Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Prva menstruacija

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Prva menstruacija

Zanima me kad ste dobile prvu menstruaciju - vi koje duže dojite? Naime, ja još nisam ali ugl. do sada su sve majke sa mojim 'stažom' više/manje dobile. Da stvare bude kompliciranija imala sam problematične cikluse i prije trudnoće (hiperprolaktinemija) pa bi voljela znati kada da se počnem brinuti. Znam da dojenje često znači izostanak mensturacije. Što ako budem produženo dojila (vrlo je moguće jer mi je mali alergičar)? Blokirani jajnici po nekoliko godina ili? :?

She Devil

Početno

Ja, evo, dojim 14 mjeseci (nadohrana od 7 mjeseca), a menstruaciju sam dobila kada je, beba, imala 10 mjeseci.
    Prvu curu sam dojila 13 mjeseci i ranije sam je počela nadohranjivati (s 4 mjeseca) i menstruaciju sam dobila kada je imala 6 mjeseci.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam dobila kad je bebač imao 7 mjeseci. Dohranu smo počeli sa 6.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dohranu počeli s 6 mjeseci, i dalje dosta dojimo, a prva je stigla s Markovih 18 mjeseci.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dohranu počeli s 5.mj. 1 menstruacija s njegovih 9.mj.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

dohranu počeli sa 6 mj,men.dobila sa njenih 2 mj.,a koristili smo i dudu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dohranu smo počeli sa 7 mjeseci, do tada nije niti vodu pio, menstruaciju sam dobila nakon 4 mjeseca

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dohranu smo počeli sa 7 mjeseci, do tada nije niti vodu pio, menstruaciju sam dobila nakon 4 mjeseca

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam prvu sa sarinih 18 meseci, a drugu pre neki dan i traju mi bas kratko 8)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dohranu započeli malo prije 6 mj, prije toga je imao dudu za uspavljivanje, radim i ne dojim preko dana (izdajam se), noću je mališa svako malo na cici, mengu još nisam dobila :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam iskljucivo dojila do 6mj, prvu M sam dobila kad je Ema imala oko 8mj

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je M stigla 41. dan ...
    ... i redovito me posjećuje (uz ovulaciju svaki mjesec).

Razliku vidim u tome da je puno kraća i slabijeg intenziteta nego prije trudnoće.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa zarinih 11 mjeseci, kad sam počela raditi pa se dojenje u jednom momentu naglo smanjilo

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dečki (blizanci) su imali 19 mjeseci kad sam dobila prvu M.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kad je L imao 3 mjeseca (točno godinu i jedan dan je nije bilo..)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

par dana prije noinog prvog rođendana. i od tad je opet nema...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Točno 8 mjeseci nakon poroda, u datum! I od tad su redovite.

Dohranu smo započeli sa 6 i pol mjeseci, al sa 8 još je imala jedva jedan kruti obrok dnevno tak da to ne bih povezala sa početkom dohrane.

Nema dudu!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da postavim rekord: 22 meseca bez menstruacije. To su bila lepa vremena. Mada mi ni sada to nije nikakav problem. Prodje brzo, ne boli. Interesantno - dobila sam kad je Mini krenula u jaslice, a to je bio jedan veliki korak odvajanja za nas. Napomenucu da nije manje sikila niti redje. Samo taj cin odvajanja je ucinio svoje. Jos je dojim samo uvece i nocu...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

dojila na zahtjev, dohrana sa 6 mjeseci, menstruaciju dobila nakon 11 mjeseci

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

do 5 mjeseci dojila na zahtjev. s 5 mjeseci vratila se na posao i uvela dohranu. od tada do dana današnjeg, dojimo i dalje od 16 - 8 sljedećeg dana, na poslu se ne izdajam, a od menge ni m... kad će? ne zanima me. što kasnije, to bolje

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

J. puno doji, a menge još nema.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

dohranu počela s 6. mjeseci, još dojimo i menge nigdje. Ana ima 11ipo miseci

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobila 10 dana prije prvog rođendana, dohrana počela sa 6,5 mjeseci

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja još uvijek nisam dobila i također sam imala problema sa menstruacijama...ne uzrujavam se, na pregledu su mi rekli da uživam još kratko - izgleda da ću uskoro u crveno.
    Jesi bila na pregledu?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

došla menga prije tri dana ,, dakle s M. 15.5 mjeseci, dojen na zahtjev, još uvijek puno ciki, bez dude, spavamo skupa (u prijevodu: ima noćno samoposluživanje).....ah mislila sam da će još potrajati ovo razdoblje bez mjesečnih tegoba, ali za razliku od prije ništa ne osjetim ni bol ni pms i puno manje krvarim, bar nešto....

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jooj na pregledu nisam bila nakon onog prvog poslije poroda. Nije baš da mi se ide jer mi je sama pomisao postala brrrrrrrrrr. Nikad ranije nije mi bio problem ali sada vlada suša u donjem dijelu i svaki dodir mi je muka, nije baš da mi se žuri pa ako baš ne moram ne idem. Zato i pitam da znam do kad mogu odgađati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam dobila mengu nakon godinu dana i sebastian je dan danas sa 33 mjeseca dojen na zahtjev jer sam dokona domacica

nije mi jasno ovo za susu dolje i da ti je svaki dodir problem, ako pricas o nevlazenju to ti je normalno

ako te muce pitanja na temu sexa, mi smo dugo nakon poroda koristili lubrikante

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da postavim rekord: 22 meseca bez menstruacije
    Evo mog rekorda:
    Marko će za tjedan dana imati točno 2 i pol godine, tj. 30 mj.
    Kod mene od mjes. još ništa

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

evo Karlo ima 14 mjeseci i još jer nema,
    inače dohranu smo počeli sa 8 mjeseci, još uvijek intezivno doji kad smo zajedno-noću posebno, ide u jaslice...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se zacoprala. stigla, nakon 30 mjeseci

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ela 9 mjeseci, menstruacije jos nema :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni je došla nakon 13,5 mjeseci (a baš mi je bilo super bez nje ). Prije trudnoće sam godinama imala PCOS, neredovite menstuacije i totalnu hormonsku neravnotežu, baš me zanima hoće li sada situacija biti drugačija. Uvijek su mi doktori govorili da će se sve srediti nakon što rodim i da je trudnoća najbolja terapija za PCOS.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dojila na zahtjev, dohrana sa 6 i pol mj, dojim još uvijek 2 i pol g, došla s nepuna 4 mj. isto hiperprolaktinemija prije, dugogodišnja

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lovro dojen na zahtjev, dohrana sa 6 i pol mjeseci, menga kad je imao 10 mjeseci. ali sam zato dugo krvarila nakon poroda (skoro 60 dana)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    ja sam se zacoprala. stigla, nakon 30 mjeseci
    e fakat si rekorderka; a ja mislila da sam ja - dobila sam s 25,5 mjeseci od poroda, uz dojenje ofkors

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se bas juce zamislila po tom pitanju, jer jos nisam dobila, ali vidim da ima vas kojima je mnoooooooooogo kasnije dosla men.
    Imamo jos fore, Oleg ima 5 meseci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:?
    ima li itko da nije dobio duže od mene (daklem, 30 mj)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    :?
    ima li itko da nije dobio duže od mene (daklem, 30 mj)?
    pa ne moras se hvalit, mislis da je nama super kaj smo dobili ranije 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ema, 13,5 mjeseci, i još ništa. Sad smo smanjili dojenje, na popdne, navečer, noć i jutro prije posla, možda stiže, a možda ne. Meni je OK
    MM već šizi od kondoma, a ja pila kontracepciju dobrih 7 godina prije trudnoće. Nek se sad malo on pati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja dobila m jučer, s Ivanovih 3 mjeseca. Kad vidim većinu vaših postova, koliko dugo ste bile bez m - prestrašila sam se da je s našim dojenjem gotovo ili da nešto nije u redu.
    Vidim da je nekolicina vas ipak dobila m. rano, a uspješno doje. uh, lakše mi je!!!

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Prva menstruacija

Citiraj drndalica prvotno napisa
    Što ako budem produženo dojila (vrlo je moguće jer mi je mali alergičar)? Blokirani jajnici po nekoliko godina ili? :?
    Drndalica, kad si primjetila da ti je mali alergicar? Meni su rekli da mi je beba (2.5 mj) potencijalni alergicar pa me zanima kako je ti islo kod vas?

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Počelo je sa cca mjesec i pol starosti – crvenilo i prištići po obrazima koje je u početku pripisivano mjesečnom čišćenju. Nije prolazilo, bilo je sve gore, sve veća površina, crvenilo, suha koža, pucanje iza ušiju, tjemenica, pelenski osip, perutanje kože od glave do pete..... Testiranjem sa 3 mj utvrđena alergija na proteine kravljeg mlijeka (što ne znači da nije alergičan na koješta još). Evo pred neki dan je dirao (i strpao u usta) ljusku od jaja - za 5 min je bio crven kao paprika i pun plikova (iako je test na jaje bio negativan!!). Testiranja u tako mladoj dobi su previše nepouzdana – pokušaj reducirati br potencijalno alergenih namirnica koje konzumiraš, prati reakcije, koristi kozmetiku za atopičare (ne možeš pogriješiti), ne koristi šampone i sapune, ne kupaj često...i budi strpljiva – jedino vrijeme pouzdano pomaže (sve ostalo da i ne). Ako želiš doznati više pročitaj moju priču na:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...075&highlight=

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Ja sam dobila kad je bebač imao 7 mjeseci. Dohranu smo počeli sa 6.
    isto tako. 6mj. iskljucivog dojenja na zahtjev. mislim da je cak bilo i ekolosko, iako ona na pocetku nije trazila nocne podoje, pa je prolazilo tada vise od 4h...ali sam se zato izdajala po noci jer ne bi prezivjela do jutra. i dalje dosta dojimo, nekad prodje da samo dojimo, uvela je nocne podoje....ali i ja sam sa njenih 5-6 konacno uspostavila ravnotezu i u potpunosti izbacila izdajanje "viska" koje me pratilo od samog pocetka tako da je mozda i to utjecalo na organizam.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tocno sa dorianovih 7 mjeseci

dohrana zapoceta sa skoro 7 mjeseci, ali sa 5 i pol je dobio dudu, tad se malo smanjilo dojenje (citaj: nije vise visio na sisi cijeli dan ), tako da vjerujem da je duda barem malo doprinijela

ali me ne smeta, jedino me malo lupa pms trenutno

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma bah. Ja sam se bas nadala da cu se malo duze odmarati ali stigla menga tocno na Patrikovih 4 mjeseca

Iskljucivo dojen 7 mjeseci, pa onda vrlo polako dohrana (poceo je jesti tek negdje s 10 mjeseci). Vodu je prvi puta popio s 10 mjeseci.
    Jos uvijek na veliko dojimo.

Menga je tocna kao svicarski sat, jedino sto nije ni bolna kao prije niti preobilna. Ili mi se pomaknuo prag boli :/

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jedino sto nije ni bolna kao prije niti preobilna. Ili mi se pomaknuo prag boli
    ovo se i ja pitam. ne znam da je dosla dok ne odem na wc i ugledam je, metaforicki receno

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam sad imala prvu (14 mj.) i ništ. Da nisam morala na wc sve bih u uredu zaprljala. U svakom slučaju bezbolno i oskudno. Doduše nisam ni prije imala ni bolne niti obilne mjesečnice...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad je A. napunio 6 mj. ja dobila neko krvarenje lagano i bila uvjerena da je M. Nakon mjesec dana bila na pregledu i dr kaže - nema ni traga još od M, to je očito bilo nešto drugo. I nije se ponovilo do A. 1. rođendana. I opet sam prokrvarila. I opet uvjerena - sad sam dobila. To je bilo prije 5 mjeseci i otada ništa. Za mjesec dana čekam novo krvarenje

Andreja još uvijek dosta dojim, pogotovo noću. Dohranu započeli s 5,5 mj.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •