ajme![]()
bas "ajme"!!!!
tog se parkica sjecam jos iz svog djetinjstva...sa starcima na kupanje na kolovare pa ih onda bariti da poslije kupanja svratimo u park radosti....uvijek mi je tamo bilo nekako posebno raspolozenje,tj. nijedno mjesto nije odavalo takav feeling...
Ova mi je tema jako bolna, svaki put kad odemo u neki parkic ( a ima ih ukupno dva) pitam se kome da pisem i kome da se zalim.
pridruzit cu ti se od gusta! Pokusala sam na stranici Grada Zadra , ali ne mogu se registrirati![]()
je,je u pravu ste za Park radosti...smrdi i neuredan je.
mi smo znali nedjeljom nakon predstave u kazalištu lutaka otići tamo ,inače ne prakticiramo.
a Kazaližte lutaka je priča za sebe :shock:
Ja sam se upravo uspješno registrirala... Pokušaj ponovobebelina prvotno napisa
Meni je to za Park radosti tuzno bas zato jer je nedavno obnovljen i vec je u tako losem stanju... to govori o tome da ni mi nismo puno bolji od onih koji nas vode.
Inace, povrsina namjenjena parkovima ovisi o GUP-u. Na stranicama Grada ima i slika pa se treba prvo dobro informirati sto je uopce namjenjeno uredjenju djecjeg parka (neka netko dobro pogleda ko se kuzi http://www.grad-zadar.hr/uograditeljstvo.php I onda vidjeti jel treba djelovati u pravcu trazenja vise i vecih povrsina pa onda uredjenje kako spada, ili samo organizirati neku akciju da se postojece povrsine urede. A ja vjerujem kako bi se dovoljno glasnom akcijom u suradnji s lokalnim medijima dalo upregnuti dosta pozitivne snage u gradu. Onako - kao roditelji grada Zadra koji traze park za svoju djecu, opcenito i snazno.
Ja sam postavila pitanje na stranicama Gradske Uprave.
Kako nisam baš rječita, citirala sam dijanam, par rečenica iz jednog od tvojih prethodnih postova. Nadam se da se ne ljutiš.
Iskreno, volila bih da nešto odgovore... makar da znam da su pročitali...
http://www.grad-zadar.hr/pio/index.p...etaljno&id=285
cure, podupirem vas i drzim fige da se nesto pokrene...kako cili zivot radim s djecom stalo mi je....
Za prkove je nadlezno Komunalno grada Zadra, Isla bi tamo osobno , ali na zalost tamo sjedi zena za koju nisam sigurna da li je uopce normalna.
Bravo TW, pokusat cu ponovo.
i ja vam se pridružujem u namjerama da se nešto poduzme. Još dva mjeseca ću imati vremena, a nakon toga se samo nadam da će mi beba biti manje zahtjevna od Ria
Inače, ja mislim da bi trebalo krenuti od uređivanja postojećih parkova, i održavanja istih, pa ako treba i uvođenja nekakvog nadzora. Mene užasava nepostojanje sigurnosnih zona oko igračaka, kamenje koje strši ispod ljuljački, betonski temelji vrtuljaka koji strše iz zemlje... djeca mogu razbiti glavu samo tako.
danas su ispred vrtića Sunce postavljeni željezni stupići(oni zeleni)..
nema više parkirališta ispred :D
ohrabruje odgovor:
http://www.grad-zadar.hr/pio/index.p...dbcdb07b925ffa
ali mene u prvom redu zanima da li razmisljaju o kvalitetnom uredjenju djecjeg parka. Nije isto ovo npr:
http://www.restoran-dp.com/img/igraliste.jpg
ili ovako nesto:
http://www.park-maksimir.hr/Maksimir..._igraliste.jpg
http://www.selcom.hr/gp/0328/gl/slike/igra.jpg
http://www.osijek031.com/galerija/al...raliste_05.jpg
http://www.icv.hr/2429/gl/slike/z1.jpg
Pa kad bi se napravila neka akcija u gradu, za cas bi se skupili novci.
imam ja jedan prijedlog...mogu li se npr, izraditi kasice pa da ih postavimo na neka javna mjesta ( šalteri, kafići, štandovi)...na kasicama bi mogla biti jasno istaknuta poruka za sto se prikupljaju novci...ja radim s djecom i vodim likovnu radionicu pa bih mogla nesto pomoci..mozda to nece biti tko zna kolika financijska pomoc, ali ipak ce bar pokrenuti nesto....sto mislite? svaku kritiku (pozitivnu i negativnu) prihvaćam.
Ma svaka ideja je super! i ako bi se pokrenula jedna akcija bilo bi moguce da se bas svi koji zele na nacin koji mogu ukljuce u realizaciju.
Potrebno je samo da netko pokrene akciju i koordinira...
Ajde skupite se pa odite do radia 057, oni imaju puno sluha za takve stvari, mozda oni mogu biti pokretaci. A pomagaci ce se naci na sve strane.
Ja bi ovo rado, ali zbilja, zbilja ne stignem. Bilo bi nerealno od mene da uopcem zapocnem.
Gdje i kada šeću Zadranke i Zadrani, veliki i mali, sljedeći vikend?
Eto nas k vama ... pa da vidimo hoćemo li se negdje susresti ...
pa obicno se nalazimo na Forumu! Mozemo se naci tamo! Ima li jos zainteresiranih?
OK. Samo ja OPET neću doći ovu subotu.tinkie winkie prvotno napisa
Ovo je za MM-a -i njegov posao.
No, obećao je da idemo onaj vikend prije 1. svibnja - živi bili pa vidjeli!
Vrijeska, ja bih te rado upoznala, ali s njih cetvoro planiram, kako reče jedna moja prijateljica "kako dan svane".
Pa cemo vidjeti kako ce dan svanuti tog nekog dana prije 1. svibnja.
TinkiW, bila si na farmi magaradi?
Oooo, daaa, u ponedjeljak...dijanam prvotno napisa
Marta je jedno desetak puta napravila scene, jer joj nisam dala da jaši konja, i jer nije mogla navlačiti štence koliko je htjela, i jer nije mogla tovaru prčkati po zubima....
Inače, super je odvesti klince, imaju i zečeve, kozliće, kokice...
hoću li onda koga očekivati od vas na forumu u subotu ili ne???![]()
![]()
gdje je to?dijanam prvotno napisa
Na putu za Pag (Razanac), 10 minuta od grada, sa lijeve strane.
Meni je malo depresivno jer covjek ne brine o zivotinjama (zapustene su), ali djeca uzivaju.
:D
Jeste li na topicu spominjale zanimljiva mjesta za djecu (i odrasle) u okolici grada?
Ako niste, imate li kakvih ideja?
Ja sam bila par puta, i stvarno nisam imala osjećaj da su beštije zapuštene...dijanam prvotno napisa
Nismo spominjale, ali sam sigurna da ce ti svaka od nas dati dvije ili tri dobre ideje. Moje su:
Paklenica. Za djecu koja nisu naviknuta na planinarenje moze se hodati pola sata, sat i onda ostati na livadi igrati nogomet npr. Ili sjesti uz potok i mockati noge.
Trajektom do Preka i onda do Sv. Mihovila. Lagano pjesacenje do vrha otoka s kojeg puca prekrasan pogled na zadarski arhipelag.
Setnja do Ljupca (mockanje nogu u plicaku na pjescanom zalu) i onda setnja do Ljubljane-ostataka nekadasnjeg grada. Brdo je jako zanimljivo jer se spusta gotovo okomito u more (mjestani ga zovu Vrtolom), treba biti oprezan. Prekrasno je za viditi, izgleda ko Irski pejzaz, onako zelen.
A zadarsko kazaliste lutaka za nedjeljna jutra vjerujem vec poznas, odlicni su i imaju odlicne predstave.
Onda nisi bila ljeti, kad krepavaju po citave dane na onom suncu.tinkie winkie prvotno napisa
bit cu u subotu na Forumu ako ces i ti doci!
Može. Oćemo popit kavu? Vidim da se nitko više ne javlja... Imam osjećaj da nisam bila u gradu već sto godina...
Samo da vas podsjetim, da u nedjelju u 19 h imaju koncert Klinci s ribnjaka u Narodnom kazalištu, pa ako tko hoće odvesti dijete/ djecu...
Kava moze! Rhea mozda dode! A nazalost za koncert je Kate premala !
Ugodno vam druzenje i suncanje. Mi odlazimo na tjedan dana kod mojih.
Pusa svima!
Roda vas sve poziva u subotu 21.04. u vremenu od 9-13 h na Forum kod Arheološkog muzeja, gdje će biti postavljen štand povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje.
Bilo bi lijepo kad bi nas se što više skupilo![]()
Kakav je plan i i program za subotu, nadam se da ću stići doći?
Koncert...Klinci s ribnjaka...preporučan svima.Osim u kazalište lutaka nismo išli na takva zbivanja.Nika je bila oduševljena,prvih 5 pjesama je sjedila u krilu a nakon toga se digla otišla ispred pozornice plesala i pjevala(čitaj kopirala njihove pokrete).
ali to nije sve kad je Robert Marekovać(onaj iz fantoma) zapjevao Sretan ti rodjendan(jer je Jacquesu bio rodjendan),moja Nika se popela s još dvije curice na binu i plesala kod njega.Nisam mogla vjerovati(još se čudim) jer ona je dosta povučeno dijete i nepoznatom terenu stoji sa strane....ali ovo je bila prava preobrazba.valjda ju je glazba ponijela.
Bila sam oduševljena. :D
Kakav je plan i i program za subotu, nadam se da ću stići doći?
Koncert...Klinci s ribnjaka...preporučan svima.Osim u kazalište lutaka nismo išli na takva zbivanja.Nika je bila oduševljena,prvih 5 pjesama je sjedila u krilu a nakon toga se digla otišla ispred pozornice plesala i pjevala(čitaj kopirala njihove pokrete).
ali to nije sve kad je Robert Marekovać(onaj iz fantoma) zapjevao Sretan ti rodjendan(jer je Jacquesu bio rodjendan),moja Nika se popela s još dvije curice na binu i plesala kod njega.Nisam mogla vjerovati(još se čudim) jer ona je dosta povučeno dijete i nepoznatom terenu stoji sa strane....ali ovo je bila prava preobrazba.valjda ju je glazba ponijela.
Bila sam oduševljena. :D
Kako stvari stoje, mislim da ću sutra biti na štandu s Ivanom :D
Što će biti na tom štandu? Nešto će se prodavati, letci ili?
kako je bilo?