Pokazuje rezultate 1 do 50 od 104

Tema: o ADHD - Poremećaj pažnje s hiperaktivnošću

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala sweety!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ima li netko iskustva sa Poliklinikom Kocijan Hercigonja? Da li je potrebno tražiti drugo mišljenje za postavljanje dijagnoze ADHDa? Ima li netko iskustvo i da li zna nešto o točnosti T.O.V.A. testiranja?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leloX prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko iskustva sa Poliklinikom Kocijan Hercigonja? Da li je potrebno tražiti drugo mišljenje za postavljanje dijagnoze ADHDa? Ima li netko iskustvo i da li zna nešto o točnosti T.O.V.A. testiranja?
    Nemam iskustvo, ali vidim da pise dodta clanaka po nekim portalima.
    tko vam je postavio prvo misljenje? Koliko je dijete staro? Zasto ste isli po prvo misljenje? I zasto sumnjate u njegovu tocnost?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj leloX prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili kad mi je kćer imala 4,5 godine ali je naš problem pažnje bio vezan uz dg. pervazivnog. TOVA test nisu uspjeli obaviti jer nije htjela surađivati. Kako je dr. psihijatar prepisani su nam lijekovi.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Prepisati ću nalaz eeg-a. Cerebralna aktivnost je u mješovitoj alfa frekvenciji amplitude 20 - 50mV. Otvaranje očiju izaziva desinhronizaciju. Diferencirana HV: tijekom nazalne HV nakon 3 min javlja se lagano difuzno usporenje sa grupiranjem sporih valova 6-7Hz bez značajnije promjene u amplitudi. Nastavkom oralne HV nema drugih promjena. Nema asimetrija.
    EEG je lakše usporen sa grupiranjem sporih valova tijekom nazalne HV. Promjene se javljaju nakon 3.min.

Kod njih sam išla jer sam čitala i slušala jednu emisiju u kojoj je dr. bila gost. Stekla sam neki dojam stručnosti. Voljela bi da mi netko kaže ako ima iskustvo sa njima. Uz sve i jako su skupi, ali pokušati ću i to preživjeti.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Sirius hvala ti, još ću se raspitati. Ja sam najviše išla zbog pažnje i koncentracije jer su ovdje dr. rekli da nema epil. ali sam njima naravno sve ispričala. I evo sada se izgleda da ima i naznake za epi., eeg za adhd je bio u granicama normale to su mi odmah rekli ali u razgovoru su primjetili i hiperaktivnost i granicu u pažnji a sve to prati i problem sa pamćenjem što mislim isto ide uz to. Joj, koliko informacija, a ja bi sve htjela znati. Vidjeti ću kad mi pošalju nalaz što će pisati i što će mi reći nakon toga.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Da, moram se strpiti i vidjeti što će mi reći, do tada ću istraživati, tako mi se je nekako lakše nositi sa svim ovim.
    Sirius jesi li imala problema sa razumijevanjem od strane učitelja, ja se toga jako bojim, znam da nas čeka borba, jer čim dijete treba pomoć u učenju znači da ima dijagnozu, i treba pomoć učitelja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •