-
dlačice kod šestogodišnje djevojčice
Prije 2-3 mjeseca sam primijetila kod moje 6 godišnje curice da su joj ispod pazuha izrasle prave dlačice, 2-3 kom. Nisam pridavala osobitu pažnju tome, niti sam još ikoga pitala o tome. No, sada primjećujem da joj se pojavljuje sve više dlačica, u biti rastu intenzitetom kao nama sa 12-13 godina??? Sad sam ipak zabrinuta što se događa, što bi moglo biti, zašto...inače je cura zdrava, normalno se ponaša i ne vidim nikakve druge promjene na njoj. Istina, ima malo povećanu tjelesnu težinu, ali to vuče još od rođenja - nije gojazna, malo je bucmasta, iako u zadnje vrijeme sve manje jer se naglo izdužila.
Da li je netko od vas imao slična iskustva? Što učiniti?
Hvala na svakom savjetu!
-
najbolje - nista.
svi se razvijamo razlicitim intenzitetom, a pokazalo se najvise na nasoj generaciji da to sto su nam "uredjivali" razvoj, onako da ide skolski, raznim hemijama, nije ni malo dobro ispalo.
ja sam eto, tek sa 15 dobila koju dlacicu pod pazuhom...
-
kod moje šestogodišnjakinje sam primijetila pojačano znojenje i po koji prištić na licu tu i tamo. ne planiram ništa poduzimati. :/
-
neznam jel sam ja panicarka ili...
ja bih se svakako posavjetovala kod lijecnika, da nije slucajno poremecaj razine hormona ili nedajboze nesto ozbiljnije.
-
Osoblje foruma
ja bih isto pitala endokrinologa
-
prijavljujem jos jednu s znojenjem (kad se oznoji bas se osjeti), pristicima na licu i jos vise na nadlakticama, par dlacica na "onom" mjestu. ispod pazuha nisam primjetila... isto par kila viska...
ja se (jos uvijek) ne zabrinjavam. trebala bih? :?
-
Možda se ne treba zabrinjavati,ali posjetiti endokrinologa kao što kažu apricot i Zoila da,jer može biti da je došlo do poremećaja razine hormona.Ja bih sigurno da sam na vašem mjestu.Moja kćer je krvarila obilno čim je dobila menstruaciju i ja sam odmah popričala sa svojim ginićem,napravio joj je UZV i tek nakon šta mi je rekao da je O.k. i objasnio šta i kako ja sam bila na miru."Bolje spriječiti nego liječiti"
-
Stvar je jako delikatna, pa ako se odlucite za endokrinologa/ginekologa pokusajte pronaci nekog stvarno vrhunskog, jer stvarno puno stete moze nastati ako se pocne sa nekom terapijom u tom uzrastu ili cak i kasnije, a radilo se samo o ranijem pocetku puberteta.
I ne mora da znaci da je bilo sta pocelo, mozda ostane na par dlacica par godina...
-
Ja sam kao curica jako rano pocela dlakaviti i svi su govorili kako je to normalno, no ja sam bila jako nesretna zbog toga. Kad sam usla u pubertet dlacice su se jos pojacale, pa su me moji odveli kod endokrinologa i otkrio se poremecaj u razini hormona.
Moje misljenje je da bi trebala posjetit endokrinologa.
-
Meni su u šestoj godini izrasle dlačice ispod pazuha. Napravili smo silne pretrage, obišli smo sve vrste doktora, i na kraju - preuranjeni pubertet. Poštedi djevojčicu toga (izvadila sam litre i litre krvi zbog pretraga), pomalo je pripremaj pričama na pubertet. Ja sam dvije godine nakon toga dobila menstruaciju. Sretno!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma