Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: koliko dugo ste koristili hranilicu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno koliko dugo ste koristili hranilicu?

mi se polako pripremamo za pocetak dohrane. sto se namirnica tice sve sam naucila, kada se i kako uvode... i jos nam nedostaje hranilica. ono sto me muci je da mi je prijateljica rekla da bebe koriste hranilicu samo 3 meseca i da kasnije nijedna nece u nju pa da je suludo davati previse para (nama se svidja neka najnovija peg perego koja je skuplja).
    do kada su vase bebe htele da sede u hranilici?

i jos jedno pitanje!
    planiram da za doroteu kuvam hranu u ekspres loncu pa je pitanje da li da kupujem jos jedan ekspres lonac ili da joj kuvam u nasem?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je mislav jako dugo sjedio u hranilici, to ti je isto ako s autosjedalicom, ako je navikao da u njoj sjedi i jede i nikako drugacije, to mu dodje kao normalno....
    osim toga, meni je zgodnije da on sjedi na svojoj stolici s nama na rucku skupa, nego da ga drzim na rukama i hranim...
    osim toga, u hranilici je siguran, a ja se mogu stoput dignuti po nesto a da je on siguran u hranilici, ne moze ispasti....
    nama je bila isplativna investicija...tek zadnjih par mjeseci vise ne koristi hranilicu nego sjedi za velikom stolicom za stolom....ili za malo stolicu za svojim malim stolom.....
    eto, meni se cini da se ispalti, pogotovo za mamu i njena ledja....

a hranilica mu ej koristila i za igranje, na onoj tacni ispred slagao bi kockice i sl, nakon sto bi pojeo, dok ja perem sudja....

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo ju koristili dok madam nije pocela inzistirat da sjedi na velikom stolcu.
    nikad se nije igrala u njoj, samo je jela.
    imamo neku sto se stavi na obicni stolac i predobra je.

sto se tice lonca- ja sam kuhala u istom loncu ko i nama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi jos nismo kupili hranilicu, mada vec jakoooo dugo planiram, a vrijeme leti Meni je bas tesko njega drzati na rukama, odnosno u krilu i hraniti ga, jer on zeli biti okrenut prema stolu i lupkati po njemu, a u takvom polozajuu se ja sva iskrivim i pokusavam naciljati usta - njegova. Strasno. Kad smo pocinjali sa dohranom, sjedio je u svojoj auto sjedalici (onoj sto je kao nosiljka) i to je dobro funcionisalo. Moram se nakaniti da kupim hranilicu, al stvarno
    Sto se tice kuhanja, ja sam neki jelte kao freak (sto bi rekli iz mog okruzenja), jer ja njemu sve kuham u posebnim serpama , a i npr. ves njegovom od samog pocetka perem odvojeno od naseg. Ja njemu nisam doduse kuhala u ekspres loncu, vec sam uzela malu serpicu u koju stane jedna porcija necega sto on treba pojesti i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hranilicu smo koristili do nedavno i Luka je obožavao sjediti u njoj. Tek prije nekoliko mjeseci je prestao jer je stvarno već bio preveliki za nju (visok 103 cm). Njemu je bila zabavna i za igru dok sam ja kuhala ručak - nabijao bi po rajnglicama ili po onom pladnju kuhačama.
    Nismo je ni pospremali na tavan nego čeka Josipa u Lukinoj sobi (hvala Bogu što imamo puno mjesta). Nekoliko mjeseci za čas prođe.

olgica

Početno

Slažem se sa svim razlozima koje je navela zrinka i iz istih smo u njoj hranili Andreu i to dosta dugo, a evo i Marin i dalje jede u njoj, navikao se i tako puno bolje jede nego u krilu, kojicima i sl.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.brevi.co.uk/products_big.htm
    na linku možeš vidjeti kakvu mi imamo. uskoro će u upotrebu s trećim djetetom.i zrinka ti je sve dobre razloge navela + što bi ja nekad stavila klince unutra i dok kuham, dala im nešto za grickanje ili zabavu i bila sigurna nekad 5 minuta, nekad pola sata :D
    moji još i dan danas vole sjesti u nju :D
    platili smo je u sloveniji oko 600 kn( u hr je skuplja)
    svakako mislim da ti se isplati, a ima i jeftinijih modela, i drugačijih
    a hranu bebi možeš kuhati u vašem express loncu, pa kupi hranilicu umjesto lonca :D iako mislim da ti je on prevelik, možda bolje nabaviti malu posudicu za kuhanje, pa nek bude bebina

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hranilica je super isplativa. I dugo se moze koristiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je nerjetko svadja tko ce u hranilicu. Ja uvijek govorim da je to najisplativija investicija.
    I jedno i drugo vole jesti u njoj, pa je dogovor, Antea za rucak, Ante za veceru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala vam puuuuno!
    iskreno da vam kazem obradovali su me vasi odgovori jer sam se zaljubila u ovu hranilicu :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi imamo peg perego (stari model) othranila već 2 momka, mislim drugi je još koristi (2 g. i 4 mj.). Odlično je što se može maknuti tacna pa se samo privuče stolu i jede kao i mi. Ako nešto svinji (finger food ili nesto u saftu) onda ga ostavimo s tacnom.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma hranilica ti je zbilja zakon, bilo koja ali olakša i tebi i djetetu i bude samostalan, lijepo jede sam, možeš mu i servirati komadiće hrane, dati igračke i sl. i siguran je. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas svako ima svoju stolicu i mislim da cemo ih jos dugo koristiti !

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ima li neki pravilnik o sigurnosti hranilica (nešto slično kao za autosjedalice)?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi imamo onu što se može odvojiti stolica, a stalak se može preokrenuti, pa kasnije imaš mali stolić. Koristimo je od 8. mjeseca pa evo do njene 2,5 god., a planiramo i dalje. Iz svih već navedenih razloga.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Mi imamo onu što se može odvojiti stolica, a stalak se može preokrenuti, pa kasnije imaš mali stolić. Koristimo je od 8. mjeseca pa evo do njene 2,5 god., a planiramo i dalje. Iz svih već navedenih razloga.
    Isto ovako. I meni se više sviđa nego druge, a dodatni bonus je što je bila najjeftinija!!! Oko 350 kn u Bebin svijet - mi je tamo kupili , a u TL 450 :?
    Koristimo još uvijek, i evo još jedna stvar: kod bake sjedi njoj u krilu dok jede, kući ga pitam hoće li u sidalicu ili na nas, sidalica pobijedi osim kad tata stigne friško s terena ili kad jede majonezu - na to je malac slab

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo hranilicu koristili skoro 2 godine, a sigurno bi i duže da se nije strgala - još se i dan-danas, nakon godinu dana zna sjetiti hranilice i pitati za nju.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L. i dan-danas sjedi iskljucivo u hranilici, pogotovo ako zeli sama jesti (znaci za sve osim juhe). a osim velike hranilice na kotacima, imali smo i malu "putnu", ona sto se zavida na stol, a kad se skine sklopi se u format A4 - tu smo nosali sa sobom kad bi isli u goste, i sluzila nam je donedavno jer je L. presla 15 kg, sto je limit za nju. A ovo sto je Zrinka napisala da je isto kao i s autosjedalicom - potpisujem u potpunosti. L. hranilicu dozivljava kao "samo njeno" mjesto za obiteljskim stolom.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Koristimo hranilicu od kada je H imala 6 mj (sada ima 22). No, moja malena hoce u hranilicu samo kada je hrani baka. Mami i tati nece sjesti, jede na trosjedu za TV-om (kao mama i tata )
    Ali nam je hranilica jako korisna kada se igra s vodenim bojama, plastelinom. Ima veliki pladanj na kojemu mijesi, sara, a nama je manji nered po stanu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tko o čemu, ja o tripp-trappu 8)

od hranilice je postao andrejev stolac na kojeg se penje čim spomenemo ručak, a osim za jelo služi i za crtanje, pranje suđa s mamom i još koješta. zasad smo ostavili onu policu za noge da se može sam popesti na njega, a kad i to skinemo bit će običan stolac.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U početku nije htjela u nju pa smo mislili da smo bacili novac. Taman kad smo ju naumili skloniti, ona ju zavoljela. Sad viče: Deni me tolček. Kopčaj me!

Kod nas se stolić da skinuti pa postaje samostalna stolica - ima dva udubljenja za čaše, visina se hranilice da podesiti,kao i udaljenost stolića, a i nagib sjedišta, ima kotače, a kopča se kao i u kolicima.

Sretni smo što smo uzeli baš tu. Sad curki ima gotovo 2 godine i uistinu uživa u njoj. Nekad vozeći ju kuhinjom, ali i papati kad je u njoj.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvu hranilicu smo dobili od sveki,bila je drvena i potpuno nefunkcionalna..i nikako nisamo bili zadovoljni. Nakon toga smo odlucili kupit novu koja nam se cinila pakticnija. Kupili smo Chicco,jest da je bijesno skupa ali presretni smo s njom,moze se skopit i spremit,ima kotace,pladanj se moze skinut oprati..navlaka takoder..ma zivot mi je laksi. I svakako mi nije zao para!
    I Buba je jos uvijek svakodnevno koristi u vise navrata u svrhu dohrane,a kad ja peglam stavim je unutra i ona crta. Mislimo je koristi jos dugu..

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Noa još uvijek sjedi u hranilici,a imamo ovakvu ,tamno plavu i super je http://www.neonato.it/schedaprodotto...d_prodotto=125

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kada ste počeli koristiti hranilicu?
    Ja svoju bebicu od skoro 8 mjeseci još uvijek hranim u auto-sjedalici, ali je to poslijednjih dana postala "nemoguća misija" jer se princezici više ne sviđa poluležeći položaj pa se sva vrpolji dok jede te hrana završava na kauču.
    Ja sam hranilicu dobila od prijeteljica i za sada boravi u garaži...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj zeko prvotno napisa
    Kada ste počeli koristiti hranilicu?
    ...
    Od negdje 6 mj., ali na najnagnutijem polozaju. Zato sam ovu plasticnu hranilicu preferirala od one drvene sa stolom, jer se kod te ne moze regulirati naslon.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i naša je imala naslon u par položaja i podesiva je po visini.
    koristili smo je od samog početka dohrane, pa sve do nedavno kada je mladi gospodin odlučio da hoće pravedno sjediti za stolom
    eno je konzervirana, čeka bolje dane.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

baš sam htjela pitati.. otkad smije u hranilicu? naime, moj ljenjivac se još ni ne okreće na trbuh, a kamoli da sjedi sam :? u čemu ću ga hranit???

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

thalia, draga, hranilice obično imaju taj poluležeći položaj u kojem se dohrana počinje, a ako tvoja nema, možeš bebu hraniti u autosjedalici ili onoj njihalici-ležalici (nemam pojma kako se to zove, ali sam skužila da je dosta cura tako doskočilo problemu).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jankec je donedavno bio u hranilici, znao se u nju sam sjesti i zakopčati. Sada sjedi s nama za stolom, neće više u hranilicu,čak smo ju maknuli iz kuhinje, čeka drugu bebu.
    A kaj se kuhanja tiče, sve kuham zajedno u jednom loncu. Ili u jednoj tavi, protni...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo imali Peg Perego Prima papa i koristili smo je 2g i onda je zahtjevao sjediti s nama za stolom kao "vejki bat" (veliki brat) onda smo je prodali
    sad svim svojim prijama poklanjam ovo:
    http://images.google.com/imgres?imgu...ial_s%26sa%3DN
    i sve su odušveljene

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh,....molim moderatora neka sredi link
    a imate ih i na www.slingmarama.com

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor