Citiraj Dalmašica prvotno napisa Vidi poruku
Kao stručnjak koji u ovom području ima iskustva, htjela bih prvenstveno reći da znam koliko je roditeljima se teško pomiriti s dijagnozom i činjenicom da im dijete ima poremećaj iz autističnom spektra, ali naposljetku se pomire s time i za svoje dijete žele sve najbolje. Zato me ljuti što je netko gore naveo da je autizam izlječiv i da simptomi mogu nestati, nažalost to nije istina, premda bi mi bilo draže da je. Naime, autizam je doživotno stanje, međutim uz rad s djetetom i pravilne programe ali i bezuvjetnu ljubav roditelja dijete može napredovati ,može steći vještine koje su mu potrebne u svakodnevnom životu. Eto toliko od mene
tek sada sam ovo vidila

dobar dio struke jos uvijek ne razmislja o tome odakle autisticno ponasanje (kao simptom) dolazi.

postoji nekoliko okidaca koji mogu pokrenuti autizam (uz odgovarajucu genetiku ali nije nuzna)

oralna upotreba antibiotika proizvodi modele sa poroznim crijevima i vuce candidu

model cjepiva ima 2 osnovne kategorije, metali koji su konzervans u cjepivima i sami virusi koji se cjepivima injektiraju u tijelo. aktivni virusi uzrokuju slabu prokrvljanost mozga i ta se djeca ponasaju kao da su non stop na gripi (zbog toga djeca sa aids-om cesto imaju i simptome autizma, upravo zbog aktivnih virusa)

i model alergije i intolerancije na hranu

autizam je u biti "izljeciv" a kod neizljecivih se moze napraviti cuda uz odgovarajucu terapiju.

bonus uz autizam ide da 80% parova to ne prezivi, raspadnu se. ljudi sa NT djecom vas polako ali sigurno pocinju izbjegavati sto je dijete vece. ne vele uzalud da uz dijete sa dijagnozom autizam cijela obitelj ima autizam