1. Jesam rekao da ne bi bilo primjenjivo na cigarete?Luna Rocco prvotno napisa
2. Jesam rekao da je to uopce primjenjivo?
3. Za takve se stvari NE RADI eksperiment, vec se rade ISTRAZIVANJA, znaci uzme se puno obitelji na kojima se ispita kako su djeca imala doticaja s temom, kako su se ponasala, ponasanje djece u odralsoj dobi, itd. I onda se donos zakljucci.
A inace, znam masu ljudi kojima su kao jako malima dali cigaretu i nikad nisu dosli bi blizu cigarete (nekika se jako zgadila a neki kazu da nisu htjeli).. Sad kauzalne odnose je tesko povlaciti, no mozda postoje..
Ja ne mislim.A o rečenici "i ja sam/što mi fali" mislim sve najgore. Ta je rečenica majka svih loših izgovora i roditeljske indolencije i demagogije.
To je tvoje pravo, no meni ne izgleda as kao smislena logika.Hoću li se voditi tom analogijom i nonšalantno zaključiti da ni mom djetetu ne bi bilo ništa od heroina?
Pocnes s usporedbom heorina i alkohola i onda pricjas da bi radje joint.. izjednacujes heorin i joint ili...?A ako smatraš da se alkohol i heroin ne mogu uspoređivati, onda si u gadnoj zabludi. Alkoholizam je po meni gori od bilo koje droge jer sustavno razara ne samo osobu koja je njime direktno pogođena, već i cijelu obitelj. Samo što je alkohol legalan, a droge nisu - iskreno, ja bih 100x radije da mi dijete u srednjoj školi rekreativno popuši koji joint nego da rekreativno pije.
Sama konzumacija svih ovisnosti ne ovisi samo o dostupnosti i dozvoljenosti nego o puno drugih faktora..