Uzasno me boli grlo, imam kijavicu, glava ce mi puci! Sta smem da uzimam od lekova ili antibiotika za vreme dojenja? Hvala.
Uzasno me boli grlo, imam kijavicu, glava ce mi puci! Sta smem da uzimam od lekova ili antibiotika za vreme dojenja? Hvala.
najbolje da pitaš liječnika. antibiotike ionako ne smiješ uzimati na svoju ruku
Pitacu, ali sam htela da cujem i vase misljenje.
za bolove i snižavanje temperature smiješ uzimati paracetamol (kod nas lupocet, lekadol, panadol). NIKAKO aspirin.
ja sam imala neku virozu, temperatura 38,5, svi doktori koje sam zvala su rekli da je ok popiti lekadol. eto, ms.ivy kaže da je to paracetamol. poslije dojila, bilo je sve ok, nikakvih reakcija od maloga (4,5 mjeseca).
da paracetamol se smije uzimati, evo ja se baš spremam popiti jer sam izvadila umnjak.
hunjavica, kijavica, grlobolja - NE antibiotici... pogotovo NE samoinicijativno...
protiv boli za vrijeme dojenja može paracetamol (lupocet, lekadol...) i voltaren...
čaj, med, propolis, ehinacea... to sve može i pomaže
jes... vadila sam zub kad je F imao 2 mj i umrla bih bez njega... zubarica ga preporučila (dojila svoje klince dugo)... naravno da u papirima piše ne uzimati za vrijeme dojenja bez konzultacije s liječnikom, ali to piše na svemu...Originally Posted by dorotea24
naravno, ništa ne uzimati ako nije neophodno...
evo p. isto ima 2 mjeseca i ja izvadila umnjak. sada sam pogledala u papire i piše da se smije za vrijeme dojenja. u trudnoći se ne smije