Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Hemofilia influenca ?

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Hemofilia influenca ?

Što znate o bakteriji hemofilija influenza?

Jel može tko dat pojašnjenje kakve su posljedice od ove bakterije ?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hemofilus influenca, tip B ili popularno Hib.

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne znam koji je tip

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa... osim od Hib vrlo je malo vjerojatna pojava bilo kojeg od gadnih ishoda, iako su svi ostali tipovi hemofilusa (kao i S. pneumoniae) podivljali nakon uvođenja cjepiva za Hib.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

laički, ta bakterija je većinom stanovnik svakog od nas (kažu u 80 % slučajeva)..kod nekoga ne izaziva nikakve tegobe nego je samo nositelj, a kod nekoga da, posebno kad padne imunitet
    u principu je se ne liječi (meni je L. sada izolirana iz brisa nosa), ali joj je crp manji od 8, krvna slika izvrsna..

ako je ta bakterija patogena, odnosno "prijeđe" u npr. tip B, jako je opasna, jer može izazvati meningitis..
    o ovome ne znam puno, raspitaj se kod pedijatrice

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Do uvođenja cjepiva godišnje je kod nas umiralo, navodno, 1 do dvoje djece od posljedica ove zaraze. Nakon uvođenja cjepiva nitko nije analizirao koliko je više umrlih od ostalih respiratornih bolesti pa se ne zna niti ukupni učinak cjepiva.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Do uvođenja cjepiva godišnje je kod nas umiralo, navodno, 1 do dvoje djece od posljedica ove zaraze. Nakon uvođenja cjepiva nitko nije analizirao koliko je više umrlih od ostalih respiratornih bolesti pa se ne zna niti ukupni učinak cjepiva.
    Daj pa nećemo valjda opet o cijepljenju.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Hemofilia influenca ?

Citiraj andrij prvotno napisa

mislavu je bila nadjena kod brisa kako je bio i savjet lijecnice a imali smo i bebu u kuci od mjesec i pol dana...
    nije mislavu izazivala nikakve posebne tegobe...

nadam se da nece ni vama

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Citiraj Davor prvotno napisa
    Daj pa nećemo valjda opet o cijepljenju.

Ne bi ni ja o cijepljenju ... ali je moj dragi curetak sa 6 mjeseci i nakon cjepiva PPD dobio alergijsku reakciju - otekla strašno i dobila crveni osip po tijelu uz temperaturu ... Liječnici nisu znali šta joj . Nakon toga više ništa nije bilo isto.

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Dakle...

Nakon tri mjeseca otkrili smo problem -

Dijete je utiskalo duboko u nosnicu spužvu ( komadić iz jastuka )
    veličine - 2 za 1,5 cm .
    Tata je izvadio sa pincetom i sad je sve dobro !

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh
    dobro je zavrsilo

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

andrij, kako to da su sumnjali na Hem.infl. infekciju?

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: Hemofilia influenca ?

hani je nađena u brisu nosa kojeg smo radili zbog visoke temperature (38-39 punih 7 dana). dr joj prepisala antibiotik za svaki slučaj, jer organizam joj je ipak strašno iscrpljen zbog te gadne adeno-viroze, pa da ne bi bilo belaja...

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Radili smo bris nosa jer je iz nosa curila sukrvica i strašno mu je smrdilo iz usta ... Imao je strašne podočnjake.Fibre nije imao.
    Bakteriju su našli ali nitko nije našao tu spužvu koja je vjerojatno pospješila bakteriju ili ju je s njom dobio ?!Nije bitno,bitno je da smo je se riješili.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dakle...

Nakon tri mjeseca otkrili smo problem -
    :shock: tri mjeseca... ajme

dobro je završilo!

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eto ga...odradili smo novi EEG i ovaj put nema nikakvih šiljaka ... nalaz je uredan osim što je u odnosu na njegovu dob usporen te je sada na nivou dečkića od 5 godina , a njmu je skoro 9.

Obnavljaju se sada veze u mozgu koje su godinama bile nesposobne za normalan razvoj zbog te spužve.

I to što je sada EEG takav po prvi put je i dokaz da je uistinu to godinama nosao u sebi .

Bubnjić lijevog uha mu je sad pod pritiskom - zbog velikih upala kažu.

Doktori se čude. Kažu nam da je mogao dobiti meningitis bilo kad ...

E , sad ... ili će se oporaviti i biti ok . ili je ipak 7 godina bio predug period da bi se oporavio bez posljedica...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

andrij, oprosti ako sam isuvise direktna, ali koliko dugo je dete nosilo to u nosu? i kako je moguce da orl nije POGLEDAO u nosnice- kod dece se uvek posumnja na strano telo u nosu, stomaku, pa i plucima. ne mogu da verujem da su bili tako povrsni. jer, ako je tm izvadio spuzvu pincetom, znaci da nije bila jako duboko. :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I da te ja razuvjerim, na žalost, spužva i H, influenze sigurno nisu uzrok 7-godišnjem zaostajanju u razvoju i promjenama u EEG-u.

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    I da te ja razuvjerim, na žalost, spužva i H, influenze sigurno nisu uzrok 7-godišnjem zaostajanju u razvoju i promjenama u EEG-u.

Spužva je bila u sinusnoj šupljini 7 godina.Kako nije viđena na svim pretragama :? To danas ne znaju ni oni koji su ga pregledavali,a pregledavali suu ga mnogi.S obzirom na otežano disanje mogli su posumnjat da možda ima nešto ,ali nisu.

Neurolog je protumačio nalaz i rekao da je sretniji nego je teži jer je mogao davno stradati i od meningitisa...

Koliko je jedna spužva utjecala na njegov razvoj ili ne ... U poslijednja tri mjeseca progovorio je nekoliko riječi i zadržava pogled...za početak :D

Spužva je krenila vanka nakon što je ovo ljeto skakao sa mola u more - skakači znaju kakav se pritisak stvara kod takvih aktivnosti .

Zato bibai - ne razuvjeravaj me jer jedna spužva koja je mjesecima natopljena raznoraznim izlučevinama i toksinima sigurno UTJEČE na djetetov razvoj. EEG je bio sa šiljcima sa lijeve strane - lijevo uho je trenutno takvo kakvo jest - spužva je bila u lijevoj sinisnoj šupljini ... Ima li to ikakve veze? Struka je rekla da ima a hemofilija je nastupila kad je spužva krenila vanka ...vidiš ni tada nikomu nije palo na pamet da zaviri u nos djetetu .Nikomu osim meni i suprugu!

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Dječak je vadio i treći krajnik zbog hrkanja ... nakon vađenja i dalje je hrkao :?

Prestao je hrkati nakon što mu je spužva maknuta!

Prestao je sa velikim unosom šećera i ispijanjem velikih količina vode!

Uostalom - kad vas zabole sinusi kako se osjećate ?

Još jedna baza je u tom da spužva ne trune - ona se samo osuši ili natopi sa vodom i tako može stati danima...

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    andrij, oprosti ako sam isuvise direktna, ali koliko dugo je dete nosilo to u nosu? i kako je moguce da orl nije POGLEDAO u nosnice- kod dece se uvek posumnja na strano telo u nosu, stomaku, pa i plucima. ne mogu da verujem da su bili tako povrsni. jer, ako je tm izvadio spuzvu pincetom, znaci da nije bila jako duboko. :shock:
    Meni drago da si direktna...

Gledali su ali je bila u sinusnoj šupljini ... Dijete je stalno bilo prehlađeno i nakon terapije antibioticima nakon samo nekoliko dana prehlada bi se povratila...Pa je i naša pedijatrica počela naglas razmišljat da ne zna šta se događa ...ali nije razmišljala da bi nešto ovako moglo biti razlogom.

Trošio je antibiotike - i u trećoj izvadio krajnike skupa sa trećim.Stanje se trebalo poboljšat ali nije.

Nakon što je skakao sa mola ovo ljeto procurila miu je prvo voda iz nosa..Prvi moment je izgledalo da se prehladio...međutim...

Voda je nastavila curiti idućih 2-3 dana da bi mi on došao treći dan i pokazao prstom u nos. Ja sam pogledala i nisam vidila NIŠTA. Sutradan je krenila sukrvica i pojavio se strahovit smrad iz usta.

Tri mjeseca nismo znali zašto ne djeluju antibiotici i zašto mu sukrvica curi iz nosa - zavirivali smo u nos i ništa... dok se nije spustila toliko nisko da je tata primjetio da nešto ima.Tada sam ja povezala to njegovo upiranje u nos ... Pedijatrica nije znala šta se događa jer su trebali djelovat i antibiotici i kapi ... Hemofilije se već bio riješio jer je radio novi bris koji je bio negativan ...

U roku od dva dana nestalo je i krvarenja i zadaha i ranica...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •