Hvala cure na savjetima, ali ovi prirodni pomocnici (bademi, mlijeko...) djeluju slabo ili nikako (bar na mene), jedino jos nisam probala te umeboshi sljive.
Al nije mi jasno zasto na www.Plivazdravlje.hr o gastalu pise da se bez ikakvih susprezanja smije uzimat u trudnoci i tijekom dojenja, citiram: "Gastal je veoma pogodan za suzbijanje hiperaciditeta i njegovih posljedica tijekom trudnoće i dojenja jer nema sustavnih učinaka". i još mi ginekologica kaže da ih mogu cuclat bez beda (nit je spomenula ikakvo limitiranje) i tako ja udarila po gastalu, a onda nadjem skroz kontradiktorne informacije, i to ne samo na Rodi nego i na sluzbenoj stranici od gastala (www.gastal.com). Ne znam, nek se bar ti farmaceuti dogovore sta se po njihovom smije a sto ne.
Ma nekako mislim da taj aluminij i nije neka stvar koja bi tolko stetno mogla djelovat na bebaca, ne zelim se bedirat zbog dosad pocuclanih gastala, al svejedno...idem sad ravno kupit Rennie jer zelim jos ovih par dana (nadam se da ce bit samo par dana, termin je 2.12.) dok se nas bebac ne odluci na veliki korak i dodje nam, provesti bez tih napada kiseline i ugodno spavati.
Ko bi reko da ce jedan obicni gastal proizvesti ovolke diskusije...