Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: BEBA U "BANANI"

mamamia

Početno BEBA U "BANANI"

Cure, u 7. sam sedmici trudnoce, srce kuca , no dr. kaze da je beba u "banani", u skucenom prostru za razvijanje , te sam dobila progesterone. Znaci prostor oko bebe je oblik banane a ne kruga kako bi trebalo da bude . Ima li ko slicna iskustva?
    HVALA

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam ništa o tome,ali se nadam da će sve bit u redu s bebicom.

Pusa

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prvi put čujem, čula sam da je maternica u obliku roga, ali za bananu ne...

~~~~~~~~~~ da sve bude u redu

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prvi put cujem i ja. Vibram da sve bude ok.

mamamia

Početno

u obliku roga? pa to je to. banana, rog sve jedno. Sta onda?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Poznajem curu koja ima taj slučaj i njoj su rekli da je samo teže zatrudnit kad maternica ima takav oblik (plod teže dođe u maternicu), a eto ona je sad u 25-om tjednu.....

~~~~~~~~ da sve bude u redu

Zovi doktora i nek ti pojasni malo.....

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mozda se doktor samo tako izrazio, a tebi je to odmah zazvucalo nesto lose.
    Bitno da si trudna i da srceko kuca.
    A maternica je ionako organ koji se stostruko širi tako da mislim da nebi trebalo biti problema. Prilagodit ce se ona bebici.

Progesteron je normalno da si dobila i to se cesto daje na pocetku trudnoce do 12 tj. - to je "cuvar trudnoce" i podržava funkciju žutog tijela.

Sretno

Početno

Moja frendica je imala dvorogu maternicu, ali ju je operirala prije trudnoće, a njoj je doktorica rekla da bi mogla uzrokovati prijevremeni porod.
    Ali za to ne brini, za to će se dok. pobrinuti kad za to dođe vrijeme, a ti sad miruj i uživaj u trudnoći!

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

draga,
    čitala sam i tvoj prošli topic i meni se čini da je tvoja doc. u BANANI!
    gest. mjehurić ne mora biti pravilnog oblika!
    Ionako će ga beba rastom deformirati (kad počme udarati nogicama i ručicama )
    a bitno je da se on razvija!
    pusaq i vibrice~~~~~~~~~~~
    bit će sve ok
    ako ti je frka,
    traži drugo mišljenje

Ikica

Početno

Treba točno pitati doc o čemu se radi,a sigurna sam bit će sve super
    Naime ja sam sa septumom maternice ostala trudna bez problema i rodila zdravu curicu.
    Kod slučajeva septuma teže dolazi do začeća i pobačaji su učestaliji.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

[quote="Ikica]Treba točno pitati doc o čemu se radi,a sigurna sam bit će sve super
    Naime ja sam sa septumom maternice ostala trudna bez problema i rodila zdravu curicu.

Da se i ja pridruzim, reci Ikice jesi imala normalnu trudnocu? ja imam septum i strogo sam lezala, samo WC-kupaona, punih 8 mj, od 7 tj uzasna krvarenja i hematomi,rodila carskim u 40 tj,i sad se spremam na histeroskopiju jer mi dr veli da nikak ne smijem na drugo dijete zbog rizika prijevremenog poroda i pobacaja i da to moram maknut.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~
    da sve bude ok

Ikica

Početno

Draga frutissima.Imala sam urednu trudnoću u potpunosti.
    Nikakvih krvarenja i sl.S time da se moja beba rano okrenula glavicom prema dolje i tako da nije bilo frke. Mjesta je imala dovoljno.I imala je 3530 kg i 52 cm.Bez komplikacija.Porod vaginalni.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Ikica prvotno napisa
    Draga frutissima.Imala sam urednu trudnoću u potpunosti.
    Nikakvih krvarenja i sl.S time da se moja beba rano okrenula glavicom prema dolje i tako da nije bilo frke. Mjesta je imala dovoljno.I imala je 3530 kg i 52 cm.Bez komplikacija.Porod vaginalni.
    Hvala na informaciji. Meni je beba bila isto glavom dolje, al se onda oko 7 mjeseca mislim okrenula s nogama dolje i tak je ostala. Dal zato kaj nije bilo mjesta ili ne? nemam pojma, bila je 3210 i 50cm. Ne znam, moram vjerovat dr koji veli da moram na histeroskopiju to maknut. Jel imas podataka kolki ti je septum? bas moram doma vidjet kaj mi pise na nalazu.Ne da mi se bas ici na histero, al zbog svih recenih mi rizika,strah me svjesno upustiti se u to, a lezat citavu slijedecu trudnocu, ne znam kak,uz dvogodisnje dijete.... tesko.

mamamia

Početno

javljam se posle duzeg vremena. U 16 sedmici sam trudnoce i sve je ok. Stvarno su ti doktori nekada kreteni, to je moj zakljucak. Ako se ikome dogodi da se ovako isprepada zbog reci lekara, menjajte ga, koliko god da je strucan. Ja sam to i uradila jer sam mogla spontani da dobijem zbog reci svoje doktorice koja mi je bila izuzeno draga osoba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •