Pred neki dan sam bio na lokalnoj TV povodom te teme, pa sam vec dobio nekoliko zacudjenih komentara oko toga..
Naime, koliko ste upuceni/e u pro-ana tematiku, odnosno web-stranice koje podupiru anoreksiju/bulimiju, te opasnosti od istih?
Pred neki dan sam bio na lokalnoj TV povodom te teme, pa sam vec dobio nekoliko zacudjenih komentara oko toga..
Naime, koliko ste upuceni/e u pro-ana tematiku, odnosno web-stranice koje podupiru anoreksiju/bulimiju, te opasnosti od istih?
Ja moram priznati da sam čula za takve stranice, ali da nisam nikad bila na njima. Usput, imam problema sa doživljajem sebeNaime, gotovo redovno povraćam ručak, a ponekad i doručak (ukoliko samo pomislim da mi je to previše!). Znam da to nije zdravo, znam da ne izgledam predebelo (166cm, 64kg - poprilično pravilno raspoređeno), imam muža koji je OK po pitanju mog izgleda (smeta mu moje povraćanje). Ponekad naleti par dana kada to i ne radim, ali u principu smatram da imam problem, ako ne sa bulimijom, ono bar sa početkom bulimije.
ja sma ih detaljno proucio i "ubacio se" medju njih, pa sam vidio kako to funkcionira.. Po meni je to jos nepoznata opasnost..![]()
A sto se tice tebe.. Hm.. Pa ako mislis da imas problem, odnosno da bi mogao prerasti u nesto vise, trebala bi potraziti pomoc..
eto gledala sam Opru prošli vikend i taman su pričali o samodestruktivnosti kroz hranu (ja idem na onu deblju stranu)MAJOLINA prvotno napisa
ljudi koji su kroz djetinstvo bili zlostavljani (buling u školi - ja, ili na drugi način) , zanemarivani... često se ponašaju samodestruktivno
vjeruješ li da vrijediš onoliko koliko si mršava?
IMAŠ PROBLEM S BULIMIJOM
ali ona je posljedica nečeg dubljeg
Draga, zbilja mi se čini važno da kreneš rješavati taj problem, tj. da potražiš psihologa s kojim možeš razgovarati. Ne znam od kada to traje, i da li se problem s vremenom smanjuje ili povećava. Ali, ako ti se ostvari ono što ti od srca želim, onda to stanje može biti opasno. I vjerojatno neće proći samo od sebe onog trenutka kad ugledaš plusić. Jer to nije pitanje snage volje, već snažnih podsvjesnih mehanizama koje trenutačno očito ne možeš kontrolirati. Isto tako, uz nedostatak važnih nutrijenata (koje gubiš povraćanjem), manja je šansa da će doći do začeća.MAJOLINA prvotno napisa
![]()
![]()
Otkad smo ozbiljno u postupku (inseminacije, stimulacije) trudim se da ne povraćam, nego jednostavno manje jedem. Iskreno se nadam da je ova AIH uspjela, tako da sam veoma obazriva kad je hrana u pitanju - jedem po malo, češće, tako da nemam potrebu sa povraćanjem. :D
U svakom slučaju, hvala na podršci i preporukama. Ukoliko se nastavi, potražiću psihologa, dobro će mi doći da se malo ispraznim.![]()
majolina
evo ti malo vibrica za uspjeh u postupku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
podižem malo ovu temu jer sam šokirana...
ponukana novinskim člankom išla sam malo browsati netom i naišla sam na prešokantne proana blogove!
uglavnom, nije da me toliko šokiralo što te djevojčice pišu (makar je, to je nešto strašno!)... puno sam gore prihvatila činjenicu da ti blogovi stoje na određenim portalima i po više od godinu dana a da ih nitko nije maknuo!
žao mi je djevojaka i djevojčica koje zaista boluju od anorexije ili bulimije, mislim da im je potrebna sva pomoć svijeta da se izvuku, ali ovakvi sadržaji na netu koji se ne brišu od tih djevojaka stvaraju neku vrstu idola...
djevojčice koje nemaju stvaran razlog žele biti kao one, žele imati anorexiju, sve im je to kul...
postoji li ikakav način da se roda angažira i pokuša utjecati na blog portale da, čim se neki proana blog stvori, odmah bude izbrisan?!?
A sta nisu zabranili takve blogove?
Kod nas se tek sad nesto malo pocelo pricati o anoreksiji i bulimiji...a tako opasne i teske bolesti!
zalosno...ljudi koji obole od tih teskih bolesti prvo se trebaju namuciti da nadu neku osobu s znanjem i razumjevanjem!
ne znam da li su ih zabranili ili ne.... samo znam da postoje...
to je stvarno grozno...
nije mi jasno zašto ih ne brišu...