Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: idem na put, a što s dojenjem

jola

Početno idem na put, a što s dojenjem

2. 12. trebala bih s mužem otputovati na 4 dana u london. Beba mi ima 9 mjeseci i još je dojim. Kad smo krajem 8. mj. uplatili ovo putovanje, bila sam ziher da tako dugo neću moći dojiti svoje dijete (super ako uspijem 6 mjeseci). No, eto, beba ima 9 mj. i ja bih išla na put. Što da radim? Planiram se ondje izdajati, ali vjerojatno ne u količini koju beba posiše. Mogu li vratiti staru količinu mlijeka ako bebu po povratku budem češće stavljala na prsa?
    Unaprijed zahvalna.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

s izdajanjem češ očuvati laktaciju, ima ti na portalu rode tekst o relaktaciji pa si pročitaj , bitno je da se bebi nikako ni pod razno ne daje bočica da ne odustane od dojenja (to se desilo s mojim bratom kad je imao 8mj)

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=603

kad se vratiš daj obje sise po podoju da ih isprazni i neka vuče "na prazno" 10-ak min, to če potaknuti proizvodnju

sretan put

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kada je moj stariji imao 9-10 mjeseci otisla sam na put i bila odvojena od njega tri noci. U to vrijeme sam dojila ujutro i navecer, pa sam tako i izdajala, istina u vrlo malim kolicinama. Laktacija se ocuvala i kad sam se vratila mali je nastavio sa dojenjem, sve dok nije napunio 13 mjeseci.

U mom odsustvu baka mu je davala flasicu koju smo ranije bili isprobali i nije utjecala na dojenje. Ako tvoj hoce na zlicicu, jos bolje. Tebi zelim sretan put i naspavaj se

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja cura pije na onu šalicu s kljunom i nije joj negativno utjecalo na dojenje

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jola, ako laktaciju budeš održavala izdajanjem, neće biti problema.
    To "izdajanje" uopće ne znači da moraš izdajati onoliko koliko beba pojede: izdajaj toliko da održavaš minimalnu proizvodnju.
    Kad se vratiš i kad beba nastavi svojim intenzitetom dojiti... i proizvodnja će se povećati i ritam ponude i potražnje ponovo uspostaviti.

Cure su ti dobro rekle, dok te nema, neka bebi mlijeko daju na žličicu ili čašu s kljunom. Ili bočica sa sportskim čepom.

sretan put!

jola

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    s izdajanjem češ očuvati laktaciju, ima ti na portalu rode tekst o relaktaciji pa si pročitaj , bitno je da se bebi nikako ni pod razno ne daje bočica da ne odustane od dojenja (to se desilo s mojim bratom kad je imao 8mj)

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=603

kad se vratiš daj obje sise po podoju da ih isprazni i neka vuče "na prazno" 10-ak min, to če potaknuti proizvodnju

sretan put
    Hvala najljepša. Znajući ovo, lakše krećem na put. Svi su u panici (mislim na dvije bake koje će čuvati moja dva sina 4 dana). Ipak, dobro znate da mi je milo malo pobjeći. Uzet ću izdajalicu i kišobran.

jola

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    jola, ako laktaciju budeš održavala izdajanjem, neće biti problema.
    To "izdajanje" uopće ne znači da moraš izdajati onoliko koliko beba pojede: izdajaj toliko da održavaš minimalnu proizvodnju.
    Kad se vratiš i kad beba nastavi svojim intenzitetom dojiti... i proizvodnja će se povećati i ritam ponude i potražnje ponovo uspostaviti.

Cure su ti dobro rekle, dok te nema, neka bebi mlijeko daju na žličicu ili čašu s kljunom. Ili bočica sa sportskim čepom.

sretan put!
    Zahvaljujem, kao i MGrubi. Sad je lakše otputovati.

jola

Početno

Citiraj mljekarica prvotno napisa
    Kada je moj stariji imao 9-10 mjeseci otisla sam na put i bila odvojena od njega tri noci. U to vrijeme sam dojila ujutro i navecer, pa sam tako i izdajala, istina u vrlo malim kolicinama. Laktacija se ocuvala i kad sam se vratila mali je nastavio sa dojenjem, sve dok nije napunio 13 mjeseci.

U mom odsustvu baka mu je davala flasicu koju smo ranije bili isprobali i nije utjecala na dojenje. Ako tvoj hoce na zlicicu, jos bolje. Tebi zelim sretan put i naspavaj se
    Zahvaljujem i tebi, mljekarice, na savjetu i lijepim željama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •