mame neznam više šta da radim
nakon poroda sam imala stolicu drugi dan i jednom kad sam došla doma
odnosno 10 dana ništa
probala čepiće al neide
jako me već boli a osjetim je na samom izlazu i tvrda je ko kamen
mame neznam više šta da radim
nakon poroda sam imala stolicu drugi dan i jednom kad sam došla doma
odnosno 10 dana ništa
probala čepiće al neide
jako me već boli a osjetim je na samom izlazu i tvrda je ko kamen
Klizma, ali male količine, ne one kao u rodilištu. Možda klizma malo parafinskog ulja. Ili nekoliko glicerinskih čepića. Moraš svakako to riješiti bez odlaganja, jer ako krenu fisure, gadne su, moja frendica završila na operaciji zbog toga (nevezano za porod).
nama su još u bolnici davali dulcolax tabletice, pomagalo je omekšati stolicu, meni su pomogle
pila sam ih samo 2 dana nakon poroda, poslije je bilo ok
portolakov sirup popi to najmanje skodi ako dojis (meni pomogao doduse nakon ispijene cijele boce)
Klizma. Probaj ovako (jest da je smiješno za poludit): odšarafi tuš sa cijevi, i prištekaj znaš-već-kamo. Mislim ne moraš gurnuti , već samo prisloniti. Funkcionira 100%
U S P J E L A :D
doduše sad sve boli
i to sa kuhanim suhim šljivama
bodycreator cestitamo!!!!
znam da su meni cestitali isto pvu stolicu ( nakon 6 dana) i to mije bilo tako smijesno jer se porod cinio tako lagan i normalan a prva stolica je bila u iscekivanju svih blizih clanova![]()
![]()
![]()
![]()
Meni ništa ne pomaže za stolicu sad u trudnoći (osim kave - i to ne svaki put!) a probala sam SVE (pojedinačno i u kombinaciji): DonatMg, suhe šljive (kuhane i sirove), lanene sjemenke, bioAktiv, Activia, muesli, zelena jabuka+voda (natašte), kivi (natašte), šumeći magnezij (pomoglo dva dana, i nakon toga više ne), glicerinski čepići (jednom sam ga čak cijelu noć držala - i opet ništa)...![]()
Ja stvarno ne znam kako ću kad rodim...
Ono što mi je uvijek pomagalo bio je odlazak na ispit - TREMA je zanimljiva stvar! :D nažalost (khm...) diplomirala sam 15 dana prije nego sam zatrudnila!!!
I mene muči stolica nakon poroda!
Imam već dva dana proljev, pa sam i povraćala, a i temperatura mi je prešla 38,5 stupnjeva. Inače, pedijatri su rekli da sa tako visokom temperaturom se ne smije dojiti???
Ja mislim da je to neka crijevna viroza, pa se brinem kako će to djelovati na bebača???
upiši postdiplomskiOriginally Posted by Shiwy
![]()
ili barem neki brzopotezni tečaj japanskog.
Ja sam prije i za vrijeme trudnoće muku mučila sa zatvorom, i po 7-8 dana. Nakon poroda treći dan sam imala stolicu, i od tada (prošlo je više od 5 mjeseci) svaki dan idem na WC. Eto, nekim je nakon poroda bolje nego prije.
Da Josie, morala bih upisati nešto..život mi je premalo stresan...
![]()
Danas sam zaključila da jedva čekam trudove - koliko mi je poznato trudovi će potaknuti i pražnjenje.. JEEEEEE!!!
Btw, svojim uzaludnim pokušajima pribrojila sam i SIRUP OD SMOKAVA I ŠLJIVA...i naravno, ništa od veselja (a to čudo sam platila oko 65 kn!!)
Ja sam pročitala da se i sa temperaturom SMIJE dojiti...(ali ja nisam pedijatar) samo što mislim da se misli na temperaturu koja prati upalu dojke..pedijatri su rekli da sa tako visokom temperaturom ne smije dojiti???
pozdrav,
cure, ima u austriji jedna super stvar zove se Microklist. U jednom pakiranju ima 4 male tubice( vidim sad na uputstvu da ima pakiranja po 4,12 i 50 tuba). Djeluju super a prednost im je kaj citiram:" djeluju direktno na stolicu a ne na crijevo što znači da ne izazivaju grčeve. ... i ne ulaze u sluznicu". Probala nakon poroda, pomoglo super. Inače, ja sam onaj tip po kojem se može sat navinuti, ali nakon poroda trebalo mi je 2 do 3 mjeseca da se vratim na svoje...
bude prošlo...
pozdrav
ja nikad nisam imala problema sa stolicom, štoviše normalno mi je bilo bar 3 puta na dan. i poslije poroda sam odmah isti dan i sve super. no, problemi su uslijedili 5 tj kasnije i to zbog stresa i neredovitog pražnjenja. naime moja beba je jaaaako zahtjevna i nemogu se maknit od njega tako da često zanemarim poriv i onda poriv prođe. i to je dovelo do tvrde stolice i bolne i na kraju mi je i mm savjetovao da nemogu više tako i da ako moram ići da odem pa makar lukas plakao. i poslušala sam ga i sad je bolje. dakle poštujte i svoje nagone!
Zna li netko kako se zove onaj sirup koji se ti u bolnici daju popiti ako ne dobiješ spontano stolicu? Ja ga nisam trebala, ali kolegica treba roditi pa ju zanima. Hvala!
Već se mučim 7 dana nemam stolicu poslije poroda, i sa suhim šljivama (mislim da i bebici smetaju pa ne smijem), i sa lanenim sjemenkama, i bioaktivima, ima li molim vas netko ideju da djeluje, a da ne smeta dojenju (da li je tko kušao ovaj portolakov sirup, kako djeluje)
Hvala svima!
ja sam probala sirup od šljive i smokve (proizvođač Biodiat Klagenfurt, Austria). djeluje, preporučamOriginally Posted by NENNA
![]()
ja sa stolicom vodim borbu od malena..i tako u rodilištu od klizme je jedva malo me potjeralo dok su druge žene jedva stigle na wcmislim i mene je tjeralo ali ne onako!!
![]()
![]()
a da stvar bude bolja,nakon carskog nema jela dok ne bude prva stolica... :shock: e pa ja nisam jela danimadok se sestra nije smilovala i dala mi komadić kruha pa šta bude bude
![]()
![]()
tek nakon par dana pojela kompot od breskvica i ono ajd malo..a da ne govorim da su u panici već dali i par čepića i portalak i sve...a NIŠTA!!!![]()
eto moja borba sa stolicom!![]()
evo ja rodila prije dva mjesec i zadnjih 20-ak dana imam veeelikih problema sa stolicom....
naime, stolica mi je jaaaaako tvrda, kao kamen i kad "izlazi" to su teške muke i naprezanje, i onda na papiru uvijek bude točkica krvi, inače me ništa ne boli osim tada kad obavljam nuždu...
na kraju kad obavim nuždu onda me malo pecka i to je to...
šta bi to moglo biti?? jesu hemoroidi?
šta mi je činiti :?![]()
i nisam napisala, nuždu imam svaka 3 dana....
Ako ce nekome pomoci, u DM-u ima sok od suhih sljiva, njihova proizvodnja. Jako je ukusan i koliko znam funkcionira.
mogu ga i dojilje piti jel tako :/Originally Posted by LoveLight
ima li netko nekakav odgovor, evo danas imaal stolicu nakon 3 dana i opet krv, ponovo![]()
puno mi je tvrda stolica a pokušala sam sve da ju izrreguliram![]()
koliko znam, mogu ga piti dojilje ... evo ja ga pijem, stvarno je jako ukusan
I ja muku mućim od rođenja. Dulcolax ne bi preporučila jer ubija koliko boli!Portalak je jako dobar, nije agresivan. Glicerinski čepići puno love a razmrve se čim ih izvadiš iz folije. Dulcolax čepići su dobri za trenutno, al ja od njih dobim hemeroide, bljak!
A ovo sa tušem sigurno fukcionira, al se baš kod tebe ne bi tuširala!![]()
ja sam rodila prije 4 mjeseca a gadni problemi sa izrazito suhom stolicom su intenzivno počeli prije 2 mjesecanaime,stolicu imam svaki dan, ali toliko suho i tvrdo da mi doslovce izdere crijeva i i svaki put brišem samo hrpu krvi čak bez ijednog traga same stolice nego čista krv.
nekako imam osjećaj da mi sva tekućina što popijem i pojeden,(a stvarno se trudim imat uredne obroke i popit dosta tekućne) sve ode u mlijeko :/
doktorice mi jedala glicerinske ćepiće da mi kao omekšaju,no problem je čim ga stavim isti tren moram na wc tak da odmah čepić izbacim,prije neg se opće stigne otopitnadam se sam da neću imat nekih većih problem zbog toga. jel neko imao slične probleme?
pa vidiš koliko nas je!![]()
![]()
e vidim da je puno curki s "stoličnim" problemima,al meni stvarno bude cijeli papir krvav iako svaki dan imam uredno stolicu..tog me strah![]()
Da nemaš možda unutarnje hemoroide pa da oni krvare? :/
Ako izbacuješ odmah čepiće probaj onda neki sirup. Netko je spomenuo sirup od smokve i šljive, ja sam ga davala N kad je imala problema sa stolicom i pomogao je. Meni je prijateljica još spomenula da njoj jedino pomažu zobene pahuljice.
nemam hemeroide (Bogufala) jer sam bila na pregledu nego mi doslovno pretvrda stolica svaki put izdere crijevoprobala sam i suhe šljive i sirupe i te stvari mi pomažu za "protjerat" na wc al ne omekšavaju stolicu. E i kad sam ko druge curke imala problema sa zatvorom,mogu vam reć da mi je najučinkovitije djelovao Donat mg,a smiju ga pit dojilje-sam ga treba promučkat sa žlićicom da nema mjehurića.
![]()
Imala sam problema s stolicom prvih par mjeseci trudnoće i to zato jer sam imala mučnine i povraćala i mogla sam jesti samo suhu hranu, kruh, sireve, slane štapiće i slično jer su mi svi mirisi i tekuća hrana smetala. Pomagao mi je jedino donat mg ili šumeći magnezij da imam stolicu svakih par dana. Naravno, to mi je bila greška što sam jela tu suhu hranu, kasnije kad sam počela jesti kvalitetniju hranu - svaki dan juha, povrće, svježe voće, piti puno vode, situacija se stabilizirala.
Nakon poroda svakodnevnu stolicu reguliram čašom vode ili čaja natašte, pa me to nakon 10-ak minuta potjera na WC. Tek nakon toga doručak, po mogućnosti bez kruha, namaza i sira, jedem najčešće kuhanu zobenu kašicu, ponekad rižu na mlijeku, žgance, griz (sve to na rižinom mlijeku) ili neki sličan doručak i svi problemi su nestali. E da, smanjila sam slatko i gotovo skroz izbacila junk food, pizzu pojedemo možda 2 puta mjesečno.
Nia, upravo si nabrojala namirnice koje su odlicne za dobru stolicu - zobene pahuljice, riza, palenta - sve zitarice. I super sto sve pravis na rizinom mlijeku (kako je to samo fino !)
ja sam imala grozne probleme i spasilo me:Originally Posted by ilka
PURISAN prašak, otopis ga u deci vode i popijes nataste, cak nije skroz odvratan ima lagani okus mente; okej je za dojilje; ja sam ga svako malo pila dok mi se nije regulirala stolica;
SPERTI krema za guzu, žuta tuba, u malo boljim ljekarnama imas jer je neka strana, rješava problem crvenih točkica krvi na papiru; mozes si namazati i prije stolice, a poslije stolice se temeljito operes i obrises i isto namazes (sto dublje to bolje); na hemeroide djeluje prakticki odmah; mene je spasavala cijelu trudnocu i nakon poroda.
a ako stolica ne ide, imas od Glaxo kupiti Microklist, to funkcionira na princip čepića, ali je više tekući oblig i istisnes si taj sadrzaj u guzu; meni je manje neugodno od cepica, a djeluje;
Kod mene je za sada kako koji dan... par dana bude super, pa se zablesira i 4-5 dana nista i onda booooli pa jedva nekako uz opake napore uspijem to rjesiti.
Nisam jos nis pila jer sam svaki puta uspjela "istisnuti" ali imam u pripremi Bekunis tablete... pa bumo vidjeli!
![]()
:D anamorti ,hvala puno!
![]()
ovaj..anamorci![]()
Meni je od svih stvari, sokova, čepića, tabletica, portalak sirupa najbolje djelovao purisan prašak (to su mi dali i u bolnici).
Kupila sam si ga, piše da se ne preporuča dojiljama, ali ja ga koristim po pola vrećice kad je potrebno.
nema na cemu i sretnoOriginally Posted by ilka
![]()
meni su isto u bolnici dali taj purisan prašak i baš je zakon![]()
evo ja sam napokon riješila tu svoju stolicu, ne znam ni sama kako...promijenila sam prehranu totalno, jela sam dosta palente, ribe, blitve i samo kuhano....ali mislim da me najviše spasilo groožđe
dođe meni baka prije neki dan i donese grožđei i kaže da probam to pojesti, doslovno u roku pola sata sam bila na wc-u
to je bilo neko grožđe koje omekšava stolicu![]()
i izbacila sam salame iz prehrane
evo da se javim nakog dužeg vremena. Naime ipak su kod mene bili unutarnji hemeroidišto sam otkrila pregledom kod proktologa, najneugodnije iskustvo ikad :shock: .Al dobra stvar kaj mi je striček rekao da ne treba nikakvih posebnih lijekova ni masti nego samo pravilna prehrana i prođe samo od sebe (i da kucnem u drvo) tako je i bilo.
![]()