Zagrizli smo i mi... u iščekivanju prvih FB trošim sate i sate iščitavajući forum... Naja ima 4 mj. i nadam se da će joj se svidjeti ...meni su super
Pitanjce : da li bilo ko koristi samo AIO ili su to uvijek kombinacije ? I zašto ?
Zagrizli smo i mi... u iščekivanju prvih FB trošim sate i sate iščitavajući forum... Naja ima 4 mj. i nadam se da će joj se svidjeti ...meni su super
Pitanjce : da li bilo ko koristi samo AIO ili su to uvijek kombinacije ? I zašto ?
Prvo, dobro nad došla!!!
Mislim da nas većina (možda i svi) kombiniramo, jer fitted+zaštitne sigurno mogu izdurati noć, a AIO rijetko koje. Naravno zavisi koliko bebica piški... a i financijski je isplativije![]()
mi smo evo stari skoro 2 mjeseca i koristimo samo pocketice... Kupila sam prije poroda nekih 20tak razlicitih pelenica svih vrsta, aio, pocket, kombinacija sa zastitnim i nama su pocketice i to fb i swaddlebee za sada najnajnaj. ovo ostalo je probao jednom i i to je to. Od aio smo koristili rumpstersice al nam nisu bile nes posebno. Slatka pelena i lako se stavlja al ima fleece samo po sredini za razliku od fb gdje je po cijeloj unutrasnjosti pelene...
Ajme oduzilia ja... a htjela reci da eto nama su pocketice mrak jer se pune po zelji a cine mi se nekako ipak manje glomazne nego kombinacije pelena+zastitne gacice
Hvala na dobrodošlici... FB su pocketice ? uh, otvorio mi se cijeli novi svijet... dakle , za sada smo naručiči 6 FB - veličina L ? punjenje 3 mikrofibra + 3 neko drugo / ne sjećam se :? / i 2 bum G!AIO Bili u Kamarisu u subotu , ali bad luck niti jedne jedincate pelene a baš sam ih htjela isprobati...od gomile podataka narasla mi je glava - a nisam baš puno pametnija![]()
Možeš i samo jednu našu običnu tetru, a možeš i prefolds pelenu, ma kombinacija ko u pričiSanela-Naja prvotno napisa
![]()
Bojim se da bi ti fb M bile ok,a L će ti biti velike za bebu od 4 mj.dakle , za sada smo naručiči 6 FB - veličina L ?
Moji klinci su godinu dana i stvarno su veliki bebači,a fb L su im taman,dok su nam M mrvicu knap.
Neznam,možda sam u krivu :/
da, dobro došla..Sanela-Naja prvotno napisa
i meni je bila puna glava, i bit će ti još neko vrijeme dok ne skužiš malo više i dok ne uđeš u štos, a i stare platnene cure su od velike pomoći...
tebi je lakše jer znaš već kolika ti je beba, a ja kupujem za još nerođenu bebu![]()
ja sam se odlučila za fitted pelenu + zaštitne gaćice za početak, a evo čujem da ima i onih samo sa pocket pelenama.......
ti barem možeš početi eksperimentirati da vidiš koja kombinacija ti je najbolja....
i ja mislim da nam je L možda velika - ali naprosto mi je bilo lakše uložiti u nešto što znam da će sigurno nositi nego u nešto što bi joj možda bilo malo... Naja ima 7 kg i dosta je dugačka - na tatu - ostah ja opet najmanja u familijino ako su dobre kao što mislim naručit ćemo i par u M veličini :D ....nešto se mislim najbolje ONE SIZE nema fulanja...
Pa i ne baš... Čak i da ti pašu veličinom, možda ti ne bi odgovarao kroj. A možda bi bile super, možeš znati tek kad ih isprobaš na bebaču.Sanela-Naja prvotno napisa
![]()
Sanela, možda nećeš fulati sa One Size sad kad je bebica već 7kg, ali za novorođenče...uh... malo koje One size dobro sjedaju na guzu i da nisu predebele kad se smanje
Ako imas sumo-bebu (kao ja) fb-L ce biti odlicne vec od 4. mjeseca! 8)
Rekla bih da imam.. svi misle da je starija.. eh, ko će sada dočekati tu pošiljku? da li iko naručuje iz EU ? i da li ima platnenih za kupiti npr. u Grazu u nekom od ona dva centra? možda ćemo ići ....
koliko sam ja skužila, pelene iz EU su ajme skuplje..
ono što je u USA 13$, u EU je 13 eura :?
Mi smo također odlučili prebaciti se na platnene pa ovih dana stalno istražujem. I tako sam naišla na jednu talijansku stranicu
gdje fb dođe 20,45 €. To je razlika cca 45kn. Samo, možda je onda dostava jeftinija? Koliko vi plaćate dostavu iz usa?
pa nije mala razlikaIva M. prvotno napisa
zavisi koliko ćeš komada naručivati
ja sam nedavno ukupno naručila 6 komada - zbrajala sam i oduzimala - EU mi je s poštarinom bio daleko skuplji
Mi smo naručili 6 kom FB za 131 $ ili preračunato 105 €, još nas slijedi carina / ako bog da ne/ i valjda je to to . javit ću kad nam dođu koliko je to po peleni...eh, kad će više
ja sam isto dosta kalkulirala i još uvijek kalkuliram...Iva M. prvotno napisa
dostava iz USA ovisi o količini pelena ali svejedno nije jeftino ni to..
stranica monkey toe ima akciju, već se pisalo o tome..
international s(kršitelj koda)ing je 5$, što je super povoljno...
možda tamo imaš fb!?
a što se carine tiče, ako mora, biti će platili mi skuplji ili jeftiniji s(kršitelj koda)ing...
:D STIGLE SU! :D i preslatke su...upravo proučavam kako se peru prvi put..FB mi se čine bolje- mekše su./ od bumG/ .a tek boje...večeras ih perem a sutra isprobavamo . I da, nismo platili carinu ... :D
Preko kojeg sita si naručila?Sanela-Naja prvotno napisa
drago mi je da te nisu carinili. valjda su shvatili!?
Sorry, nisam spojena ....naručili smo preko Heather-http://clothdiaperoutlet.com.....već se sušepa, valjda su shvatili što bi bilo to diaper...jer ja kanim naručiti još
Ma kakvi, njima su to gaćice i ne možeš ih razuvjeriti, isprobano.may prvotno napisa
![]()
A nekima već sa nepuna 3mjAnita-AZ prvotno napisa
![]()
Paula, koliko imate kg...mi 7200 - valjda joj neće biti velike? ko bi dočekao novu isporuku![]()
Ja koristim samo i isključivo AIO.Nakon opsežnog isprobavanja,a isprobali smo preko 10 različitih vrsta,ispostavilo se da imam prevelikog popišanca i jedine pelene koje nam izdrže i po noći su POPOLINI easy-fix(ili ti AIO).Još koristimo motherease,koje izdrže 2-3 sata,maximalno,te berry plush isto AIO.Jučer su nam stigle bG,trenutno se peru,i živo me zanima hoće li izdržati teško popišalo,kojem obavezno moram staviti u pelenicu 1-2 dodatna uloška.
Ja ti preporučam da probaš POPOLINICE 8)
Citiram samu sebe, da ne biste napravile grešku s BumGenius One size:
- koristiti jako, jako malo detrdženta;
- prati na 45 stupnjeva.
Ja sam prala na 60 i izbljedjele su što me ne smeta, ali je Jenn (vlasnica) ipak rekla bolje prati na 45. To je "warm" za Amere. A ako se koristi previše detrdženta, onda se dogodi da uložak ne apsorbira onoliko tekućine koliko bi trebao. Pelena tada pušta uz rubove - oko nogu ili na struku. Jučer sam moje prala s Jarom (za suđe) koji bi trebao "izvući" nakupljeni detrdžent i danas ih testiram na mom popišancu...
Zapakirala sam je u FB :D i slikala 100 puta - drečave roze ... evo sad čekam kad će propustitijer , čini mi se da su nam mali oko nogica velike ....tja, vidjet ćemo.Eh, večeras ću joj staviti bumG- šta da stavim unutra - jedan Loopydoo? / valjda se tako pšiše/ popolini kanim naručiti ali tek oko Nove ..taman sam htjela pitati koje? thanks
Evo još samo malo naših početničkih dana pa vas neću više gnjaviti.Preko noću u bumG sa Loopy do uloškom - sve 5 , nisu procurile
.Jadno dijete cijelu noć sam je pipkala eh, sad - da li pocketice perete samo na 45 C / tako stoji na etiketi/ , mislim za platnene znam na 60 C - a kako sa ovima .Olivija, je li to znači da ih pereš samo na 45 C?
FB su nam ipak malo širokoe oko nogica - ali sasvim malo ..jučer je bila 3 sata u njima i nisu propustile ..
Ja sve perem na 60
Kaj možda ne smijem?
Malo mi je tih 45 prelagano za pelene i pipikaka :?
Tiwi, zato i pitam. I meni se čini preblago - a opet ne bih htjela istopiti FB - pa tek ih dobismo![]()
Znači, ništa im se ne dešava na 60 - super ! / osim što su bez bacila/![]()
a zasto na mojoj fb etiketi pise da se pere na 95 :?
da, piše da se pere na 95, ali 95 Fahrenheita, što ti izađe 35 celzija po naški.Dia prvotno napisa
ja perem na 60 celzijevaca i sve pet.
Uff-aaaaaa :shock: nijesam o ovome razmišljala ovakojosie prvotno napisa
![]()
cekana prvotno napisa
![]()
bez brige, moje su preživjele i 90, i izgledaju kao nove
Probudili se popišani :/ ali, to nam se ponekad događalo i kod jednokratnih.
dakle, oprah ih/ fb/ na 60 C i još su u jednom komadu![]()
nakon kupovine kamarisa - još se suše- odlučila sam zaista samo AIO - puno su manje . a sad odoh proučavati temu - veliki popišanci![]()
Baš gledam radijator...
Pocetice razne HH, EP pa tako i FB - oprane na 60 (po naški) pa kad ih izvadiš i mašine nakon centrifuge skoro suhe. Sloiš na radijator i nakon par sati (nisam provjeravala prije) suhe.
A sve ostale nakon sušilice još malo na radijator, a ak nesmiju u sušilicu onda danima i to me jako nervira.
Stoga, prednost gore spomenutima!![]()
Meni danas stigle ME AIO sa organic linerima :D izgledaju savršeno![]()
Je,je ME su zakon,ali i njima se,ali rijetko,dogodi da propuste 8)
Hoću i ja :D sa kojeg sajta naručujete ME ? koje su još AIO dobre - konkurencija FB ?
Citiram samu sebe :/ oprala sam istu i još uvijek je mekana njamicekana prvotno napisa
super sjeda na guzu, ne ostaju tragovi na koži (kao od popolino) a kad držiš bebu, guza mmmmm
mekano, mekano.... popiškilo ju dijete i dalje je mekana (mislim organski pamuk, valjda se i podrazumijeva, koji sam ja stihoklepac
)
Jesam ispjevala odu kojoj peleni ovako :?![]()
Cekana, stvarno si ju nahvalila toliko da odmah idem naručit 8)
Jesam rekla da ima samo bijela bojaniakako da ih nagovorimo da one lijepe printove s covera stave na AIO
![]()
Cekana, da li je beba pokretna u tim pelenama..šta me muči ?kada je stavim u kamaris ne može dizati nožice do usta - a taman je to počela raditi :D ..e , malo nam je gruba i ima je puno između nogu - a živcira me i cover sa čičkom jer mi se stalno izvrće i lijepi / ona prošivna trakica koja ide okolo zapinje za čičak/ , ma nisam zadovoljna sa njima :/ a htjela bih i koju fitted
/ samo malo ću pričekati sa novim narudžbama/...joj, koji sam ja šopingholičar - pelenoholičar -čar..čar..
još samo jedna... temu platnene pelene i ulošci sam prvi put otvorila uz misao - ajd da vidim kakvih budala ima -![]()
![]()
he, gdje me nađe..skoro da ništa drugo i ne otvaram više.![]()
Znaš što, pelena je dosta široka među nogicama. Ali Karlo već puže u petoj brzini pa mu ništa ne smeta, ne bih baš mogla uspoređivati. Znam da se napr. počeo okretati na trbuh tek kad sam mu skinula pelene na moru :/Sanela-Naja prvotno napisa
Sb pelenice su jako uske među nogicama![]()
Evo još jedan update o pranju bumGenius: konzultirala sam se s Jenn (opet) jer ja sam svoje malo uništila pranjem na 60... Malko cure i pokušat ću ih presprajati (čekam dok mi veli koji da kupim). Nekako nisam očekivala da će im 60 naškoditi, jer sam čitala vas s FB da ih tako perete i daje sve o.k. A ništ - vi pazite kako ih perete, a ja ću vam javiti kako sam uspjela riješiti problem.![]()
bad...i ja sam svoje oprala na 60..još šljakaju , ali šta onda na 45 ?
mislim, ionako ne dam djetetu da kaka u platnene/ kaka ujutro a ostalo nam jednokratnih - dok ne kupim tutu - iako zna joj se omaknuti i poslijepodne
/ ma, htjedoh reći da su nam ianako uglavnom zapišane- da li je dosta 45? šta kaže Jenn ?
Cekana, jel široka kao popolino koju sam dobilacekana prvotno napisa
?
Šira je od popolinca, ali popolino ima deblje punjenje, ovdje su mislim samo tri sloja organskog frotira pa se lijepo skupi među nogicama - tanja je puno.