr za cice se zove senolog. Ali ne znam koliko ih baš ima po Hr.
-
Draga brigita, evo ti link na kojem možeš pročitati sve o mastitisu, ako možeš, dobro bi bilo da isprintaš prijateljici.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1121
-
Držim fige da nije mastitis. JA to Hvala Bogu nisam doživila osobno ali cure u bolnici su vrištale od bolova (na SD su sestre na odjelu za po...
) Rekle su da bi išle rađe još par put aroditi nego da dožive to što im se desilo. Kažu da im je porod bio bezbolan prema bolovima mastitisa.
-
brigita2, naravno da je moguce da doktori na hitnoj ne prepoznaju mastitis, nazalost
ni na hitnoj, ni oni obiteljske medicine ne znaju kako se lijeciti ako ga dobijes, niti akko izgleda....
-
Možda da pokaže kojoj dobroj i iskusnoj patronažnoj?
-
Pa kako rekoh, moja ginekologica ga je odmah prepoznala. Mislim da je OK otici ginekologu u nedostatku strucnijih kadrova, ne?
-
Osoblje foruma
jedan od odlicnih senologa (inace radiolog)
dr. Ivan Drinkovic - ima privatnu ordinaciju u Zgb
-
to je mastitis, ja imala sa identicnim simptomima
moze joj skocit temperatura, moze takodjer imat glavobolje
me zelim biti radoznala baba ali zasto prestajedojiti ako bebica jos silno zeli sisati
razbijanje kvrga je najlakse pod mlazom tople vode ali time nece zaustaviti proizvodnju mlijeka. niposto ne smije divljacki tiskati kako to vole raditi sadistice po hrvatskim bolnicama jer moze doci do trganja mlijecnih kanala.
ne znam da li bebica smije sisati ako pije ceporexe, pa mi se to cini zacarani krug
-
Ako i nije jos mastitis na dobrom je putu. Hitno ginekologu!!!!!!! Sa tim stvarim se nije za saliti. U meduvremenu neka izdaja koliko je to moguce od bolova.
-
Frendicu nisam vidla već dva dana jer radi drugu smjenu. Nadam se da joj je bolje.
Bebica je na odvikavanju od sisanja jer uskoro navršava 2 godine, a mama mora konačno početi uzimati uobičajene ljekove (koje zbog dojenja nije smjela uzimati), a zamjenski joj nisu baš odgovarali.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma