-
Ja sam mišljenja da djeca uče ono što vide. Sukladno tome, ako djeca žive u okolini gdje je dio svakodnevnog životnog stila konzumacija alkohola, normalno je da žele oponašati starije i usvajaju takve navike. Tu ništa ne pomaže objašnjavanje da je to loše, ako to roditelji (ili okolina) ne potkrepljuju osobnim primjerom, tim više ako okolina u tome ne vidi ništa loše. To je borba s vjetrenjačama.
Nije to problem samo manjih sredina, ja sam ostala :shock: kad je na jednom okupljanju muž od moje prijateljice sav ponosan pokazao kako njegov jednogodišnji sin pije pivo iz boce!!!! Mislim, oboje roditelja su visokoškolovani ljudi, čak jedan od njih zdravstveni djelatnik.
Da se ne bi krivo razumjeli, ja sam apsolutno protiv davanja alkohola djeci, a kad smo kod toga i neljubitelj alkohola bilo kojeg oblika, jer to je ostala jedina ovisnost na koju se još uvijek blagonaklono gleda, a rituali ispijanja vina dio su poželjnog socijalnog ponašanja u mnogim situacijama. Ljudi se čak i hoće uvrijediti kad odbiješ čašicu vina.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma