Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: pomoc! nikako da se najede...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno pomoc! nikako da se najede...

trebam pomoc za moju sogoricu koja nema komp.
    problem je u tome da njezina bebica koja ima 9 dana nikako se ne moze najesti na sisi. stalno bi sikila, i spava po 15min. izmedju obroka. ima normalnu tezinu (3240g), rodjena carskim (sogi sumnja da su je nadohranjivali u bolnici), zdrava. to traje vec 4 dana od izlaska iz bolnice. sogi je vec luda...razmilja o nadohrani tj. kombinaciji jer uopce ne spava. zadovoljna je samo na cici.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

neka nazove SOS na 01 61 77 520 ili 091 22 77 220 radnim danom od 15 do 21 , a vikendom od 9 do 21 sat

i vibram da bude sve dobro ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

njoj treba pomoc sada jer nije spavala vec 4 dana i puca....

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko beba ima pokakanih i popiskanih pelena?
    Koliko cesto AKTIVNO jede (ne da spava na dojci)?
    Kako beba generalno izgleda - jel ima snage plakati?

I da, moguce je da ce dojenje te bebe bas tako izgledati. Moguce je da je to ritam tog djeteta, kojem se roditelji trebaju prilagoditi bez obzira koliko tesko bilo. Jer to dijete mozda teze podnosi dolazak na ovaj svijet, sve mu je mozda stresno i tako ispoljava potrebu za blizinom i smirenjem - sisanjem (koje je prirodni smirujuci refleks bebe). Mozda napraviti neke male promjene - spavanje s djetetom, citanje dok beba sisa, kupovina marame itd.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

anchie76:
    3 pelene u 24h....ne puno...normalna ali s vise vode (kao proljev ali nije).

cijelo vrijeme ona sisa aktivno (oci zatvorene).

place iz petnih zila nakon 15min. sto je bila na dojci.

bebica i spava s mamom i stalno je s njom jer drukcije ne moze. a koliko dugo to traje? mislim na prilagodbu....

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj purple prvotno napisa
    anchie76:
    3 pelene u 24h....ne puno...normalna ali s vise vode (kao proljev ali nije).

cijelo vrijeme ona sisa aktivno (oci zatvorene).

place iz petnih zila nakon 15min. sto je bila na dojci.

bebica i spava s mamom i stalno je s njom jer drukcije ne moze. a koliko dugo to traje? mislim na prilagodbu....
    Nuzno je da mama nazove SOS - ne mozemo ovako preko 3. osobe. Postoje jos nacini da mama potakne aktivno sisanje. Nije moguce da beba CIJELO vrijeme sisa AKTIVNO Tak da bi direktan razgovor s mamom rasvijetlio neke stvari - mami bi se objasnilo sto znaci aktivno sisanje i da prati kad se desava.

A koliko traje period prilagodbe? Ha, stvarno neznam. To varira od djeteta do djeteta. Beba ima samo 9 dana - mislim da su ocekivanja roditelja malo neuskladjena, tj. da ih nitko nije pripremio da to cesto zna tako izgledati kad beba dodje iz rodilista doma. Ukoliko tom djetetu budu pokusavali nametnuti neki ritam ili uskratiti podoje - takvo dijete ce vrlo vjerojatno biti "proglaseno" da ima "grceve". Jer "zasto bi plakalo ako nije gladno?". Djeci (pogotovo u toj dobi) je jaaaako potrebno ne-nutritivno sisanje - da zadovolje potrebu za blizinom, za majcinom toplinom, za njeznoscu, potrebu za ljubavlju itd. Bitno im je da osjete mamu sad kad su vani jer su s njom bili u dodiru 9 mjeseci 24 sata dnevno.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma da...ja sam joj vec rekla da nazove jer ovako nikakve pomoci. ali sad sam ju barem zadrzala da ne ode po adapt.mlijeko.
    hvala ti i nadam se da ce u 15h kad nazove sos dobiti odgovore i podrsku .

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

takav period je kod nas trajao prvih mjesec dana i baš ovo o čemu anchie priča ne-nutritivno sisanje je znalo trajati satima i satima, čak po 7 sati u komadu, ali ja na svu sreću nisam slušala patronažnu i još neke ljude nego cure sa sos pa sam ga pustila da sisa koliko god želi pa čak i da mi spava na siki i s vremenom se to potpuno promijenilo. sada posisa i bez problema pusti siku jer zna da mu je dostupna kad god to poželi

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    takav period je kod nas trajao prvih mjesec dana i baš ovo o čemu anchie priča ne-nutritivno sisanje je znalo trajati satima i satima, čak po 7 sati u komadu, ali ja na svu sreću nisam slušala patronažnu i još neke ljude nego cure sa sos pa sam ga pustila da sisa koliko god želi pa čak i da mi spava na siki i s vremenom se to potpuno promijenilo. sada posisa i bez problema pusti siku jer zna da mu je dostupna kad god to poželi
    Upravo tako. Samo je problem sto mame nisu pripremljene da to tako (u vecini slucajeva) zaista izgleda i da je to najnormalnije. Nekako svi imamo tendenciju ocekivati da ce dijete jesti, najesti se i onda spavati sljedeca 3 sata i tako u krug . A u 99% slucajeva to ne izgleda tako. I onda se mi zderemo da nesto sigurno nije u redu kad se dijete ne ponasa onako kako mislimo da bi trebalo itd. A u stvari je samo problem sto imamo nerealno ocekivanje kak bi to trebalo izgledati

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo praktički cijeli prvi mjesec proveli u krevetu cicajući. Skoro svo vrijeme što je bio budan je cicao. Ja sam (hvala Rodama ) bila spremna na to, pripremila sam i MM-a, pa mi je sve skupa bilo ok. Srećom nismo imali nikakvih problema s bradavicama, čak ni nakon par sati neprestanog cicanja.

Držim fige da izdrže .

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    I da, moguce je da ce dojenje te bebe bas tako izgledati. Moguce je da je to ritam tog djeteta, kojem se roditelji trebaju prilagoditi bez obzira koliko tesko bilo. Jer to dijete mozda teze podnosi dolazak na ovaj svijet, sve mu je mozda stresno i tako ispoljava potrebu za blizinom i smirenjem - sisanjem
    Potpisujem u potpunosti. Kod nas je isto i još uvijek je tako. Sada više ne visi na sisi ali nije niti puno dalje. Pokušala sam biti pametna (više MM) pa smo dijete nadohranjivali - no rezultat je bio isti. Nakon sisanja pojeo je duplu dozu adaptivnog pa ponovo sisao.
    Još mi je jako teško, neispavana sam, ponekad i na rubu živaca ali sam se pomirila s time da je to tako i da se neće tako brzo promijeniti.
    Okolina me ne razumije i svi mi dijele pametne savjete kako dijete treba pustiti da plaće i da će za dva dana zaboraviti plač ....
    Mi to riješimo na način da mu dam što traži i gotovo (čitaj u prevodi stalno cicanje i nanašanje)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni je S. bukvalno bila na cici po sat vremena prvih mesec dana tako da mislim da ti je sve to normalno, samo treba izdrzati.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa

Upravo tako. Samo je problem sto mame nisu pripremljene da to tako (u vecini slucajeva) zaista izgleda i da je to najnormalnije. Nekako svi imamo tendenciju ocekivati da ce dijete jesti, najesti se i onda spavati sljedeca 3 sata i tako u krug . A u 99% slucajeva to ne izgleda tako. I onda se mi zderemo da nesto sigurno nije u redu kad se dijete ne ponasa onako kako mislimo da bi trebalo itd. A u stvari je samo problem sto imamo nerealno ocekivanje kak bi to trebalo izgledati
    iako sam u trudnoći čitala o dojenju i dosta istraživala o ovome zaista nisam imala pojma. još je gore što ti odmah u rodilištu sestre daju apsolutno krive savjete. ustvari ne samo sestre nego cijela okolina i da nisam čitala u trudnoći i zvala sos danas najvjerovatnije ne bi dojila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •