Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Naknada za komplikacije 850kn !!?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Naknada za komplikacije 850kn !!?

Od 10 mj sam na komplikacijama do 15.11 (znaci 1,5 mj) a od 15.11 mi je počeo regularni porodiljni. Za 10 mj sam mislila da cu dobiti isplatu u visini cijele place, jer radim u toj firmi prijavljena na VSS već 9mj i ugovor mi je produžen još 2 god. (prije toga sam radila 3mj neprijavljeno u istoj firmi ) Međutim isplaćena mi je najniža naknada bolovanja 850kn jer ne radim 12 mj neprestano u toj istoj firmi, kako bi trebalo biti po novom zakonu od 3.8.2006. Što reći nego sve po spisku i njima i tom zakonu...

No dobro sad sam se skulirala nekako (a mozda i ne)...
    Zanima me za porodiljni sad, ako mi netko može odgovoriti. Računa se prosjek plaće zadnjih 6mj. Da li mi se računa zadnjih 6mj skupa s ovim bolovanjem ili 6mj čistog rada?
    Ako je skupa s bolovanjem biće mi nekih 900kn manja naknada mjesečno nego bi trebala biti...

Kriminal!

Hvala

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajme majko šta nas sve čeka s ovom državom! Curke, nije dobro.....

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Eh da, uputi nas, koji je to novi zakon od 8. mjeseca?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mikonja prvotno napisa
    Eh da, uputi nas, koji je to novi zakon od 8. mjeseca?
    N.N 85 , članak čini mi se 47-o visini naknada koji govori da : pravo na korištenje naknade u visini 100% za one na komplikacijama u trudnoći (ili raznima drugim bolovanjima) imaju samo one osobe koje su zaposlene u dotičnoj firmi najmanje 12m j bez prekida ili 18 mj sa prekidima. Za sve ostale naknada je 25% od plaće ili ti najmanje 850kn.

I još ako tih 850kn uđe u prosjek onih 6mj za porodiljni... Osobno trenutno neznam kako ću, imam minusa što na kartici što na tekućem 9000kn , sad sam dobila 850kn s kojima doslovno mogu obrisati g. Beba stiže za mj. dana...Imamo i tu našu krntijicu kojoj je sad tehnički u 12mj... MM ima plaću 4000kn...Situacija nije nimalo bajna.Gotovo svu opremu za bebu kupujemo sami...Božić,...Ne znam...

A opet šta sad...Daj Bože zdravlja....

corina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

čitam i ne mogu vjerovati :shock: samo da mi je znati tko odobrava takve gluposti...... :?

Astralis što reći nego glavu gore, naći će se dobrih ljudi oko vas koji će vam pomoći kad se najmanje budete nadali....
    najbitnije je da ste beba i vas dvoje dobro, a ostalo ćete u hodu rješavati...

samo naprijed

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno bok

nadam se da ti mogu odgovoriti na tvoje pitanje barem donekle....bolovanje je izjednačeno kao i održavanje trudnoće,znači dobivaš minimalno ali ne 850,nego čini mi se 831 kn,ali kažeš da za mjesec dana trebaš roditi,a po zakonu porodiljni se može ostvariti 45 dana prije predviđenog termina poroda,tako da bi ti trebala već sada biti na porodiljnom,a ne na održavanju....što je povoljnije za tebe jer za porodiljnu naknadu se gleda prosjek od zadnje dvije isplate plaće,tako da ćeš do djetetovih navršenih šest mjeseci dobivati naknadu na koju si prijavljena,a drugih šest mjeseci najmanje 1600 kn

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: bok

Mislim da se gleda zadnjih 6 plaća. Onda bi mi bilo 3350 na koliko sam prijavljena. A ako se gleda i ovaj 1.5mj bolovanja onda će to biti dosta manje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •