Nokat na nozi mi urasta u meso i gnjoji se. Čupala sam ga nekoliko puta i opet sam na početku. Molim vas da mi pomognete jer ne znam više što da radim, najradije bi zamolila kirurga da mi amputira palac :? :?![]()
Nokat na nozi mi urasta u meso i gnjoji se. Čupala sam ga nekoliko puta i opet sam na početku. Molim vas da mi pomognete jer ne znam više što da radim, najradije bi zamolila kirurga da mi amputira palac :? :?![]()
ocistiti okolo koliko se moze i mazati nistatinom - mast
je li to sigurno, provjereno? Je li se mast kupuje bez recepta?lunic prvotno napisa
Nema masti koje nisam probala, ništa ne pomaže![]()
ja to koristim. kupuje se bez recepta, ali ide i na recept bar do 15.11. mislim da ide i sad na recept i uz doplatu.
meni redovito od uskih cipela na palcevima s unutrasnje strane se zagnoje, ja to sama ocistim- izreckam okolo koliko mogu jer uzas boli cak nekad i bocnem iglom da gnoj prije izadje pa onda mazem nistatinom.
doktorica mi rekla da to ne radim nego samo da mazem nistatinom, ali ovo je jace od mene.
INace mojoj curici kad jeimala osam mj. zagnojio se jedan palac pa je pedijatrica tj. sestra ocistila rivanolom i rekla da njoj ne mazem nistatinom nego je dala Betrion. Njoj je proslo od toga
Ja sam nekad namazem rivanolom i ostavim 2 h da omeksa pa onda mazem nistatinom jer mi jedino od Nistatina prodje.
Koristila sam Betrion, kao da nisam![]()
rivanol pomogne, dobar je, ali problem je u tome što mene nokat boli i upali se kad izraste! Tada se zagnjoji i trebam ga iščupati iz kuta koji urasta. Tada me ne boli, ali kad naraste odmah se zagnjojii to traje godinu već. Mislim da ću cijeli život morati čupati kutove do krvi.
Al hvala na savjetu. Ako ima još netko neki lijek bila bi vrlo zahvalna![]()
Kirurg nek ti bude zadnja solucija jer oni čupaju nokat![]()
.
Ja sam tako prije neki 10 godina prvo godinu dana trpila i sama pokušavala riješiti zanokticu no na koncu sam morala kod kirurga koji mi je isčupao nokat. Radi se pod lokalnom anestezijom pa ništa ne boli ali je pakleno kasnije.
Sad mi se pojavila zanoktica na drugom prstu i odoh kod kirurga sa nadom da će mi očistiti samo taj dio, a on ni 5 ni 6 nego čupanje![]()
![]()
Nakon toga sam otišla kod pedikerke koja m i to super riješava :D
e da, zaboravih, pomogao mi je i luk. Izvlači gnjoj. Ali sve je to trenutačno
To mi se dogodilo nekoliko puta, ne uvijek na istom prstu.
Nista nisam poduzimala, osim sto bih pustila nokat da izraste skroz, do vrha prsta (ne znam je li me kuzite), kad izraste - sam izadje.
Onda osisam ravno, trudim se da mi nokti nisu zaobljeni da mi se to ne dogadja dalje. Ali, ponekad se zeznem i zasijecem "oblo" i onda opet pustam ...
Zaboravih napomenuti, nystatin je dobar ako se rana inficirala gljivicama, ako nije, onda nije potreban, dovoljno je paziti da rana bude cista, bez gnjoja.
Mozda bi najbolje bilo da lijecnik pogleda ranu i procijeni je li treba neka mast.
liječnik opće medicine, dermatolog i dva kirurga mi nisu uspjela pomoći. Eto toliko o doktorima. Shvatila sam da problem moram riješiti sama.NatasaM... prvotno napisa
![]()
Ove su mi masti preporučili:
Plimicol-protiv gljivica, nije pomoglo
Betrion-nije pomoglo
Rivanol-pomogne trenutačno
Prah canesten i bivacin-ne pomaže
Mast Bivacin, sama sam skontala da mi pomaže. Ispiranje u hipermanganu je djelomično pomoglo. Obloge od luka su dobre.
Čula sam za jednu travarku koja liječi urasli nokat. Iščupala mi je kutove koji su urastali i dala mast od pelina, maslinova ulja i svonjskog sala. Pomoglo mi je sve dok nokat nije narastao do pola. Tada se opet počeo gnojiti i boliti. Pošla sam kod nje opet, očupala mi je kut ali nekako je previše zarezala pa mi sad urasta i korijen koji nije urastao
ne znam što da radim. Korijen ne mogu sama iščupati jer nemam za što dohvatiti taj dio...
najbitnije je riješiti problem. mada je i liječenje težak dio. i ja sam hodala kirurzima, ali oni ti neće priznat da nisi ništ riješila čupanjem nokta.
ja sam u svojoj prvoj trudnoći imala isti problem. nakon muka, bolova, gnojenja, mazanja kremicama dobila sam preporuku za jednu super pedikerku u varaždinu. riješi ti problem sveukupno za 50 kn. bez bolova. očisti ranicu (napominjem bez bolova), izvadi pincetom urasli dio, stavi na neki papirić antibiotik u prahu, zarine ga između nokta i mesa i kaže ti da dođeš za par dana. kad vidiš kak ona to rješava sve ti postane jasno i dalje u životu sama rješavaš takve stvari. kirurzi nemaju pojma. umjesto da pošalju ljude specijalistima za te stvari oni režu i čupaju gdje stignu. karikiram naravno. navodno (kolko mi je ta pedikerka ispričala) jednom njezinom "pacijentu" (dječaku) su htjeli amputirati prst da dijete ne bi dobilo gangrenu od silnih upala i gnojenja uslijed uraslog nokta.
kažem ti, nađi neku vrsnu pedikerku i to ti je to.
vjeruj mi, ja bi najradije da mi amputiraju prst jer više ovako ne moguBisera prvotno napisa
i ja sam probavala sve dok mi jedna doktorica nije rekla da uzmem nistatin, i rekla mi je da ce mi se to ponavljati skroz dok ne sredim nacin rezanja, sto znaci poslije izlijecenja redovito posjecivati pedikera. Ja bas to ne radim ali od nistatina mi prodje
Odi kod pedikerke- toplo preporučam![]()
![]()
![]()
I ja isto, ali tek kad se izlijeci i nestane gnoj. Pediker nije lijecnik, a gnoj je znak bolesti.
da, gnoj nestane tek kada nokat prestane urastati u meso, tj kada ga iščupam. I tada mi je u redu, ne boli me. Ali kada opet počne rasti, onda nastaje problem...gnoj je znak bakterijske ili gljivične infekcije, zato mi je bivacin i pomagao jer je antibiotik. Sada stavljam obloge od luka, pa ćemo vidjetilunic prvotno napisa
![]()
Evo teme o kojoj sam htjela već milion puta pisati, a nikad nisam. Ovako je bilo kad nas.
Moj sin ima prirodno svinute noktiće i dogodili nam se ovo ljeto da mu je noktić poćeo urastati u meso. Naime ja sam napravila glupost što sam mu nokat odrezala previše, tj. odmaknula sam meso i fino odrezala nokat do krajaovca. Meso je najprije pocrvenilo pa poplavilo. Otišla sam kod pedijatrice i ona kaže: odma s njim u Klaićevu na kirurgiju. Dođemo mi tam oni kažu da to treba išćupati i naruće nas na operaciju pod općom anestezijom :shock: ja poludila. U tom vremenskom periodu do dogovorene operacije ja sam danonoćno surfala i našla rješenje.
MEDI PED, medicinska pedikura u Ogrizevićevoj ulici, Zagreb, Trešnjevka.
Teta Željka mu je tako ljepo oćistila noktić i stavila neku kremicu i išli smo još 4 puta da mu taj nokat reže tako da više ne ulazi u meso. Tako ga je prirodno natjerala da promjeni svoj smjer rasta i tako smo mi riješili naš stvarno bolni problem, a nismo morali na čupanje. Evo i ovih dana planiram s njim ponovo otići da mu opet malo pregleda prstek.
HVALA TETA ŽELJKA!!!
Ha! I mene je to odnedavno pocelo muciti i bas mislim da je kao sto je Natasa rekla izazvano krivim predubokim, preoblim rezanjem.... A boli grozno.
nakon poroda sam imala takvih problema s uraslim noktima da sam izbjegavala i izlazak iz kuće jer nisam mogla hodati - bolovi, natečenost, o gnojenju da ni ne pričam... boljela me i čarapa na nozi, kupila sam broj veće cipele samo da mogu s rokom u šetnju. nisam imala pojma kuda da idem, a pomisao da mi netko to dira mi je bila nezamisliva...rinama prvotno napisa
i onda sam i ja naišla na MEDI PED, salon za medicinsku pedikuru, skupila snage, pretrpila tretman (kao što rekoh, sve je bilo upaljeno i... neću lagat, boljelo je za pop...).
to je bilo proljetos, bila sam još jednom jesenas i sad ću opet, čisto na održavanje...
najtoplije preporučujem, upiši si u google pa će ti izbaciti nešto o njima, zaista su fenomenalni, izrazito stručni, ljubazni i .... ma sve naj! a nisu ni skupi (mislim da je 160kn za kompletan tretman medicinske pedikure)
i da, naravno da sam si sama to raskopala i uzrokovala - tako da savjet svima vama - prestanite čačkat po nogama i odite stručnjaku!
znaš da mi je potpuno svejedno koliko košta. U stanju sam dati cijelu plaću samo da mi se ovo riješi. Samo što ja ne živim u Zagrebu pa bi mi to bio problem...ne znam što da radim.miha prvotno napisa
Mene sada boli cijela noganokat ne izgleda toliko loše i nije zagnojen kao što zna biti sva sreća
ali me boliiiii.....
![]()
Bila sam kod te travarke koja mi je iščupala kut nokta i sad mi je puno lakše.
Inače, cijeli grad ide kod nje za urasli nokat. Nakon njenog tretmana sam mirna otprilike 3 mjeseca. Nema boli, nema gnoja. Eto, mislim da ću cijeli život svaka tri mjeseca ići na tretmane![]()
![]()
Anabela obrati se pedikerki u svom gradu, vjerujem da ih ima. One ti jako uspješno rješavaju taj problem.
Meni isto nokat često uraste i svaki put odem kod pedikerke tako da sam već pomalo naučila kako se to radi pa sad često puta problem riješim i sama![]()
Ima ih i znam da su uspješne ali sada nemam nokta na jednoj strani jer sam očupala. Moram li čekati da malo izraste ili da pođem sada. I imam malo divljeg mesa prekoJaMajka prvotno napisa
![]()
ovo je prava tema za mene. nikad nisam imala problema s noktima, rezala sam iz zaobljeno sve do druge trudnoće kad mi je na unutarnjoj strani lijevog palca počela upala. naravno ovakva inventivna sam to išla sama čačkati i rješavati. priuštila sam si užasnu upalu s tim da je od pritiska nokat počeo urastati i na desnoj strani. to nije bilo samo upaljeno nego mi se sve rascvjetalo i stvorilo meseko sa obje strane. cure to je izgledalo kao pravi horor. doktorica opće prakse mi je rekla da hitno idem kirurgu. ja otišla oni rekli da treba čupat i nek dođem za tjedan dana. došla sam za 6 mjeseci sve u nadi da će nekako proći. betrion, nistatin, bivacin, geomicin ... potrošila sam ih par kila. kad više nisam mogla hodati otišla sam u vinogradsku i iščupali mi nokat. sama operacija nije strašna, lokalna narkoza ali nakon toga... tjedan dana nisam mogla stati na nogu, ne na prst a mjesec dana sam hodala u natikačama. 5 mjeseci nakon toga ponovo lijeva strana. otišla privatno ortopedu u mihanovićevu koji mi je samo s lijeve strane maknuo dio koji je urastao s tim da mi je odrezao i dio korjena na lijevoj strani. objasnio je da će mi se sada smanjiti pritisak na ležište nokta jer s te lijeve strane nokat više na raste gdje je odstranjen korjen. od toga je prošlo tri mjeseca i nemam nikakvih problema. samo da još kažem, kad se napravi ovo meseko sastrane, to pediker ne može riješiti niti će se povući, to se mora odrezati. dobar pediker može srediti stvar samo dok se upala još nije zakomplicirala.
cure, MEDI PED vam rješava problem uraslih noktiju TRAJNO, jer jedini kod nas rade s nekakvim kopčicama koje vam stave na nokat i koje ne dozvoljavaju da on nakon 2 ili 3 mj. ponovno raste u meso.
meni na svu sreću kopčice nisu trebale, ali ako imate tako veliki problem zaista se isplati potegnuti do zagreba, pa nije ni on nakraj svijeta...
evo, pronašla sam tekst kojim su mene 'kupili', ali napominjem - fotke nisu za svačiji želudac...
Pola milijuna hrvata ima problema s uraslim noktima (Vjesnik)
Ja sam spremna ići bilo gdje, ali ne znam treba li nakon te kopčice opet ići? Je li dovoljan samo jedan tretman? :/miha prvotno napisa
e, to sad zaista ne znam. morala bi nazvati njih pa pitati - vjerojatno ovisi i od slučaja do slučaja, ali ako ti je situacija zaista takva da ne možeš hodati - do kada ćeš izdržati tako?
u svakom slučaju, kako god da završi želim ti puno sreće, vjeruj mi - znam kako ti je...
medi ped u ogrizovićevoj bi i ja preporučila ako upala nije uzela previše maha.
mom starijem sinu je počeo urastati nokat otišli smo tamo i sredili mu. od onda nema nikakvih problema.
ja bi svima koji imaju problema s noktima preporučila da rješavaju problem dok je u početnoj fazi, jer kad se zakomplicira ...
anabela, držim fige da to što prije riješiš.
MEDIPED - ja sam imala kopcicu, oni to zovu spangica i tako izgleda. Zica koju oblikuje prema noktu i postavi vodoravno na nokat tako da oba kraja idu malo ispod nokta i odmicu ga od mesa. Postavljanje je samo mrvu neugodno ali ne i bolno, na to gore stavi ljepilo da se spangica drzi na noktu. Izgleda slicno kao ovi aparatici za zube koji klinci danas imaju.
Moras samo paziti kod oblacenja carapa, mene nije smetalo niti zuljalo. Nakon mjesec dana dodes na kontrolu i ona ti spangicu skine ili promijeni, cijena jedne spangice bila oko 140 kuna ali isplati se...
Meni je sama ispala nakon mjesec dana a nokat se prestao frkati tako da nisam ponovno isla.
a koliki nokat mora biti da bi mi mogli postaviti špangicu? Jer sam ga ja sada iščipala duboko pa nema za što uhvatiti...ne bi rekla da mi je upaljen samo je malko nateknut i ne boli strašno. Ugnojio se u početku, sada kad sam ga očupala nema gnoja :/pituljica prvotno napisa
hmm... da. i ja sam to napravila (prije posjete pedikerki). ali nisam osobito zadovoljna. naime, na tom mjestu gdje su mi "izvadili" ili što već -korijen, raste mi neki minijaturan nokat kraj velikog. tako da na palcu sam imam dva nokta. hvala bogu, ne radi mi neke probleme. osim kaj moram rezat dva nokta na jednom prstu.kik prvotno napisa
![]()
a kaj se tiče onog da treba prvo izliječit upalu i maknut gnoj prije posjeta pedikeru - nije istina (barem nije slučaj sa mojom pedikerkom). ja sam došla u velikoj upali, prst mi je bio smeđe-plavo-zeleni, ali nije bilo problema. sve je očistila i stavila gore antibiotik neki (iz kapsule, čini mi se). bilo je davno pa se ne sjećam detalja.
anabela, ne znam kolika je najmanja velicina nokta potrebna da se moze uhvatiti spangicom. Moj je bio normalne duzine ali se sa jedne strane frkao i tako ukopavao u meso, ipak mislim da skoro treba biti normalne duzine da ga se uhvati. Ako ti sada nije urastao u meso onda samo tretiraj - ja sam u fazi gnojenja ispirala peroksidom (polijevas sve dok se pjenusa) i poslije mazala garamicinom i proslo bi za par dana.
ljudi, odlučila sam poći u kirurga i reći mu da mi izvadi samo dio nokta koji urasta s jedne strane jer vađenje cijelog nije potrebno. Što mislite o tome? Ili da opet vadim cijeli? U pedikera ne mogu jer je upaljen i imam puno divljeg mesa koje je naraslo preko, a od bolova ne mogu ni hodati![]()
tako sam jadna i u depresiji već danima :/![]()
evo uradila sam ono što sam planirala, izvadila sam pola nokta, onaj dio koji je urastao. Sad me više ne boli i mogu napokon hodati.
Ali prije toga sam se dobro posvađala s kirurgom jer je on navalio izvaditi cijeli-naravno, to mu je lakše jer mu se ne da zafrkavati i oblikovati moj nokata budući da vađenje cijelog nije rješenje inzistirala sam da izvadi samo onaj dio koji mi smeta.
E sad me strah kako će mi biti kad taj dio počne rasti. Oče li opet urastati??? :/ sada mi je dobro, ali ne namjeravam svaka 3 mjeseca ići na čupanje nokta![]()
U Medi Pedu u Ogrizovićevoj prije malo više mjesec dana bila sam na pedikuri kod Anite. Bila je iznimno neljubazna i gruba (očito se negdje žurila jer je stalno gledala na sat). Nakon njezinog tretmana 3 tjedna sam šepala jer mi je očito nešto pomaknula svojim grubim načinom rada. Još i sad osjećam posljedice, a prošlo je mjesec dana.
Kada sam se otišla žaliti nisu se niti ispričali i rekli su mi da je nemoguće da je ona to napravila jer je jako sitna i mala djevojka?!?!?! Vjerujte mi moje stopalo je manje od nje!
Toliko o 180 kuna Medi Peda u Ogrizovićevoj!
Podižem ovo jer ću izluditi.
Ovo ljeto sam imala upaljen nokat, divlje meso. Doktorica odsjekla meso, izvadila komad nokta koji urasta.
Sad se opet upalio, opet divlje meso. Ima gnoji.
Što da radim? Ako mi posječe samo to divlje meso, hoće li ono opet "niknuti"? Ako ne dira nokat hoće li on izrasti pravilno?
Imam bebu staru mjesec dana, pretpostavljam da ću dobiti Klavocin. Smijem? Htjela sam nekako izdržati do poslije Nove godine, da vidim hoće li se to divlje meso povući , ali bojim se radi gnoji...![]()
O joj.
meni se nedavno malo upalio pa sam stavila oblog (komad vate zalijepljen oko prsta s onim bijelim farmaceutskim selojtepom) od slane vode (prokuhaš pol žličice soli u 2 dcl vode), i tako mijenjala oblog 3 put dnevno. za 2-3 dana se potpuno smirilo. to sam rješenje pročitala tu negdje na forumu.
Mene muči to divlje meso. Dolazila sam u napast da ga i sama odsječem, ali bojim se infekcije. A bit će tona krvi i gnoja. :/
Danas sam izvadila svoj noktić koji me muči već 6 mjeseci od kako sam došla iz rodilišta.Čupanje nokta je bezbolno traje 2 minute više sam čekala da anestezija počne djelovati nego samo vađenje nokta.Popila sam nalgesin i ne boli me ništa.Medicinski pediker mi nije uspio pomoći osim kratkoročno. Ja mislim da sam pokupila gljivice u rodilištu i da mi se zbog pada imuniteta sve zakompliciralo.Sad se iskreno nadam da sam riješila problem.Mislim da ni doktori ni kirurzi ne znaju što je razlog tome, svi nagađaju al da znaju to se ne bi ponavljalo po pričama mnogih ljudi koji su sve isprobali i došli na isto.U svakom slučaju rezati nokte ravno nositi udobnu obuću a i ne uzimati zdravo za gotovo problem sa gljivicama ili bilo koji drugi problem vezan za stopala.
Imala sam dugo problema sa uraslim noktima. Sad se situacija popravila ali sam primjetila da mi je trećina jednog nokta žuta. Očistila sam ga ispod i kao da ima malo gnoji, strašnog mirisa, kao trulež, strašno...
Jel to neka bakterija ili što?