-
ne cuje...
Luka (4 godine) od kad je krenio u vrtic prije godinu nakon svake prehlade imao je probleme s bolovima u usima..par puta je pio antibiotik..ostalih par puta nije jer su rekli da je virozna upala..samo jednom je imao temperaturu uz te bolove u uhu..i jednom smo primjetili u jutro da mu je bio iscijedak iz uha..zadnji put kad se zalio na bolove u uhu bilo je prije nekih mjesec dana..malo nako toga smo primjetili da nas ne cuje bas dobro..sve mu moramo ponavljat vise puta..doktor nam je rekao da vjerovatno ima jos tekucine u uhu i da zbog toga ne cuje..sutra ga vodimo kod specijalista za uho..i bas me strah..strah me da mu se sluh ostetio..Jel imao netko slicnih iskustava?
Inace skoro svaku vecer navratim na forum..citam vase postove..puno puta sam nasla u njima odgovore na stvari koje bi me mucile..
pozdrav svima i unaprijed hvala..
-
dobro je da idete kod specijalista, no ne moraš previše brinuti. često djeca u nekim periodima slabije čuju, pa to prođe. preporučit će ti vjerojatno inhaliranje, kapi u nos i žvakanje žvaka bez šećera.
-
Osoblje foruma
oko 3,5 godine, primijetili smo da ne cuje dobro (uz standardne simptome uvecane 3. mandule-hrkanje u snu, spavanja otvorenih usta...), otisli otorincu, ustanovili ostecenje sluha i to fajn, dio uzrokovan nakupljenim cerumenum unutar uha, drugi dio tekucinom u srednjem uhu.
isao na operaciju, probili mu bubnjice, stavili ventilacijske cjevcice (koje su izvadili nakon 6 mjeseci), istovremeno izvadili 3. mandulu. sto se tice sluha, preporodio se, savrseno cuo odmah nakon budjenja iz anestezije, par dana je malo nazalno govorio... i danas nakon 5 godina redovito se kontroliramo (cca 2 puta godisnje).
zahvalna, nadam se da ce sve biti ok sa Lukom
saljem ~~~~ i javi kako je bilo kod doca
-
Kad je Elena bila mala bebica ja sam dobila gadnu upalu uha i to iznenada bez ikakve prehlade ili nečega. I kad je upala prošla ja sam slabije čula na to uho (puno slabije). Išla sam otorincu i on je utvrdio da slabije čujem na to uho, ali mi je rekao da će se to vjerojatno popraviti narednih mjeseci.
Preporučio mi je vitamin C i vitamine B, kapanje nosa, gutanje zraka. S vremenom mi se sluh popravio, ali mislim da se nije vratilo na staro.
-
Isto tako nam je bilo negdje oko 4. godine. Dino krenuo u vrtić. zaredale bolesti, upale uha. Skužila sam da ne čuje, otišli kod otorinca, napravio timpanografiju, nalaz je bio loš (slabo je čuo). Dobio je antibiotik i prošlo je. Kasnije smo išli na kontrlni pregled i bilo je OK.
Držite se!
-
I moj Tomica je imao česte upale uha, jako povećanu treću mandulu, i radi tekućine u srednjem uhu imao je smanjen sluh. Radili smo timpanogram, nalaz je bio tipa B. Nakon operacije mandula, gdje su mu uz odstranjenje sve tri mandue radili i miringotomiju (zarezivanje bubnjića da iscuri ta tekućina), ponovljeni timpanogram je pokazao poboljšanje.
Potrebno je održavati dišne putove prohodnima, obilno vlažiti s fiziološkom (nama je otorinac rekao 'zalijevati', dakle u špricu pa uliti u nos) i kapati s kapima za odštopavanje nosa (jest da one nagrizaju sluznicu, ali malo iziritirana sluznica je stvarno samo manja nelagoda kad se usporedi sa svim opasnostima koje može donijeti jedna upala uha).
-
Mi smo u travnju i svibnju imali dvije upale lijevog uha. U kolovozu sam primjetila da moja djevojčica odbija staviti tel. slušalicu na lijevo uho uz objašnjenje da ne čuje. U rujnu smo otišli kod dr. Marna (toplo preporučam) i nalaz nas je šokirao - trajno oštećenje unutarnjeg lijevog uha. Obavili smo sve pretrage vezane uz sluh i zaista ona na to uho ne čuje. Odbačena je pretpostavka da su upale uzrokovale to oštećenje.
Da se radi o srednjem uhu to bi bilo vjerojatnije i moguće rješivo, ali ovako - vidjet ćemo.
Obavili smo eng pretrage (ravnoteža) i nalaz je ok. Magnet je isto ok. Čekamo nalaz genetske obrade iako svi misle da isti neće ništa pokazati.
Upale mogu kao posljedicu imati privremeno oslabljen sluh i treba otići pogledati o čemu se radi. Srećom to je rješivo što dokazuju i prethodni postovi. Držimo palčeve Luki. Sve će biti ok
. Javite kako je prošlo.
-
U ponedjeljak smo bili na pregledu sluha..kaze doktor da je to sto malo slabije cuje zbog toga sto ima tekucine u uhu..sad smo u biti bili samo na testu sluha a za dva tjedna smo opet kod specijaliste..nekog drugog..zivimo u ENgleskoj i sistem im je skroz drugaciji..i nije bas da mi se svida..ako je netko zivio u Engleskoj znat ce o cemu pricam..javit cu vam za dva tjedna kako je proslo i sta mi savjetuju..hvala na odgovorima!
pozdravi
-
Luka(6,5) ima unazad godinu i pol konstantni timpanogram tipa B. Baš smo ga jučer radili i isto. Sa 3,5 operirao je treći krajnik i ugradili mu cjevčice, izvadili nakon 9 mjeseci. I eto, samo flixonase u nos konstantno troši, cimolan je pio redovito. Ove godine mu je naglo pao imunitet i alergičan je na pelud trava i ambroziju, grinje, perje,kućnu prašinu. Od 5 do 10 mjeseca on je koma! Jeo je Petrovićev med prošle godine i onda sam glupa ja prestala mu davati i kupovati i dijete se razboli. Kad ga je to napalo tjedan dana je povraćao i spavao, mislila sam da će umrijeti, samo sam čekala taj dan. Grozno, ode, ispovraća se i legne u krevet; kaj god bi pojeo morao bi izbaciti iz sebe! Nakon pretraga i pretragica dijagnoza alergija! I otorinac lijepo veli, to vam je to, zato mu je E.tuba začepljena i nemojte se pretjerano brinuti. A danas ga je zamalo auto zgazil jer ga nije čuo! Doma se derem jer ne čuje, pogotovo ak mu nekaj pričam iza leđa, nema pojma o čem govorim! A? Šta si rekla? Ne čujem! :? Znam da mu moram podić imunitet jer mu je u komi, a možete si mislit kak obožava jesti(ima 16-17kg), cucla bombončiće za djecu od Natural Wealtha i počeo je trošiti acidosalus. Pije i kozje mlijeko i obavezno gledam da ako nije popio šalicu mlijeka da pojede jogurt ili bioaktiv, uglavnom nekaj mliječno.
-
-
Ma, kad sam poludila, rekla sam prije 2 mj. doktoru da ja više nemrem, derem se po kući ko luđakinja jer on ne čuje i da mu ugradi cjevčice, najprije je rekao da mu je to najmanji problem i da ih može ugraditi, a onda da uopće nema potrebe jer mu je tada timpanopgram bio tipa A i da će to sve biti dobro, samo neka špricam flixonase!
I eto, za 2 mj.(kad idemo na kontrolu)ako ne bude poboljšanja ja ću tražit cjevčice
-
a kakav je audiogram , trebao bi biti ok ako je timpanogram A ?
-
Nije nas slao na audiogram, zapravo bio je jednom sa 3.g, mada je znao koja mu je lijeva/desna ruka,isprva je davao točne odgovore, a onda mu je to bilo zabavno pa je stalno dizao ruke pa na kraju niš od toga.
-
Prosla su dva mjeseca od mog zadnjeg javljanja tj. od Lukinog zadnjeg pregleda..doktor nam je tada rekao da pricekamo dva mjeseca da vidimo hoce li se tekucina iz uha sama povuci..nazalost nije se povukla..a sluh mu je jos vise oslabio od zadnjeg puta
..predlazu nam cijevcice..ovaj tjedan idemo na dogovor..pa bi vas molila tko zna nesto vise o tim cijevcicama da mi napise..pozitivna i negativna iskustva...ja se molim Bogu da mu to pomogne..pozdravi svima
-
Nemam iskustva sa cjevčicama, ali vibram da sve dobro prođe.
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Evo još malo vibri:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Evo mi imamo super pozitivno iskustvo sa cjevcicama...I. ih je dobio sa 4. godine nakon silnih upala uha, oslabljena sluha itd. Isao je na operaciju (opca anestezija) ugradili mu cjevcice i izvadili trecu mandulu...nakon godinu dana ih je izvadio (ponovno opca anestezija). Tijekom tih godinu dana nije imao niti jednu upalu uha, cak nije bio niti teze bolestan - jedino sto je malo bio problem prilikom kupanja odnosno pranja kose jer je jako vazno da voda ne udje u uho dok ima cjevcice...i malo problema na moru to ljeto jer je htio roniti.. inace postoje cepici za usi (obicni u ljekarni) a mogu se naruciti - govorim za Hrvatsku, Zagreb - silikonski cepici koji se rade tocno po mjeri pa tada nema nikakvih problema s eventualnim ulaskom vode u uho... mi smo se preporodili, od tada je proslo 3,5 godine I. je super, nikad vise nije imao upale uha, a sluh je super. Sretno 
P.S. moram samo nadodati da nam je otorinac u Vinogradskoj ipak prije operacije skrenuo pozornost da metoda nije 100% i da se ipak kod neke djece nastavljaju upale uha, a sto tada slijedi ne znam jer su nama pomogle.
-
Hvala na vibrama..Vanjica24 bas mi je bilo utjesno procitat sto si napisala..nadam se da ce i mom Luki cijevcice pomoci..javit cu kako je sve proslo..
-
Evo moram reći da je i nama bilo sve super kad smo imali cjevčice, znači isto pazi kod kupanja, ronjenja, pranja kose, ali postoje čepići.Sve kako je Vanjica24 rekla, samo kaj smo mi svoje cjevčice izvadili jer je otorinac mislio, a i ja da će eustahijeva tuba vršiti svoju funkciju kako treba, no prevarili smo se pa za jedno 3 tjedna idemo na audiogram da mu se utvrdi točan gubitak sluha i da ponovno ugradimo cjevčice.
-
Cure, zna li tko gdje se ovi silikonski čepići koji se rade po mjeri mogu nabaviti - HITNO JE!
puno hvala!
-
hm sad ste me zabrinule- moja curka cesto slabije cuje, no nisam uopce tom pridavala paznju. mislila da je to mala upala uha. upravo sada ne cuje pa kapam joj usi garasone kapima na svoju ruku i grijem zepter lampom. mozda da odem k doktoru :?
mislim vec je tako bilo, i proslo bi od garasone kapi i grijanja..
:/
-
bili kod orl danas, i ispostavilo se da ima upalu srednjeg uha...
-
mi smo u cetvrtak naruceni na pregled i timpanogram nakon dosta duge upale uha!!
nadam se da ce biti sve ok!
-
kako je prosao pregled?
nadam se da je sve u najboljem redu!
-
nemam sad nalaze ispred sebe, a nisam ju jua vodila nego muz!
ima jos sekreta u usima makar je proslo dosta od zadnje upale, timpanogram je mislim na jedno uho B, a na jedno C (nemam pojma sto to znaci :? )!
uglavnom dr preporucio da bude sto vise na moru, kapat u nos fiziološku, piti fluimukan, a ako ne bude bolje do jeseni, preporuca zarezivanje bubnjica ili ugradnju cjevcice!!
dajte mi please objasnite ak ste imali iskustva sa tim, jer ni MM nije uspio puno saznati od dr-a!!
-
tip B znači daje u tom uhu sadržaj ( normalno je zrak) tako da je otežan pomak slušnih koščica, a timpanogram c znači da vlada negativan tlak u istom uhu ,normalno je tlak jednak atmosferskom. Najvjerovatnije se radi o povećanom trećem krajniku koji naliježe na otvor Eustachijeve cijevi ( vodi iz srednjeg uha u grlo , služi izjednačavanju tlakova ).
Bucka,prvo fiberendoskopija epifarinksa pa onda eventualno adenoidektomija ako ne bude pomaka nakon ljeta, inhaliraj Bisolexom ,Fluimukan granule . Nikako ventilacijske cjevčice kao prva opcija
-
thanx kinder!!
nadala sam se da ces se javiti!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma