Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Pitam iskusne mame dojilje...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Pitam iskusne mame dojilje...

U zadnje vrijeme sam slušala stalno vaš savjet " nuditi jednu te istu dojku unutar 2-3 sata da beba dobije i masnije mlijeko " ... Čini se logično , moj mali i tak ne tražu drugu i kako sam to radila jedan period čak se poboljšalo tjedno dobijanje na kilaži za još dodatnih nekih 15 grama po tjednu ( još ga p.sestra vaga tjedno ) - prosječno dobija 200 g po tjednu - star je sad uskoro 8 tjedana. E sad - mali je počeo spavati sve češće po 4 sata u komadu ( zna se desit čak i 4 i pol ) - kako onda da činim ? Nuditi još uvijek istu dojku čini mi se ne više tako logično jer je se za 4 sata ( pretpostavljam ) opet nakupilo ono vodenasto mlijeko naprijed u dojci - ili kako ? A što je s onom drugom - onda druga čeka 8 sati na podoj - nije li to predugo ? A obje da mu u tom slučaju nudim - on rijetko oće obje po podoju - a nudit mu češće - NEMA ŠANSE ! On samo uzima kad on hoće - na moju ponudu NE PALI - NE UZIMA !
    Kako sad da radim ? Nekad se i razmišljam dali je on još ipak premali da spava po 4 , ili 4 i pol sata - ali ako ga probudim neće sisat . Na težini dobija uredno . I dali će se smanjit moja količina mlijeka jer on rjeđe doji ?
    Izdajati se ???

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije 15 g tjedno više nego dnevno ! ...jesam ga zapetljala ...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da bi mu trebala ponuditi drugu jer nakon 8-9h bi mogla zaraditi i upalu (kod mene je to i ranije).

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Pitam iskusne mame dojilje...

Citiraj KillBill prvotno napisa
    Nekad se i razmišljam dali je on još ipak premali da spava po 4 , ili 4 i pol sata - ali ako ga probudim neće sisat . Na težini dobija uredno . I dali će se smanjit moja količina mlijeka jer on rjeđe doji ?
    Izdajati se ???
    Ako se količina mlijeka smanji onda mu manje mlijeka i treba. Vjerojatnije je da sad siše efikasnije nego prije pa ti se samo čini da jede manje. Ja nisam educirana ni savjetnica pa tako ni ovo nije savjet nego samo "kod mene je ovako" - preko dana izmjenjujem dojke svaka 3-4 sata, trudim se da sve isprazni, a preko noći mu nudim onu napetiju ili, ako odspava dugo u komadu i obje budu jako tvrde, prvo kratko jednu, a onda do kraja drugu. Mislim da je bitnije da si ti opuštena i da je on zadovoljan i uredno dobija na težini nego minutaža svake dojke. Ne vidim što bi mogla postići izdajanjem. Napominjem još jednom, nisam savjetnica, ovo je samo moje iskustvo/mišljenje. Sretno :)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa...izdajalicu imam već električnu, prije par tjedana mi je trebala kad sam skoro dobila upalu, malo je falilo..jer mali ustvari nikad ( ni prije izdajalice ) ne izvlači svo mlijeko , i to kad mu dajem 2-3 put za redom istu dojku onda se ona druga pretvarala u kamen. Sad ne dobijam više tvrde dojke , čak mi se čini da se smanjila količina mlijeka . Moj mali sisavac je jedan od one vrste " dere se i vrišti na prsima a nijedan psiholog nebi znao reći zašto" ali ja živim s tim i dojim i dalje dok god ide , i još uvijek me čudi od čeg napreduje ( izašao iz bolnice sa 3330g - sada ima 5300g i 7 i pol tjedana star ) - ne doji nika duže od 5 minuta po podoju i onda se uznervozi i moram ga odma dizat inače se vrti ko riba na suhom i nakon podrigivanja neće više - znači do sljedeći put . Par put sam čak probala brojat njegove " gutljaje " - vjerovali ili ne- oko 10 prosječno +/- mogu izbrojat po podoju :shock: više ne . Patronažna je i vagala količinu popijenu po podoju - od 60 ml nije od ta tri mjerenja više popio . Ukratko rečeno - on kako izgleda treba minimalne količine da živi i napreduje - mo meni je to sve ok dok mi mlijeko teče - ne mogu se po čitav dan opterećivat dojenjem - nego sam mislila pošto on nikad i ne prazni dojke kako treba - uzet sad tu izdajalicu i poslije njegovog dojenja izdojit možda još nekih 20-30 ml po dojci da održim produkciju - nekako mislim da će nestat mlijeko ako on tako malo vadi :/ Mislim li pogrešno ?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A jel sisa uredno i po noći? Mislim da su noćni podoji jako bitni baš radi laktacije. Ali mislim da i nije potrebno da povečavaš proizvodnju mlijeka izdajanjem ako ti bebač ionako ne može sve popapati. Kad mu bude trebalo više on će si i navući više (recimo za vrijeme skoka u razvoju).
    nadam se da će ti uskoro odgovoriti i koja savjetnica

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj KillBill prvotno napisa
    Patronažna je i vagala količinu popijenu po podoju - od 60 ml nije od ta tri mjerenja više popio . Ukratko rečeno - on kako izgleda treba minimalne količine da živi i napreduje - mo meni je to sve ok dok mi mlijeko teče - ne mogu se po čitav dan opterećivat dojenjem - nego sam mislila pošto on nikad i ne prazni dojke kako treba - uzet sad tu izdajalicu i poslije njegovog dojenja izdojit možda još nekih 20-30 ml po dojci da održim produkciju - nekako mislim da će nestat mlijeko ako on tako malo vadi :/ Mislim li pogrešno ?
    Zbog tog "vaganja popijenog" sam se ja poprilično naplakala jer "vidite, mama, da vam nije ništa pojeo, što maltretirate dijete, sad cemo mi 80ml (kršitelj koda)a (bebi od 7 dana, u bolnici)"... ali mu je ipak doma, bez vage, i to ništa bilo dosta. Opet, ja nisam nikakvo mjerilo, ali meni su puno puta grudi bile jako tvrde i bolne kad bi Tin dugo spavao u komadu, ali nikad mi nije trebala izdajalica, uvijek bi on to riješio i tu nikad nisam imala problema. I, koliko sam naučila ovdje, ne treba se izdajati da bi ispraznila dojku do kraja, on ce uzeti koliko mu treba, a ostatak je višak koji nastaje baš zbog toga što se izdajaš i šalješ tijelu pogrešnu poruku da je i taj višak potreban. Uostalom, on je dobio 2 kg u manje od dva mjesec, nije ti to baš minimum

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

KillBill, pa vama super ide!
    Ali, ne bismo mi mame bile mame... a da ne izmišljamo zbog čega ćemo brinuti

Maleni odlično napreduje, ti si zadovoljna...
    Kako ti je Balarosa rekla, nema potrebe da gledaš na sat, da prečesto važeš dijete, da brojiš gutljaje... Tvoja beba lijepo napreduje, zadovoljan je, spava, ne želi cicu kad nije gladan... Sve 5!

On je. jednostavno, snažan i efikasan sisač i u tih 5 minuta vjerojatno pojede više nego neko dijete u dvadeset. On lijepo "obavi posao" i ide svojim poslom.
    To ti je kao i kod odraslih: neki u nekoliko minuta pojedu sve što ima na stolu i onda se zavale u fotelju i čitaju. A drugi, pak, čitaju za vrijeme jela, razvlače, komentiraju... Pa istu količinu hrane pojedu u pola sata.

Samo vi nastavite i dalje kao i do sada: nema potrebe za izdajanjem jer se čini da ste fino uspostavili ponudu i potražnju. Ako maleni dulje vrijeme spava, ponudi mu onu dojku koja je tvrđa i nemoj brinuti o masnijem/nemasnijem mlijeku: tvoj sin, izgleda, odlično zna procijeniti kad je gladan, a kad nije.
    Tome u korist svjedoči i prirast u tih osam tjedana.

Bravo i samo nastavite tako!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala Apricot i ostale mame... možda ipak iz mog kuta gledišta ništa nije u redu a u stvarnosti jeste :/ No kako sam imala već jednu (danas šestogodišnju) katastrofu o kojoj sam pisala već u drugim postovima , otada ne vjerujem baš puno malim bebama Mada sam naučila nakon brojnih posjeta specijalistima i bolnicama da čak i ako beba ne uzima dovoljno ( može a neće ) tu se ništa ne može učinit . Nisam nikad poželjela imat debelu bebu- naprotiv - nego samo nek uzima toliko koliko mu/joj je dovoljno da koliko-toliko napreduje i da ne mora u BOLNICU na infuziju. A ćerka mi je priređivala i takve "zabave"!!! . A eto vidim i brat joj se zanima za sve drugo više nego za papat Najviše voli spavat a i kad se probudi nakon 4 sata samo se smješka :shock: A od čega moja djeca toliko rastu u visinu...nikad se načudit ne mogu , kako se slabo papa... mali se recimo rodio sa 51cm , doktor ga neki dan mjerio već ima 60cm za 7 tjedana :? a mala će imat tek 6 godina i 125 cm :shock: a kilaže ima za dijete od 4 godine Eh ta djeca... popiju više krvi na slamku nego bilo što drugo dok odrastu i onda samo odu od mame ....doduše , nije ni loše- da mama napokon odmori ! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •