Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: da li vratiti dudu?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno da li vratiti dudu?

filipa ima 2,4 godine i do prije par dana je imala dudu. u vrtiću je počelo grupno odvikavanje, pa sm mislila da je idealan trenutak za to. inače, dudu je imala samo kad je išla spavat ili kad bi bila jako nervozna i cendrava. kao utjehu!
    i super smo se dogovorile da je dudu treba bacit, da su svi u vrtići bacili, da bu imal lijepe zubice i tako dalje.. i onda je krenulo.. nikako zaspat po danu bez dude. ona ne plače niti ju ne traži, ali nema nikakve šanse da zaspi. lijepo joj kažem da uzme svoju djecu (bebu i miša s kojima spava!), da zaklopi okice i da lijepo zaspi. i sve ona kaže može i onda počne pjesma.. pjevanje, pričanje, dizanje iz kreveta.. sve samo ne spavanje. totalno joj fali duda i nikak nemre skužit zaspat bez nje. a navečer je tolko strgana da zaspi u sekundi.još joj ni glava ne dođe na krevet, a ona već spava!

uf.. ja se raspisala.... i kaj sad? strah me je da bu odbacila popodnevno spavanje. da li da jojvrtaim dudu ili bi je to totalka zbunilo? nisam ni sama pametna...

pomoć.... :?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sad sam se sjetila da sam zaboravila reći najvažnije.. njene reakcije i totalnu promjenu ponašanja i raspoloženja. počela je pokazivat znakove velike agresivnosti. počela gristi svoje prste i prste ostalih ukućana. trgati odjeću, stavljati u usta svakakve predmete....

to je to!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to sto opisujes su ti tipicni simptomi apstinencijske krize tj mala ti je ovisnik o dudi

imas studije koje upotrebu dude povezuju sa kasnijim pusenjem

ja bih potrazila pomoc specijaliste (psihijatra koj radi ovisnost

nisam skuzila ovo kako uspavljujes malu, kaj je utrpas u neki krevet sa lutkama i das dudu i onda ona kao sama zaspi ili legnes sa njom i uspavas je?

sebastian nikad nije koristio dudu otprilike u toj dobi je ponekad znao preskociti popodnevno spavanja, a znam jos djece koja su tad pocela izbacivati dnevno spavanje

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

stray_cat ako nemaš šta pametno za reći onda bolje NEMOJ

Moja divna curica se zakačila za dudu kad je krenula u vrtić, jesam ja za to kriva? Trebam ju odvesti psihologu? Postat će ovisna o pušenju? Molim te, veće gluposti nisam čula.

Uspavam ju lijepo, legnem s njom, dam joj njenu dudicu, mazim ju i ona zasmisli, zaspi.

A kad mi hoće bilo što reći onda lijepo izvadi dudu i da mi do znanja što želi, znaći, ne začepim joj usta dudom kako bi to ti lijepo rekla.

Doduše, nisam oduševljena s tom njenom navikom, ali dobro je netko rekao, kad si vidjela odraslog čovjeka s dudom?

nanov vidjet ćeš i sama kada će tvoja curica bit spremna da odbaci dudu, do tada pusti ju

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

nanov, po ovome što opisuješ, ja bih rekla da tvoja curica još nije spremna odvojiti se od dude.

A što se tiče ovog:

Citiraj stray cat prvotno napisa
    imas studije koje upotrebu dude povezuju sa kasnijim pusenjem
    čula sam da se upravo prerano ukidanje dude (tj. kad dijete još nije spremno za to) dovodi u vezu s pušenjem, ali koliko je to stvarno istina, pitanje je.
    Ni ja ne volim to što Andrej ima dudu za spavanje, ide mi duda na živce i čekam trenutak da se odvikne od nje, ali ne forsiramo ništa. Zasad je duda u upotrebi samo za spavanje, kad mu više ne bude trebala, odbacit će ju sam. Bilo je već dosta rasprava na tu temu.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

danas kad je išla popodne spavat pitala sam ju da li bi htjela svoju dudu natrag. kad sam vidla "sjaj" u njenim očima sve mi je bilo jasno i duda je imala slavni came back :D . očito je da nije bila spreman za odvajanje od dude. kao da nije još sazrela za to. zaspala je u sekundi danas i spavala ravno 3 sata.

hebi ga... nisam oduševljena kaj se duda vratila, al nemre sve ići po špagi. kad smo skidali pelene nismo ni znali za to.. proteklo je bez problema, a duda bu još malo u opticaju.

stray_cat, tebe neću ni komentirat!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    stray_cat ako nemaš šta pametno za reći onda bolje NEMOJ

Moja divna curica se zakačila za dudu kad je krenula u vrtić, jesam ja za to kriva? Trebam ju odvesti psihologu? Postat će ovisna o pušenju? Molim te, veće gluposti nisam čula.

Uspavam ju lijepo, legnem s njom, dam joj njenu dudicu, mazim ju i ona zasmisli, zaspi.

A kad mi hoće bilo što reći onda lijepo izvadi dudu i da mi do znanja što želi, znaći, ne začepim joj usta dudom kako bi to ti lijepo rekla.

Doduše, nisam oduševljena s tom njenom navikom, ali dobro je netko rekao, kad si vidjela odraslog čovjeka s dudom?

nanov vidjet ćeš i sama kada će tvoja curica bit spremna da odbaci dudu, do tada pusti ju
    nisam ja izmislila to da se povezuje duda sa kasnijim pusenjem jer je duda takodjer u funkciji da stvori ugodu, slicno ko kasnije cigareta

mene zivo zanima kak se to mala beba od recimo 2-3 mjeseca spretno posluzi rukama pa makne dudu iz usta kad hoce otplakati jer je gladna ili joj nedostaje paznja

duda nije navika, nego ovisnost, ovdje kod nas i laktacija i sluzba koja se bavi djecom preporuca da se bebu ne umiruje dudom nego da joj se eventualno stavi prst (roditeljski) u usta bas u svrhu izbjegavanja ovisnosti odnosno kod dojecih beba duda hoce upropastiti tehniku sisanja

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi imamo 28 mjeseci i još uvijek jako volimo svoje dude, doduše samo za po doma i to uglavnom kad idemo spavati i ne opterećujem se time previše. Moji susjedi nisu nikad imali dude, ali zato jesu izranjavane palce.
    Nanov mislim da si ispravno postupila kad si kćerkici vratila dudu, ostavit će ju sama kad bude spremna za to-mala moje poznanice je sa 3 godine rekla da je ona sad velika i da joj duda više ne treba i bacila ju jednostavno u smeće i gotovo.
    Stray-cat i najmanja beba zna pljunut dudu kad joj nije do nje ili kad joj nešto treba, a ne bi ni da mi dijete vuče svoj prst, a kamo li moj.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

stray_ cat, ako se bebu umiruje tako da joj se da da siše roditeljski prst, ja tu ne vidim razliku od cuclanja dude. ja osobno nisam svoju kćer tako umirivala da joj u u sta strpam dudu niti ju dan danas tako ne umirujem.

i drago mi je da sam joj ju vratila jer njeno ponašanje se vratilo u normalu. opet je ona stara!! droga se vratila!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne kužim to "grupno odvikavanje" :?

mogu li se sva djeca isti dan odviknuti od pelena? prestati dojiti? naučiti izgovarati "r" ili voziti bicikl?

nemoj je forsirati.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ms. ivy, znam.. glupa sam kaj sam uopće posumnjala u svoje postupke i dozvolila da me nagovore.. al opet nije sve za zlo... naučila sam da prcenstveno vjerujem sebi i svojim instinktima i svojoj procjeni...

glavno da je ona meni sretna... ljubav moja!!!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad joj bude dosta sama će ostaviti dudu.
    Mene su silom odvikavali pa danas grizem nokte.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

stray_cat molim te, ti govoriš kao da beba s dudom u ustima uopće ne plaće, ono, tutnemo joj dudu i sve riješeno. Beba kao uopće ne da do znanja da je gladna, pokakana ili željna pažnje???? Mislim stvarno

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma meni grozno ide duda na živce, ko da im fali pola face mi izgledaju klinci. i kad tak hodaju kao s čepom okolo po gradu, mali zombiji (kao još sve trpaju u usta, a zapravo sve trpaju u usta jer im fali duda), ali Ivor je vrištao ljutito jer je iz sise curilo mlijeko kad bi on povukao, a on je htio malo cuclat. a prsti su mu bili bezveze (a i meni je bilo bed, prste nemrem prokuhat) sad još uvijek duda dok spava, nekad i malo po doma ak je bolesan, a ja bih voljela da nije ovisan o tome...al kaj ćeš, radije to nego izranjani prsti i druge groze
    da mi je znat kako ću ga odviknut!nadam se da neće to navlačit do 5te godine.

glede pušenja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene zivo zanima kak se to mala beba od recimo 2-3 mjeseca spretno posluzi rukama pa makne dudu iz usta kad hoce otplakati jer je gladna ili joj nedostaje paznja
    ... pa ispljune dudu ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •