Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: ventolin-negativno iskustvo

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno ventolin-negativno iskustvo

već sam pisala u jednom topicu o ovome, ali u drugom kontekstu, pa dio sadržaja moram ponoviti. moja 1,5 godišnja djevojčica ima bronhiolitis i dobila je ventolin 2,5 ml 4xna dan. akon toga se počela tresti i ja sam ventolin svojeoljno izbacila. međutim, moja A još uvijek pišti u lućima, danas treći dan, i ,.zanima me koja je prirodna alternativa ventolinu? treba nam nešto za iskašljavanj što djeluje brzo , a da nije ventolin. ima li ko kakva iskustva?(dok ovo pišem, dijete mi oko mene plače da ju uzmem pa ako ima grešaka ne zamjerite mi!!!
    bojim se da za ovaj prvi bronhitis ako odma upotrebljavamo ventolin da je to loše i da bi mogli i bez toga.
    imam još jeno pitanje? mame koje su koristilw ventolin, koliko dana je trajalo pištanje i za one koje ga nisu koristile isto piatnje. znači, nekoliko je pitanja u ovom postu
    hvala

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi imamo svježe iskustvo bronhitisa, ali nama je ventolin izuzetno pomogao, već nakon druge inhalacije je bilo puno, puno bolje...
    Ima li bronhitis ili bronhiolitis?

Prospan sirup od bršljanja je dobar, razrijeđuje tu sluz!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zar nije jednom netko na forumu rekao nesto negativno o Prospanu? zaboravila sam tko i sto. :/ Mozda Samaritanka?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BRONHIOLITIS. vjerujem da vam je vontolin pomogao, ali u OBLIKU SPREJA, mi smo dobili glupi sirup koji je više štetan nego koristan, bar tako kažu. ipak ona ima 18 mjeseci, sirup je još prerano za nju.mislim...
    a koliko je trajalo pištanje?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam dobila ventolin u kapima za inhalaciju :/

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

CEKANA, koliko je trajalo pištanje?koliko si dugo koristila haler? kako ste sad?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ventolin nije za iskašljavanje, a ako dijete od njega ima nuspojave trebaš se javiti pedijatru

bolje ga je inhalirati jer tako dijete prima manju količinu lijeka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Lav je bio sklon bronhitisu i također je dobio Ventolin koji mu ja nisam dala baš zbog tih groznih nuspojava.Homeopatski lijek Antimonium tartaricum i CuprumStibium(homeopatski ventolin) su mu jako pomogli.Uz ove lijekove sam mu radila svakodnevno komprese sa uljem lavande.

Prvi bronhitis je trajao 2 tjedna, škripanje se čulo 7 dana.Idući put čim je počeo curiti nos, počela sam mu davati ljekove i prošlo je za pet dana.Još se nekoliko puta razboljevao, ali ja bih odmah počela s terapijom i sve je prošlo za par dana.
    Sad je već prošlo nekoliko mjeseci, od bronhitisa ni b.
    Za izbacivanje šlajma jako pomaže trljanje tabana pasiranim svježim češnjakom, malo je nezgodno i djeca znaju negodovati,ali to jako,jako pomaže,nevjerojatno kako češnjak izvuče sve.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

TRIMAMA, agdje da nabavim te homeopatske lijekove?
    hvala puno na pomoći

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajde otiđi ponovo kod doktora s njom, reci što se događalo, jer ventolin je lijek koji otvara bronhe i tako olakšava za sluz izađe van , a ujedno da dijete i lakše diše. Možda ti u zamjenu da kapi za inhaliranje, tako će lijek prije doći u pluća i prije poćeti djelovati. Jel imaš inhalator doma? Ako nemaš nebi bilo loše da dijete nosiš u ambulantu na inhaliranje.
    Mi smo M. inhalirali s ventolinom sa šest mjeseci kad nam se prvi puta pojavio bronhitis i isto tako ponekad je uzimao i sirup i isto bi lagano drhtio od njega, pa smo u dogovru s doktoricom prešli na inhaliranje i nije više bilo takvih nuspojava.
    Drži se, znam da sigurno ludiš od brige.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

RINAMA, mogu nabavit inhalator odmah sad, prijateljica mi ima sina koji inhalira, ali ne znam kako bi dozirala ventolin. kako si ga ti davala?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    CEKANA, koliko je trajalo pištanje?koliko si dugo koristila haler? kako ste sad?
    Pištanje je trajalo otprilike 4 dana, ali već nakon 2 dana inhalacija se još jako malo čulo, najbiše u grlu. Inhalirala sam ga ventolinom 4 dana. Kasnije je još ostalo te sluzi u grlu za koju nam je rekla da koristimo Prospan sirup

Sad me baš zanimaju moguće "štetnosti" istog :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nataša, bronhiolitis je opasna bolest, a ventolin je lijek koji se daje da ne dođe/ili da popusti spazam dišnih organa od kojeg se dijete počne gušiti i smanjuje mu se količina kisika u krvi. Dijete ti nije posve maleno (moja Lea je imala 6 mjeseci kad je imala bronhiolitis), ali nije baš niti jako veliko, pa je ovo stanje za tvoje dijete itekako ozbiljno.

Zato nikakvu terapiju ne možeš davati na svoju ruku, niti inhairanje, niti homeopatske pripravke nego se moraš konzultirati sa liječnikom!

Ne znam gdje živiš, ako si u Zagrebu ili okolini odi sa djetetom na Srebrnjak jer ćeš tamo dobiti pravu terapiju, a ove nuspojave od Ventolina svakako treba prijaviti liječniku.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Potpisujem Mimu, moj je K. imao bronhiolitis sa 7 tjedana i malo je falilo da ne dočekamo jutro s njim živim ne želim te plašiti ali bronhiolitis je puno ozbiljniji od bronhitisa...

Nadam se da si do sada već nešto poduzela, javljaj nam stanje

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MIMA I CEKANA, sad ste me isprepadale, nisam znala da je to tako ozbiljno :? :shock: . imam pedijatricu koja ne mari baš za priču...i eto šta se desi. ne shvatim ju ozbiljno!
    sinoć i jutros propustila sam dati ventolin sirup, oće li sad bit frka ako nastavim večeras redovito kako mi je dr rekla? :?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ŠTA JE TO SPAZAM DIŠNIH PUTEVA??????????????

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nataša imaš pp

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nataša, to je isto što i opstrukcija - znači, dijete ne može dobro disati.
    Kako tvoja curica diše, da li se muči? Ona nije više mala beba pa da bi to bilo tako jako opasno (i da bi naglo došlo do pogoršanja). Ja mislim da bi, da je situacija ozbiljna, i vaša pedijatrica drugačije reagirala. Nama isto daju ventolin sirup kod svakog kašlja - da ne dođe do opstrukcije disanja, obzirom na to da je Lea kao beba imala bronhiolitis. Ja ne vidim kako bi ti mogla djetetu davati ventolin, ako je imalo takve nuspojave - ali mislim da si, obzorim na vrstu bolesti - trebala svakako to prijaviti doktorici.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    I ŠTA JE TO SPAZAM DIŠNIH PUTEVA??????????????
    Ja mislim da je to stezanje mišića - ono što nazivaju "uvlačenje" kod udisaja :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nemoj sama odlučivati o promjeni terapije, ono šmo mi ovdje pišemo su naša iskustva sa našim klincima, a kako je svako dijete drugaćije tako i pristup bolesti treba biti dobro provjeren od strane stručne osobe. Nemoj se ustručavati otići na Srebrnjak, tamo možeš u bilo koje doba dana ili noći, tj.kad posumnjaš da se stanje pogoršava, do tada dovoljno je da upozoriš pedijatricu sa nuspojavama na sirup, pa ako je baš neka "bezveznjakovićka" pa da sama ne kaže, spomeni joj inhaliranje.
    Ova bolest je vrlo opasna, ali isto tako postoje lijekovi koji pomažu i netreba se bojati. Meni je samo žao što nisam odma s malim otišla na Srebrnjak, jer kad se sjetim koliko sam s njim kružila po Zaraznoj, po ambulantama i dežurstvima, a trebala sam samo otići na Srebrnjak i sve bi riješila i olakšala i sebi i djetetu. Ljekovi poput ventolina i flixotida imaju naravno neku štetnost (a koji nemaju), ali ako su neophodni da bi se bolest držala pod kontrolom, nesmjemo na svoju ruku prekidati terapiju.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I još jedna stvar, bolje je da dijete konstantno dobiva neku manju dozu terapije, nego da u nedajbože pogorašnju stanja mora primati troduplo veće doze lijeka da bi se bolest stavila pod kontrolu. Šta je tu je. Svi smo žalosni što se to dešava našoj djeci, ali moramo stisnuti srce i reagirati onako kako je za njih najbolje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

svakako bi se ubacila kratko i rekla-mame ne mijenjate same terapiju lijekova jer je to opasno,koliko god mi bili ljuti na doktore oni su ucili da lijece,radije im visite-kao ja kad sam nezadovoljna-svaki dan na glavi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a stetnost lijekova-potpisujem da su u nekoj crtici stetni,ali pomazu. ja da nisam dala svom malom lijek kada mi je narukama zijevao plav nemogavsi doci do zraka, da sam isla po onome-ma ventolin je opasan i lalalala-sada ga ne bi bilo. prema tome,olaksavaju i pomazu,a da se razumijemo sve je stetno danas pa i na kraju lijekovi ali imaju svoju dobru stranu. moje dijete nije nigdje bez lijeka i znam da ga mora dobiti kada pocnu problemi jer drugog nacina jednostavno nema

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja je curica već po rodilištu dobila bronhialitis za jedne od hospitalizacija (manifestirao se nakon dolaska kući), no svejedno smo se vratili u bolnicu gdje je uz terapiju kroz babyhaler redovito dobivala i Bisolex kapi. Tu kombinaciju dobiva i sada kad se ponovi slična upala dišnih puteva (što je svako malo).

Ponekad Ventolin ili Cimolan D,Flixotide 50, uvijek Bisolex ili koji drugi za kašalj. Ovi prvi samo pomažu otapanju te sluzi sa stjenki - treba im nešto što će ju izbaciti.
    Većinom je uz to i neki od antibiotika.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tu smo u terapiji slicni.ima perioda kada netreba nista,ali apsolutno nista-sve savrseno,a nekada ne znam vise kako bi mu pomogla. eto to je to.mora se izdrzati,kazu da nakon pete godine bude lakse

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa trazi da ga dobijes na bebyhaler u tom obliku nema ni nuspojava a i nije tako stetan...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

imamo babyhaler i inhalator i sirup....sve,po ps-u

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da vam se javim ja, koja sam i započela ovu temu. dakle, isprepadana vašim postovima :shock: ipak sam nastavila davati sirup ventolin, ali sam smanjila dozu na 1 ml umjesto 1,5 i moram priznati da je Anji puno bolje, počela je produktivno kašljati, pije puno tekućine i više ne škripi(bar ne jako) . sutra idmo na kontrolu, javim vam se tada

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da te utjesim - nama vrlo slicna prica. E. kasljala dva tjedna, da bi se zadnju noc davila od kaslja. Dan drugi mi kod pedice. Dg: opstruktivni bronhitis, th: ventolin sirup 2,5 ml 4 x, jer nemamo babyhaler. Prvi put kad sam joj ga dala, dijete mi se pocelo tresti kao da je pod nekom drogom - hiperaktivna, nervozna. Treci dan mi to prijavili pedici - ona rekla da mozemo dati i manje i rijedje. Inace inhalirali smo se kod nje micronephrinom 3 dana zaredom, a ja sam smanjila dozu odmah na 1,5 3 x. Sljedecu noc - dan cetvrti, E. nije mogla nikako spavati a niti ja ( ), i kakva sam panicarka u 3h u noci kazem ja MM idemo na Srebrnjak, E. je losije. Tamo su nam izmjerili oksigenaciju (valjda, nisu nis govorili) a to je kao bilo b.o. pa su nas pitali kaj smo dosli?! Na kraju dg. upala gornjih disnih puteva - u plucima sve tiho. Dala sam joj jos samo jedanput ventolin jer je pedica rekla da se ne smije naglo prestati....i to je bio dan peti. Jos je malo kasljucala par dana i sve nestalo....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma budi sretna da je bilo sve ok, a to kaj oni kažu: kaj ste došli. To ti mene nije nikad puno diralo, pa bolje meni da ja znam da mi je dijete ok, nego da si cijele noći mislim dali griješim što nisam otišla gore.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da li se od Ventolina može pojaviti ubrzano disanje? Mi Iri dajemo Ventolin zbog alergijske astme. Ne znam da li ubrzano diše zbog ventolina ili zbog šlajma u plučima ili spazma ili čega več. :?
    Inače dobro reagira na kombinaciju fliksotid, claritin, a ventolin po potrebi.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ventolin, kao što možete naći i u njegovom letku, pod nus pojave može izazvati drhtavicu pojačano ili ubrzano udaranje srca pa i ubrzano disanje, nadalje naročito kod djece pojačanu aktivnost...
    Po svom iskustvu imam sve te nus pojave i tresu mi se ruke i malo jače udara srce...
    Za dijete nisam to primjetila pri inhalacijama, ali da pri uzimanju sirupa na usta...
    Da točno je da ventolin ima jake nus pojave ,no ne ako se uzima povremeno i u propisanim dozama- treba ipak misliti na veću korist nad ostalim...
    No sigurno je jedno, da mu/joj Ventolin sigurno ne bi dao liječnik pogotovo ne i u sirupu da mu stvarno nije potreban, naime opstrukcija bronha- stisnu se bronhi i bronhiole(cijevi i male cijevčice) i smanjen je protok kisika-zraka, ono najgore je što je dijete gladno kisika ali zrak kada ga udahne više ne može istisnuti van iz pluća, no to su ozbiljne stvari i svakako bih preporučila da se što prije javiš na srebrnjak sa velikim i potpunim povjerenjem,
    Nadalje dobro je pribaviti bebyhaler preko kojeg bi tako malo dijete moglo uzimati inhalacije ventolina u nekakvoj opstrukciji...

moje dvoje djece pati od asthme i nismo više toliko zastrašeni niti jako negiramo
    no jako je dobar osjećaj kada osvjestiš problem i naučiš kako pravilno i pravovremeno pomoći djetetu...postoji na srebnjaku i asma škola gdje se uči sve od uzimanja terapije do vježbi disanja... treba ti samo uputnica i voala...
    No svakako kreni prvo u ambulantu!

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Eci po mom iskustvu tvoja kombinacija lijekova je kod nas dobitna i najbolja... Flixotide, po potrebi claritin i ventolin u hitnim potrebama- kada jako kašlju bez da se može smiriti, kada zviždi ili jako s naporom diše.
    Ja sam sada kod malene primjetila da strašno s naporom diše- teško i ubrzano a sva se napreže, pa se na kraju izdaha koji je duži nego inače čuje sviranje, škripanje, zveckanje ili krkljanje.. ne znam kako točnije opisati taj zvuk..
    tad nam pomaže ventolin..

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I.. da ponavljamse Bebyhaler vam ide na doznaku..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •