Pokazuje rezultate 1 do 50 od 104

Tema: o ADHD - Poremećaj pažnje s hiperaktivnošću

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Možda je OT ali pošto vidim da se na ovoj temi nalaze roditelji sa djecom koja imaju ADHD zamolila bih savjet.
    Radi se o djetetu moje prijateljice, dečkić koji će uskoro puniti 3 godine, još ne prića ,natuca tu i tamo koju riječ.
    Jako je živ i aktivan, nema mira, non stop u pokretu , ništa mu ne zadržava pažnju na duže vrijeme, razbacuje igračke gazi po njima a mama ga ne smije na trenutak ostaviti samog iz straha.
    Otići u kafić sa njim je ne moguća misija, penje se po svuda , skače, čas na podu čas na nekoj trećoj strani teško posluša i uvijek je borba za spremanje, oblačenje, polazak kući iz gostiju.
    Okolina ga karektizira kao zločestog, ja kažem prijateljici da nije zločest nego da je jako živ i da treba znati raditi sa njime.
    Moja nedoumica je ta što mislim da je dijete hiperaktivno a kako i dali uopće što reći prijateljici, kada se ADHD uopće dijagnosticira, dali imaju kakve dobne granice.
    Ako je u pitanju ADHD vjerujem da treba na vrijeme počet raditi sa dijetetom....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako je živ i aktivan, nema mira, non stop u pokretu , ništa mu ne zadržava pažnju na duže vrijeme, razbacuje igračke gazi po njima a mama ga ne smije na trenutak ostaviti samog iz straha.
    Otići u kafić sa njim je ne moguća misija, penje se po svuda , skače, čas na podu čas na nekoj trećoj strani teško posluša i uvijek je borba za spremanje, oblačenje, polazak kući iz gostiju.
    ovo sve je normalno ponašanje djeteta te dobi, imaš prevelika očekivanja

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo sve je normalno ponašanje djeteta te dobi, imaš prevelika očekivanja
    gledajući to ponašanje sa strane mali se čini kao pravi hiperaktivac, da mama dok je u gostima ne stigne sjesti ni sekunde a kamoli popiti kavu
    drago mi je da su prognoze sa vaše strane dobre, bolje da je tako nego drugaćije, mama je od poroda , znaći u zadnje tri godine od te silne akcije smršavila 15 kg.

mislim da preveliko očekivanje nije da dijete sjedi na miru i da se zabavi sa nečim na barem pet minuta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •