Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Izrasao nam je proziran zub

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Izrasao nam je proziran zub

Moj dečko ima sedam godina. Prije nekoliko mjeseci morali smo izvaditi dva mliječna zuba jer su ispod njih već provirivali pravi zubi. I sad kad su narasli izgledaju kao da su u sredini prozirni. Bili smo kod stomatologa koji je rekao da je riječ o nekom defektu, i je dijete preboljelo neku bolest. Nismo imali nikakvu bolest, a kako sam shvatila nema baš ni nade da će se to promijeniti. Zanima me ima li tko takvo iskustvo i o čemu se zapravo radi

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ja imam na jedinici takvu prozirnu mrlju, tu je dentin jako tanak, ali zub je ok i ne kvari se.

Ja sam kao dijete razbila mliječne jedinice i stomatolozi smatraju da je to posljedica traume.

Perite zube i sve bude ok.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno proziran zub

Našoj L. su oba prava prednja zuba mrljasta (bijele flekice ko na noktima) - zubarka je objasnila da je to nešto vezano uz učešće kalcija u dijelovima zuba - premazivala joj je s nekom pastom kao da se to direktno kalcificira preko vanjštine (ne znam da li to u stvarnosti djeluje!!! - neke velike promjene nisam vidjela poslije toga....)
    Kad je izgubila mliječne zube prednje gornje i ona si je nabila izlazeće prave na rub od stola svom snagom padajući ispod stola...moguće je da doista ima s tim veze....

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod E je tako izgledao prvi trajni zubić kada je izašao. Bili kod zubara i rekla je da je to normalno i da će proči samo od sebe (valjda kada se kalcificira) i stvarno je nakon par tjedana dobio normalnu boju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kala, čudno mi je kaj veliš da je zub proziran. ja isto imam na prvom zubu mrlju (rekli su mi da je to defekt u razvoju zuba - isto sam tresnula s mliječnim zubom u djetinjstvu i razbila ga) ali je ta mrlja bijelja od cijelog zuba.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da pojasnim u vezi sa zubom. Mliječni zub se klimao dugo vremna i nikako pasti, pa je stalni taman počeo izlaziti,( poučeni prijašnjim iskustvom sa donjim zubima kad su oba stalna izašla, a mliječni se jako slabo klimali) mi otišli kod zubara koji je izvukao samo jedan zub (kod donjih izvukao obadva odjednom). Kad je zub izašao cijeli u donjoj polovici po sredini je siv a sve oko toga je normalno bijelo. Sve skupa dosta nepravilno. Na tom mjestu nedostaje dentina pa izgleda kao da je proziran tj kao da gledaš kroz mutno staklo. Zubar nam je rekao da teško da se što može napraviti, ali da je zubna caklina potpuno uredna. :?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod nas je to bio slucaj s donjim stalnim sjekuticima medutim vremenom je prozirnost nestala. Meni su izgledali skroz prozirni??? Sad nam vec probija jedna gornja jedinica, ali se mlijecni neda i dalje se drzi. Zanimljivo je da zubar uopce nije bio lud za tim da joj sam izvadi klimave mliječnjake makar je ovaj stalni rastao prema unutra.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ovo za bijele mrlje na zubićima i mi imamo. zubarica nam je pojasnila da to nema nikakve veze sa prehranom ili mliječnim zubićima.

sve takve mrlje na trajnim zubićima nastale su još u 2-3 mjesecu TRUDNOĆE. njihov uzrok može biti različit - od povišene temperature majke do nekog stresnog događaja. itd.

nekako mi se čini da je to u današnje vrijeme puno češće. ja se ne sjećam nikoga iz moje generacije da je to imao. osim naše curice znamo još 4 djece istog uzrasta koji imaju iste te bijele mrljice na trajnim zubićima.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko zubara toliko priča?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •