Sinu je dijagnosticiran ADHD, dobio je riješenje za ovu god., 4. razred. U E-dnevnik je upisan individualiziran rad i na tome je stalo. Sjajno sam surađivala s defektologicom, ali nikako s učiteljicom. Ja sam pokrenula postupak na vlastitu inicijativu jer od 1. razreda se vuku problemi s poremećajem pažnje, sporosti u pisanju... U 1. je bio jako uredan, ali ništa nije stizao. Od 2. je počeo kako-tako loviti korak, postao je neuredan, ali još uvijek čitljiv, no fali po koje slovo, ponekad se ne zna da l' je n ili m, k ili h, p ili r, o ili a. Učiteljica inzistira na krasopisu i daje mu dvojke, trojke iz rukopisa kad preda lektiru iako ju napiše za 5 pa je ukupna ocjena 3-4. Na svu sreću uglavnom uspijeva stići napisati pismene. Do lani je znao rješavati ih po 2-3 sata. Učiteljica ne pridaje veću pažnju usmenom. Defektologica je završila na dugotrajnom bolovanju. Rade li ostale djelatnice iz stručnog tima s tom djecom? Psiholog? Pedagog? S njim ovo polugodište nitko nije. Koliko vidim sve je u ovoj školi mrtvo slovo na papiru. Učiteljica smatra da može kao i ostali, samo da je lijen, zaigran, nezreo...