Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Samo AIO ?

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Samo AIO ?

Zagrizli smo i mi... u iščekivanju prvih FB trošim sate i sate iščitavajući forum... Naja ima 4 mj. i nadam se da će joj se svidjeti ...meni su super Pitanjce : da li bilo ko koristi samo AIO ili su to uvijek kombinacije ? I zašto ?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Prvo, dobro nad došla!!!

Mislim da nas većina (možda i svi) kombiniramo, jer fitted+zaštitne sigurno mogu izdurati noć, a AIO rijetko koje. Naravno zavisi koliko bebica piški... a i financijski je isplativije

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi smo evo stari skoro 2 mjeseca i koristimo samo pocketice... Kupila sam prije poroda nekih 20tak razlicitih pelenica svih vrsta, aio, pocket, kombinacija sa zastitnim i nama su pocketice i to fb i swaddlebee za sada najnajnaj. ovo ostalo je probao jednom i i to je to. Od aio smo koristili rumpstersice al nam nisu bile nes posebno. Slatka pelena i lako se stavlja al ima fleece samo po sredini za razliku od fb gdje je po cijeloj unutrasnjosti pelene...
    Ajme oduzilia ja... a htjela reci da eto nama su pocketice mrak jer se pune po zelji a cine mi se nekako ipak manje glomazne nego kombinacije pelena+zastitne gacice

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala na dobrodošlici... FB su pocketice ? uh, otvorio mi se cijeli novi svijet... dakle , za sada smo naručiči 6 FB - veličina L ? punjenje 3 mikrofibra + 3 neko drugo / ne sjećam se :? / i 2 bum G!AIO Bili u Kamarisu u subotu , ali bad luck niti jedne jedincate pelene a baš sam ih htjela isprobati...od gomile podataka narasla mi je glava - a nisam baš puno pametnija

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Sanela-Naja prvotno napisa
    punjenje 3 mikrofibra + 3 neko drugo
    Možeš i samo jednu našu običnu tetru, a možeš i prefolds pelenu, ma kombinacija ko u priči

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dakle , za sada smo naručiči 6 FB - veličina L ?
    Bojim se da bi ti fb M bile ok,a L će ti biti velike za bebu od 4 mj.
    Moji klinci su godinu dana i stvarno su veliki bebači,a fb L su im taman,dok su nam M mrvicu knap.
    Neznam,možda sam u krivu :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

...od gomile podataka narasla mi je glava - a nisam baš puno pametnija
    da, dobro došla..
    i meni je bila puna glava, i bit će ti još neko vrijeme dok ne skužiš malo više i dok ne uđeš u štos, a i stare platnene cure su od velike pomoći...
    tebi je lakše jer znaš već kolika ti je beba, a ja kupujem za još nerođenu bebu
    ja sam se odlučila za fitted pelenu + zaštitne gaćice za početak, a evo čujem da ima i onih samo sa pocket pelenama.......
    ti barem možeš početi eksperimentirati da vidiš koja kombinacija ti je najbolja....

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i ja mislim da nam je L možda velika - ali naprosto mi je bilo lakše uložiti u nešto što znam da će sigurno nositi nego u nešto što bi joj možda bilo malo... Naja ima 7 kg i dosta je dugačka - na tatu - ostah ja opet najmanja u familiji no ako su dobre kao što mislim naručit ćemo i par u M veličini :D ....nešto se mislim najbolje ONE SIZE nema fulanja...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nešto se mislim najbolje ONE SIZE nema fulanja...
    Pa i ne baš... Čak i da ti pašu veličinom, možda ti ne bi odgovarao kroj. A možda bi bile super, možeš znati tek kad ih isprobaš na bebaču.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sanela, možda nećeš fulati sa One Size sad kad je bebica već 7kg, ali za novorođenče...uh... malo koje One size dobro sjedaju na guzu i da nisu predebele kad se smanje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako imas sumo-bebu (kao ja) fb-L ce biti odlicne vec od 4. mjeseca! 8)

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Rekla bih da imam.. svi misle da je starija.. eh, ko će sada dočekati tu pošiljku? da li iko naručuje iz EU ? i da li ima platnenih za kupiti npr. u Grazu u nekom od ona dva centra? možda ćemo ići ....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliko sam ja skužila, pelene iz EU su ajme skuplje..
    ono što je u USA 13$, u EU je 13 eura :?

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo također odlučili prebaciti se na platnene pa ovih dana stalno istražujem. I tako sam naišla na jednu talijansku stranicu
    gdje fb dođe 20,45 €. To je razlika cca 45kn. Samo, možda je onda dostava jeftinija? Koliko vi plaćate dostavu iz usa?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Iva M. prvotno napisa
    Mi smo također odlučili prebaciti se na platnene pa ovih dana stalno istražujem. I tako sam naišla na jednu talijansku stranicu
    gdje fb dođe 20,45 €. To je razlika cca 45kn. Samo, možda je onda dostava jeftinija? Koliko vi plaćate dostavu iz usa?
    pa nije mala razlika

zavisi koliko ćeš komada naručivati
    ja sam nedavno ukupno naručila 6 komada - zbrajala sam i oduzimala - EU mi je s poštarinom bio daleko skuplji

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo naručili 6 kom FB za 131 $ ili preračunato 105 €, još nas slijedi carina / ako bog da ne / i valjda je to to . javit ću kad nam dođu koliko je to po peleni...eh, kad će više

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Iva M. prvotno napisa
    ja sam isto dosta kalkulirala i još uvijek kalkuliram...
    dostava iz USA ovisi o količini pelena ali svejedno nije jeftino ni to..

stranica monkey toe ima akciju, već se pisalo o tome..
    international s(kršitelj koda)ing je 5$, što je super povoljno...
    možda tamo imaš fb!?
    a što se carine tiče, ako mora, biti će platili mi skuplji ili jeftiniji s(kršitelj koda)ing...

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

:D STIGLE SU! :D i preslatke su...upravo proučavam kako se peru prvi put..FB mi se čine bolje- mekše su./ od bumG/ .a tek boje...večeras ih perem a sutra isprobavamo . I da, nismo platili carinu ... :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:D STIGLE SU! :D i preslatke su...upravo proučavam kako se peru prvi put..FB mi se čine bolje- mekše su./ od bumG/ .a tek boje...večeras ih perem a sutra isprobavamo . I da, nismo platili carinu ... :D
    Preko kojeg sita si naručila?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

drago mi je da te nisu carinili. valjda su shvatili!?

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sorry, nisam spojena ....naručili smo preko Heather-http://clothdiaperoutlet.com.....već se suše pa, valjda su shvatili što bi bilo to diaper...jer ja kanim naručiti još

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj may prvotno napisa
    drago mi je da te nisu carinili. valjda su shvatili!?
    Ma kakvi, njima su to gaćice i ne možeš ih razuvjeriti, isprobano.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Ako imas sumo-bebu (kao ja) fb-L ce biti odlicne vec od 4. mjeseca! 8)
    A nekima već sa nepuna 3mj

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Paula, koliko imate kg...mi 7200 - valjda joj neće biti velike? ko bi dočekao novu isporuku

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja koristim samo i isključivo AIO.Nakon opsežnog isprobavanja,a isprobali smo preko 10 različitih vrsta,ispostavilo se da imam prevelikog popišanca i jedine pelene koje nam izdrže i po noći su POPOLINI easy-fix(ili ti AIO).Još koristimo motherease,koje izdrže 2-3 sata,maximalno,te berry plush isto AIO.Jučer su nam stigle bG,trenutno se peru,i živo me zanima hoće li izdržati teško popišalo,kojem obavezno moram staviti u pelenicu 1-2 dodatna uloška.
    Ja ti preporučam da probaš POPOLINICE 8)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiram samu sebe, da ne biste napravile grešku s BumGenius One size:

- koristiti jako, jako malo detrdženta;
    - prati na 45 stupnjeva.

Ja sam prala na 60 i izbljedjele su što me ne smeta, ali je Jenn (vlasnica) ipak rekla bolje prati na 45. To je "warm" za Amere. A ako se koristi previše detrdženta, onda se dogodi da uložak ne apsorbira onoliko tekućine koliko bi trebao. Pelena tada pušta uz rubove - oko nogu ili na struku. Jučer sam moje prala s Jarom (za suđe) koji bi trebao "izvući" nakupljeni detrdžent i danas ih testiram na mom popišancu...

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zapakirala sam je u FB :D i slikala 100 puta - drečave roze ... evo sad čekam kad će propustiti jer , čini mi se da su nam mali oko nogica velike ....tja, vidjet ćemo.Eh, večeras ću joj staviti bumG- šta da stavim unutra - jedan Loopydoo? / valjda se tako pšiše/ popolini kanim naručiti ali tek oko Nove ..taman sam htjela pitati koje? thanks

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo još samo malo naših početničkih dana pa vas neću više gnjaviti. Preko noću u bumG sa Loopy do uloškom - sve 5 , nisu procurile .Jadno dijete cijelu noć sam je pipkala eh, sad - da li pocketice perete samo na 45 C / tako stoji na etiketi/ , mislim za platnene znam na 60 C - a kako sa ovima .Olivija, je li to znači da ih pereš samo na 45 C?
    FB su nam ipak malo širokoe oko nogica - ali sasvim malo ..jučer je bila 3 sata u njima i nisu propustile ..

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sve perem na 60

Kaj možda ne smijem?
    Malo mi je tih 45 prelagano za pelene i pipikaka :?

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tiwi, zato i pitam. I meni se čini preblago - a opet ne bih htjela istopiti FB - pa tek ih dobismo
    Znači, ništa im se ne dešava na 60 - super ! / osim što su bez bacila/

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a zasto na mojoj fb etiketi pise da se pere na 95 :?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    da, piše da se pere na 95, ali 95 Fahrenheita, što ti izađe 35 celzija po naški.
    ja perem na 60 celzijevaca i sve pet.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    da, piše da se pere na 95, ali 95 Fahrenheita, što ti izađe 35 celzija po naški.
    Uff-aaaaaa :shock: nijesam o ovome razmišljala ovako

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Citiraj josie prvotno napisa
    Uff-aaaaaa :shock: nijesam o ovome razmišljala ovako

bez brige, moje su preživjele i 90, i izgledaju kao nove

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nisam ni ja to pomislila

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Probudili se popišani :/ ali, to nam se ponekad događalo i kod jednokratnih.
    dakle, oprah ih/ fb/ na 60 C i još su u jednom komadu
    nakon kupovine kamarisa - još se suše- odlučila sam zaista samo AIO - puno su manje . a sad odoh proučavati temu - veliki popišanci

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš gledam radijator...

Pocetice razne HH, EP pa tako i FB - oprane na 60 (po naški ) pa kad ih izvadiš i mašine nakon centrifuge skoro suhe. Sloiš na radijator i nakon par sati (nisam provjeravala prije) suhe.

A sve ostale nakon sušilice još malo na radijator, a ak nesmiju u sušilicu onda danima i to me jako nervira.

Stoga, prednost gore spomenutima!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni danas stigle ME AIO sa organic linerima :D izgledaju savršeno

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Je,je ME su zakon,ali i njima se,ali rijetko,dogodi da propuste 8)

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hoću i ja :D sa kojeg sajta naručujete ME ? koje su još AIO dobre - konkurencija FB ?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni danas stigle ME AIO sa organic linerima :D izgledaju savršeno
    Citiram samu sebe :/ oprala sam istu i još uvijek je mekana njami super sjeda na guzu, ne ostaju tragovi na koži (kao od popolino) a kad držiš bebu, guza mmmmm mekano, mekano.... popiškilo ju dijete i dalje je mekana (mislim organski pamuk, valjda se i podrazumijeva, koji sam ja stihoklepac )

Jesam ispjevala odu kojoj peleni ovako :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cekana, stvarno si ju nahvalila toliko da odmah idem naručit 8)

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jesam rekla da ima samo bijela boja niakako da ih nagovorimo da one lijepe printove s covera stave na AIO

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cekana, da li je beba pokretna u tim pelenama ..šta me muči ?kada je stavim u kamaris ne može dizati nožice do usta - a taman je to počela raditi :D ..e , malo nam je gruba i ima je puno između nogu - a živcira me i cover sa čičkom jer mi se stalno izvrće i lijepi / ona prošivna trakica koja ide okolo zapinje za čičak/ , ma nisam zadovoljna sa njima :/ a htjela bih i koju fitted / samo malo ću pričekati sa novim narudžbama/...joj, koji sam ja šopingholičar - pelenoholičar -čar..čar..

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

još samo jedna... temu platnene pelene i ulošci sam prvi put otvorila uz misao - ajd da vidim kakvih budala ima -
    he, gdje me nađe..skoro da ništa drugo i ne otvaram više.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cekana, da li je beba pokretna u tim pelenama ..šta me muči ?kada je stavim u kamaris ne može dizati nožice do usta - a taman je to počela raditi
    Znaš što, pelena je dosta široka među nogicama. Ali Karlo već puže u petoj brzini pa mu ništa ne smeta, ne bih baš mogla uspoređivati. Znam da se napr. počeo okretati na trbuh tek kad sam mu skinula pelene na moru :/
    Sb pelenice su jako uske među nogicama

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo još jedan update o pranju bumGenius: konzultirala sam se s Jenn (opet) jer ja sam svoje malo uništila pranjem na 60... Malko cure i pokušat ću ih presprajati (čekam dok mi veli koji da kupim). Nekako nisam očekivala da će im 60 naškoditi, jer sam čitala vas s FB da ih tako perete i daje sve o.k. A ništ - vi pazite kako ih perete, a ja ću vam javiti kako sam uspjela riješiti problem.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bad...i ja sam svoje oprala na 60..još šljakaju , ali šta onda na 45 ?
    mislim, ionako ne dam djetetu da kaka u platnene / kaka ujutro a ostalo nam jednokratnih - dok ne kupim tutu - iako zna joj se omaknuti i poslijepodne / ma, htjedoh reći da su nam ianako uglavnom zapišane- da li je dosta 45? šta kaže Jenn ?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cekana, da li je beba pokretna u tim pelenama ..šta me muči ?kada je stavim u kamaris ne može dizati nožice do usta - a taman je to počela raditi
    Znaš što, pelena je dosta široka među nogicama. Ali Karlo već puže u petoj brzini pa mu ništa ne smeta, ne bih baš mogla uspoređivati. Znam da se napr. počeo okretati na trbuh tek kad sam mu skinula pelene na moru :/
    Sb pelenice su jako uske među nogicama
    Cekana, jel široka kao popolino koju sam dobila ?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Šira je od popolinca, ali popolino ima deblje punjenje, ovdje su mislim samo tri sloja organskog frotira pa se lijepo skupi među nogicama - tanja je puno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •