ANTINA TORTA


promjer torte- onaj klasični od 24 cm

Biskvit:
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
5 žumanjaka
5 žlica brašna

Tući bjelanjak da dobro otvrdne, dodati šećer žlicu po žlicu i miksati, onda žutanjke jedan po jedan i na kraju brašno. Peći u namaštenom obliku za tortu na max temperaturi 10-15 min.

Ako vam se žuri ili ne da peći, možete uzeti kupovni biskvit za torte.

Voćni dio: bilo koje voće iz konzerve (ananas, marelica, višnje) staviti u teću i pustiti da uzavre (dakle zajedno voće i onaj sok), dodati unutra puding od vanilije (2 kom, + šećera po želji ovisno o slatkoći voća) da se to sve zgusne (puding napravit po uputama, samo umisto u mliko smjesa se ulije u voće). Ohladiti i izliti po biskvitu.

krema:
2 kesice šaga
1 paket listića želatine
malo limunove korice
2 kisela vrhnja ili mileram
0.5 kg svježeg sira
vanilija
10-15 dag šećera

U posudu pomiješati vrhnje, svježi sir, limunovu koricu, šećer, vaniliju, doooobro miksati, na kraju dodati šlag napravljen po uputama. Želatinu namočiti u vodi, kad omekša staviti na vatru s malo vode i malo smjese koju ste napravili, da se želatina otopi. Kad se otopi brzo izmiksati u ostatak smjese. Time namazati tortu oko koje je stalno onaj obruč od kalupa. Staviti u frižider. Prije služenja otvoriti kalup, i po želji ukrasiti šlagom ako vam se da...


Ako koristite kupovne biskvitne kore, kolač je gotov za cca 20-30 min (ukljičujući i pranje suđa).