Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 84

Tema: Tko je zapravo Tatamata ?!

tatamata

Početno Tko je zapravo Tatamata ?!

Ja se ispričavam što ovakvim postom prekidam uobičajenu raspravu, ali potaknut privatnom porukom koju sam dobio od anchie76, ovo moram učiniti.

Prije svega, želim ovdje napomenuti kako nemam baš ništa protiv drugog tatamate (ili još bolje - vama poznatijeg tatamate) koji se na forum ulogirao 2 godine nakon mene. Čovjek je VRLO kulturan i pristojan.

Problem je u tome što se od mene traži da promijenim svoj nick jer "neaktivno sudjelujem na forumu", premda sam prije 3,5 godine bio iznimno aktivan...čak sam i slikicu djeteta imao sa strane (preko 100 postova).

Podsjećam da je u to vrijeme promijenjen forum (program, server - nije važno), pa su tako izbrisane informacije o broju postova, te sam ja ostao bez ijednog posta.

Danas, kad imam još jedno friško () dijete, pokušavam ponovo biti aktivan, ali mi slijedi zabrana.

Smatram to nekorektnim, premda uvažavam činjenicu da je moj klon () puno aktivniji od mene.

S obzirom da je anchie76 (koja se, btw, također prijavila na forum nakon mene) zaprijetila oduzimanjem nicka, te rekla da će sama objaviti post o ovom problemu, ja ga objavljujem sam, jer mislim da ne postoji niti jedan site na internetu na kojem vam moderator može oduzeti vaš nick (barem ja to nisam doživio, premda surfam 15 godina)...osim, na žalost - www.roda.hr

Još jednom isprika zbog ovog posta, ali volio bih čuti vaše mišljenje. Ovaj post će biti objavljen na dobnim skupinama 0-1 i 3-6, s obzirom da moja djeca spadaju u tu kategoriju.

Lijep pozdrav

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kolko sam ja skuzila, nakon izmjene servera, tebi je nestao broj postova, a i nick. U to vrijeme se nisi aktivirao ponovno, a u medjuvremenu se tata mata aktivirao.
    Uopce ne kuzim u cemu je rpoblem? I sta ce ti sada taj nick kad je pod njim vec poznat netko drugi na ovom forumu?
    Mislim, fakat ne mogu vjerovati da se netko pjeni zbog nicka
    Ko da smo djeca u vrticu -
    pa evo ti budi: tata mata od zanata

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nickovi u virtualnom svijetu ostaju druga imena ljudi i kad čuješ za neki nick u RL automatski znaš o kom se radi. onaj tko posta na više foruma i koristi isti nick zna o čemu pričam. nick se tad često koristi i na blogu tog istig čovjeka i zbilja mu može biti zamjena za ime.
    uostalom, jedna naša članica ovdje ima muža koji svoj nicka na forumima i na blogu koristi i kad potpisuje članke u jednom časopisu.
    (ne želim sad nju imenovat jer se i ne znamo, no njenog muža "rado pročitam").

ukoliko je ovaj tatamata prvi koristio ovaj nick, tad je ovaj poslije "uzeo" nešto njegovo.

a tko kaže da začetnika ovog topica sav svijet oko njega ne pozna ko tatmatu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jao ljudi cime se vi zamarate. :/ Nickovima. Ma zaboli me koji mi je Nick.
    Oce ga neko

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Mislim da nije u redu smijati se ako je nekome nick vazan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se smijem jer sam pitala hoce li neko moj nick a o vaznosti nickova se cudim i dalje :/

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kak si uopće mogao dobiti nick koji se već koristi?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ti si tatamata. Drugi je TATA MATA. Meni je dovoljna razlika.

Mony, tata od zanata je već registriran. Kao i tata od formata

Ja neću ničiji nick, ali bi Sabaletin avatar.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Ti si tatamata. Drugi je TATA MATA. Meni je dovoljna razlika.
    i ja se s ovim slažem

i pitam se što je onda s ovim nikovima:

Anchi
    Anchi pp
    Anchie76
    anci
    Ancica
    Ančica
    Anćica
    ančica

a da ne nabrajam "ane" i izvedenica istih - ima ih nekoliko
    ........

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i ja te podržavam da ne moraš mijenjati nisck. Mislim da ćemo znati razliku.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a i Marija ima na vagone

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja isto prilicno dobro raspoznajem tatamatu i TATA MATU!!!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je isto lakše razlikovati tatamatu i TATA MATU od npr. Zrinke18 i 19.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a i ovih sa 71

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Bucka je od daddycool-a

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Btw, slažem se sa Vrijeskom. A i nakon ovog topica nema da omanemo koji je koji

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A?

sad pak niš ne kužim......čija je bucka?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Btw, slažem se sa Vrijeskom. A i nakon ovog topica nema da omanemo koji je koji
    Definitivno.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    A?

sad pak niš ne kužim......čija je bucka?
    Bucka+daddycool
    Bubimira + TATA MATA

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

TATA MATA je moj!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Polako, polako, nemojte se još i počupati

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a buba koja leti

imaš super avatar

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cu malo stati na loptu i dati podrsku adminici koja, izmedju svega ostalog, sredjuje i sva ostala slicna korisnicka imena i trudi se dovesti u red ta imena, da ne bude zabune i zamjene.
    Na srecu, drugi ne dizu ovakve bune nego procijene koliko im je vazno ostati na forumu i izaberu si novo korisnicko ime.

Ni ja ne patim od puno pravila, ali korisnika je masa, forum nam je vazan i nekakva pravila koja ce uredjivati nas suzivot ovdje moraju postojati i trebala bi se postovati.

Jos jednom, adminica ima moju punu osobnu (UO ce se sluzbeno oglasiti kad se skupimo jer smo punom parom u pogonu i trenutno nismo sve online) podrsku.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kaj?? :?

daddycool je MOJ!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    TATA MATA je moj!

Eto posto vidim da me se proziva indirektno, osjecam potrebu nesto napisat.

A nakon ovog jos i više...

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Jos jednom, adminica ima moju punu osobnu (UO ce se sluzbeno oglasiti kad se skupimo jer smo punom parom u pogonu i trenutno nismo sve online) podrsku.
    Kaj je to doslo do te razine ili je tatamata pisao neku žalbu UO RODA ?

Prvo i osnovno...zao mi je kaj je do ovog došlo i osobno sam mišljenja da je ovo u najmanju ruku djetinjasto za covjeka koji ima dvoje prekrasne djece.
    No sa druge strane opet zlocesto i u najmanju ruku bezobrazno prema anchie76.
    Naglašavam da smo se obojca dopisivali privatno i dogovorili da cemo smislit neko rješenje za novonastalu situaciju...cak i danas par minuta prije otvaranja ovog topica smo "razgovarali" u najnormalnijem tonu.

Da bi nakon toga bio otvoren ovaj topic...SRAMOTA !

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Bucka je od daddycool-a
    Ma znam! Ovo je bio tak, bzveze. Smiješno mi je zazvučalo.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tatamata pisao neku žalbu UO RODA
    Da

ivakika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mene, osobno, ne kao clanice UO-a, dajem podrsku nasoj dragoj adminici i stvarno mi nije jasno zasto se radi problem iz stvari koja se mogla rijesiti na potpuno jednostavan i miran nacin

ja sam se isto sazivjela sa nickom ivakika, ali da dodjem na forum na kojem jedna takva ili slicna vec postoji i da me se u normalnom tonu zamoli da izaberem drugi nick ja bih to jednostavno i ucinila

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    tatamata pisao neku žalbu UO RODA ?
    Da
    Kako bi olaksao administratorici i kako bi se ova bedastoca zavrsila bio sam spreman promijeniti nick jer i dalje smatram da kad bih se zvao Boško Buha ljudi bi prepoznali osobu a ne nick.

No međutim, pošto je doslo do te razine da je tatamata pisao žalbu U.O. Udruge...pricekat cu njihovu odluku i poštovat ju !

anchie76...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

necu brisati ovaj topik, kako dodatno ne bi dolijevala ulje na vatru, ali tatamata, stvarno ne vidim svrhu otvaranja ovog topika na pdf 0-1 ili bilo gdje drugde.

obzirom da se ceka odluka UO-a, privremeno ostavljam topik ovdje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zasto da itko mijenja nick, ako obojica zele taj nick a i onako im nije isti.
    pravednije bi bilo ako vec netko mora mijenjati da se zamolilo odmah na pocetku 2.-logirani gospodin da izabere drugi nick jer je taj vec zauzet, ali eto tu je netko napravio propust.
    ali ipak mislim da to nije neki problem, ili ih pustite obojicu da zadrze svoj nick ili neka ih oboje promjene, nefer je zauzimati neciju stranu, zar ne

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mene ne bi zbunila slicnost izmedu ta 2 nicka, a mislin da pogotovo nece sada nakon ovog topica... zasto bi ijedan od vas mijenjao nick a i zasto se ti, tatamata, ljutis, nije mi jasno?

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Tko je zapravo Tatamata ?!

Citiraj tatamata prvotno napisa
    S obzirom da je anchie76 (koja se, btw, također prijavila na forum nakon mene) zaprijetila oduzimanjem nicka, te rekla da će sama objaviti post o ovom problemu, ja ga objavljujem sam, jer mislim da ne postoji niti jedan site na internetu na kojem vam moderator može oduzeti vaš nick (barem ja to nisam doživio, premda surfam 15 godina)...osim, na žalost - www.roda.hr
    Bez obzira na to tko što mislio tko je ovdje u pravu, smatram da ne možete čovjeka optuživati što je otvorio post o tome ako je očito imao namjeru pokušati problem riješiti na puno mirniji način, ali je na kraju mogao birati hoće li post na istu temu otvoriti on ili admin.

I svaka čast administratorima što se trude održati reda itd., ali baš mi se ovo ne čini pravi način. Ispadne na kraju kao u dječjem vrtiću i samo narušava ugled foruma. Mislim da je ok objaviti post o takvom problemu tek ako se stvarno ne može naći nikakvo "odraslo" rješenje, tek dok su sve mogućnosti dogovora iscrpljene...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo mog prijedloga:

Ako si Dalmatinac porijeklom budi Tate Mate a Slavonac Tata Mata..Ima mjesta i za trećeg..taj neka bude Tato Mato..

Zezam se, nemojte mi zamjeriti, pokušavam samo malo razvedriti situaciju :D NO hard feelings :D

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hera, stvar je u stilu i nacinu na koji se nesto napravi. Ako je tatamata dobio privatnu poruku od Anchie76, mogao je tako i nastaviti komunicirati sa njom.

Ukoliko nije bio zadovoljan odgovorom, mogao je napisati prituzbu UO. Ali nije mi jasno zasto ovu temu treba dodatno 'razvlaciti' na forumu, kada o forumskim pravilima i ovakvim slicnim situacijama odlucuje administrator, moderatori, a na koncu i UO.

Ekka, dobar prijedlog ali jos uvijek imamo problem sto bi imena, u tom slucaju, i dalje bila jaaako slicna.

ivakika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I svaka čast administratorima što se trude održati reda itd., ali baš mi se ovo ne čini pravi način. Ispadne na kraju kao u dječjem vrtiću i samo narušava ugled foruma. Mislim da je ok objaviti post o takvom problemu tek ako se stvarno ne može naći nikakvo "odraslo" rješenje, tek dok su sve mogućnosti dogovora iscrpljene...
    pa Hera, admin je i probala "odraslo" rijesiti stvar, a tata mata je sam otvorio ovaj topic

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Tatamata" nije jedini korisnik koji je dobio molbu za promjenu nicka, takvih korisnika i korisnica na forumu je preko stotinu.
    mnogi od njih su imali i preko 20 postova u trenutku kad je osoblje skuzilo preslican nick. Zapravo nam je u ovom slucaju bilo stvarno nemoguce i skuziti to prije, buduci da Tatamata nije napisao nijedan post od registracije pa donedavno.

a da na nasem forumu stvarno nije vazno tko se kad registrirao nego koliko je tko "unutra", evo najbolji nam je primjer dao Tatamata pa nije on administrator nego je administratorica Anchie i ima pravo donositi odluke i bez konsenzusa svih korisnika foruma.

ono jedino sto ja prihvacam kao kritiku je da mi nemamo vremena brisati korisnike koji imaju godinama 0 postova iako smo u vise navrata to namjeravali uciniti i objavljivali na podforumu Admin da cemo uciniti. na takvom forumu korisnik Tatamata bi bio odavno izbrisan i svi bi mi znali tko je zapravo tatamata: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/profil...profile&u=2632

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da se tu spominju i kruske i jabuke...

Da se razumijemo, to sto sam teoretski rekla tatamati da bi mogli lako otvoriti topic s nazivom "tko je tatamata?", nisam rekla u svrhu objave na forumu o ovom problemu (do sada sam probleme s korisnicima rjesavala direktno i nemam potrebu pisati o tome na forumu), nego je bilo receno u svrhu toga da bi tim putem lako saznali jer bi korisnici opisali tko je tata mata i kakvi su mu stavovi u zivotu, da tata mata shvati da pod tim nickom nije prepoznatljiv on nego TATA MATA. Ni u ludilu nisam mislila da ce zaista doci do otvaranja ovog topica , a pogotovo ne u svrhu pridobivanja paznje i sazaljenja od strane drugih korisnika.

Tatamata, rasprava je bila izmedju Vas i mene - idealno bi bilo da je i takva ostala - ne vidim poantu uvlacenja cjelokupnog clanstva foruma u ovo.

Moja zamolba da se promijeni nick nije nista neobicno, nek se slobodno jave svi koje sam dosad zamolila da promijene (a zamolila sam ih dosta). Cim vidimo da je poceo pisati netko tko ima vrlo slican nick vec postojecem aktivnom, odmah se reagira.

A ovako sta jos nisam dozivjela, moram priznati. Tatamata, ukoliko imate problema samnom, onda to rijesite samnom ili s ljudima iznad mene, nema potrebe da uvlacite cijeli forum u ovo.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Momze, ma ja se apsolutno slažem. Samo kažem, po ovome je čovjek bio skoro prisiljen otvoriti post na tu temu ili bi ga otvorio tko drugi - to nije nitko demantirao, pa zato pretpostavljam da onda i je tako.

I upravo to kažem da mi se ne sviđa što je na neki način prisiljen to razvlačiti po forumu. Isto tako je post mogao biti zaključan uz prethodno objašnjenje zašto i da baš sve činjenice nisu takve ako nisu i da forum tome ne služi.

To sam htjela reći, možda baš nije ispalo tako, sorry, ali apsolutno se slažem da treba uvesti reda, možda bi bilo dobro reagirati već kod kreiranja svakog novog nicka, bilo bi kasnije jednostavnije.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa
    Momze, ma ja se apsolutno slažem. Samo kažem, po ovome je čovjek bio skoro prisiljen otvoriti post na tu temu ili bi ga otvorio tko drugi - to nije nitko demantirao, pa zato pretpostavljam da onda i je tako.
    Zaista ne kuzim zasto bi netko bio prisiljen otvoriti topic na tu temu? I tko drugi bi ga otvorio. Ja sigurno ne bi. Obicno ljudi kad imaju problema samnom rjesavaju to samnom ili pisu ljudima iznad mene. Svrhu otvaranja ove teme na forumu zaista ne vidim, osim privlacenja paznje cijelog clanstva foruma.

I upravo to kažem da mi se ne sviđa što je na neki način prisiljen to razvlačiti po forumu. Isto tako je post mogao biti zaključan uz prethodno objašnjenje zašto i da baš sve činjenice nisu takve ako nisu i da forum tome ne služi.
    Vjerovala ili ne trudimo se ne zakljucavati topice. Pogotovo sto bi u njegovom slucaju to onda vjerojatno privuklo jos vise paznje.

To sam htjela reći, možda baš nije ispalo tako, sorry, ali apsolutno se slažem da treba uvesti reda, možda bi bilo dobro reagirati već kod kreiranja svakog novog nicka, bilo bi kasnije jednostavnije.

Reagira se CIM se primjeti korisnika da pise po forumu i da je korisnicko ime preslicno s nekim vec postojecim. Ukoliko se netko ulogira i ne pise nista na forumu, na takva imena ne reagiramo (previse bi bilo posla).

Početno Re: Tko je zapravo Tatamata ?!

Citiraj tatamata prvotno napisa
    jer mislim da ne postoji niti jedan site na internetu na kojem vam moderator može oduzeti vaš nick (barem ja to nisam doživio, premda surfam 15 godina)...osim, na žalost - www.roda.hr
    Krivo mislis. :D
    Postoji i forum na kojem, kad se pokusas logirati, nikad ne znas kakav nick ce te taj puta docekati... 8)

Sto se problema tice, moram se prikljuciti onima koji umiru od smijeha pri citanju ovog topica, te naglasavam da u potpunosti podrzavam anchie76, kao i pravog TATU MATU. (iako mi se ooooopasno svidja varijanta Bosko Buha... )

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ono jedino sto ja prihvacam kao kritiku je da mi nemamo vremena brisati korisnike koji imaju godinama 0 postova iako smo u vise navrata to namjeravali uciniti i objavljivali na podforumu Admin da cemo uciniti.
    Ja ne prihvacam tu kritiku, jer korisnike s 0 postova REDOVNO brisem. Oni korisnici koji imaju 0 postova a redovno citaju nas forum ulogirani sa svojim nickom, oni se ne brisu. Tako da tatamata zbog toga nije izbrisan (jer se ulogiravao na forum), a istovremeno se nije moglo znati za njegovo postojanje jer nije bio aktivan na forumu (moglo se znati da smo planski isli traziti da li netko postoji s tim nickom).

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jel možem ja promijenit nick?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sa 255 postova?
    ne možeš...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

dobro, dobro, samo sam pitala...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bila poznata kao kiki. na ovom forumu (u vrijeme moje registracije) već je postojala (neaktivna) kiki.

iako su me svi znali pod tim nickom, (a i danas me jedan dio ljudi tako zove) - promijenila sam nick u sasvim drukčiji. unikatni! i sve je ok.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    dobro, dobro, samo sam pitala...
    šta si se prepala

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa kad smo već kod toga ima i još jedna anam, samo bez točkice a to je meni skoro pa identično s mojim nickom. A logirala se puno iza mene ako se ne varam...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Šalu na stranu...ali ovo je stvaro smješno da se raspravlja o takvim stvarima javno...I uvijek se nekako zahuktaju neke teme koje nemaju veze s pameti...
    I ja podržavam anchie76!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •