Vidi rezultate ankete: S kojim ste pelenama najzadovoljniji?

Glasači
25. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Kamaris

2 8.00%
  • Mib

8 32.00%
  • Racman

7 28.00%
  • Fuzzi Bunz

7 28.00%
  • Happy Heinys

1 4.00%
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Čime početi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Čime početi

I što sad? Prvo ste me zarazile s tim pamučnim pelenama, sad sam definitivno odlučila da ću se okušati s njima, ali s kojima da krenem? Definitivno znam da neću Kamaris, iz vaših komentara su na zadnjem mjestu, ostaju mib, racman, a danas sam otkrila da se mogu nabaviti i HH, TB, FB... S čim da počnem, (beba se tek treba roditi u svibnju) i s koliko pelena, koliko covera, trebam li dodatne uloške? Ajme udavih, al što sad, zanima me!!!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pričekaj još tjedan dva, pa kreni s prekrasnim pamučnim Rodinim pelenama

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    Ja bih obavezno krenula sa čistim pamučnim pelenama + cover. Meni je to najbolja kombinacija dok je beba još mala i tamo negdje do 6-8 mjeseci starosti (ako ne i dalje).

Pocketice ostavi za kasnije.... 8)
    potpisujem

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja namjeravam krenuti s malim pamučnim. fitted+cover je recept koji slijedim
    doduše, imam i tri male AIO (dvije stigle, jedna na putu) ali to je više ovako usput.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

e da, pocketicu nisam naručila još nijednu niti me vuče za malu bebušku.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Od ovog nabrojanog - ja bih racmana izabrala. Dakle isto fitted (pamučna pelena) + cover (zaštitne gaćice)

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Molim vas ako možete reči koja je razlika između pocketica i AIO
    Ja si mislila da je to isto

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pa, AIO su ti all-in-one iliti sve u jednoj peleni.
    dakle, i ulozak i pelena i zastitne gacice. AIO pelene su ti kao jednokratne, samo ih stavis i to je to. jedina razlika je sto ove poslije peres, a jednokratne bacas.
    pocekt pelena ti je zapravo zastitna gacica i nju moras napuniti necim, obicno je to nekakav ulozak ili tetra pelena, sto vec imas

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Šta sam onda sa FB trebala naručiti obavezno i uložak,ako sam dobro svatila da su one pocket i sa hh :? Dali če mi biti ok sa tetra pel. ili uloškom od racmana? Mislila sam da su FB aio :? Ništa više ne kužim :?
    Jel može nekakvi primjeri AIO i pocketica u slikama i šta je bolje koristit (osim fitted+cover)i u kojim situacijama ih vi koristite :?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne brini! U FB i HH možeš bez problema složiti tetru, a uloške od racmana ćeš staviti do guze, ako misliš da treba bolje upijanje.

Pocketice možeš zamisliti kao z.gaćice na koje je našiven jedan sloj mikroflisa i s gornje strane (koji ide na leđa) je ostavljen otvor (pocket) u koji ubacuješ punjenje. One su skroz tanke, a AIO si zamisli kao fitted pelenu na koju su našivene zaštitne gaćice. Jel jasnije :/

Ja kod kuće samo fitted+cover, to mi je najpouzdanije, a kada idemo van onda ponesem po koju pocketicu ili AIO da ne petljam sa zaštitnim gaćicama.

Da li te zanimaju slike da vidiš sistem pelene ili tražiš preporuku za neku pelenu?

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala Momze
    Hvala Cekana
    sad mi je zbilja jasnije nego samo još nešto dali onda kod pocketica nije dobro to što taj sloj mikrofilsa ide direktno na kožu :?
    to pitam jel Kailash (napisala)e da, pocketicu nisam naručila još nijednu niti me vuče za malu bebušku
    a ima par aio

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Opet ja. Da voljela bi vidjeti i sliku ako se vidi razlika.? I može preporuka za aio? I koliko je taj mikrofils umjetan jel kao vrsta plastike ili? Jer na slikicam od FB nisam tako svatila,pa ako je ok onda bi se te pel. mogle brže sušit

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da, sve se pocketice suše u roku odmah... možda nekih 15tak min. iznad peći ili na vjetru. Od AIO bih ti ja preporučila jedino Mother Ease, (i za malu i za veliku bebušku) nedostatak joj je što je bijela (kad ćemo mi njih više napasti da stave te lijepe printove covera na AIO 8) ) ali iznutra je organski frotir i prekrasno je mekana.

Ajmo malo druge cure.... da ne kažete kak sam ja sve odgovorila :/

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja pocketicu nisam zasad nijednu naručila jer pokušavam ostati dosljedna tome da samo pamuk ili nešto drugo prirodno ide direktno na bebinu guzu, za početak. Pocketice mi se čine zgodne za kasnije, kad bebuška već hoda jer su tanke i ni guza više nije tako osjetljiva. AIO jednu kupio MM (Easyfix Popolini) a dvije su naručene radi šminke, priznajem (npr. za kod dr. ili slično)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Znači, za početak fitted+cover i eventualno jedna pocket da vidim što je to zapravo... ( mislim da je to jednostavnije nego s tetrama, ne znam ni kako se one stavljaju). Divim se svima vama koje tako dobro baratate znanjem o pelenama, nadam se da ću s prvom praksom, kad dođe moje malo zlato, i sama tako! :D :D

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ako budeš s nama, znat ćeš puno i prije nego što stigne tvoje

ove tete ovdje su fontane znanja

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

To sam primjetila. Svaki dan sam s vama, bar nakratko, nekad pišem, nekad samo čitam. A moram priznati da članice imaju veeeeliku moć uvjeravanja, bar na mene... Prateći teme, na kraju se uglavnom složim s većinom. (Ovo je samo mala digresija, nisam htjela skrenuti s teme)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Pričekaj još tjedan dva, pa kreni s prekrasnim pamučnim Rodinim pelenama
    Kako ćemo ih moći vidjeti, naručiti...?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pogledaj ovaj drugi topic "jel netko vidio rodine pelene". tamo ti je odgovor

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Potpisujem sve gore napisano, da je fitted+cover naj za početak, ali bih nadodala da nije loše imati pelene u newborn ili small veličini za malu bebu, budući da su Racman sve one size (univerzalna veličina), dobro se one smanje, ali ipak su glomazne na majušnoj guzi.
    Naše tete šivalice rade mrak pelene, tu su onda i Rodine (nisam još vidjela, ali jedva čekam), a 1.2. počinje na Kissaluvs stranici outlet store, oni navodno imaju odlične newborn pelene.
    Hoću reći, puno je tu još opcija osim ovih koje si nabrojala u anketi...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nabrojala sam samo opcije koje sam našla da su dostupne preko naših stranica jer ne stojim baš najbolje s engleskim pa se ne bih usudila naručivati izvana...

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čitam i učim...

koliko je covera potrebno nabaviti?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

khm, khm...a kolko bi trebalo komada kupit newborn?

čini mi se jednostavnije imat AIO zbog presvlačenja, zar ne? mislim, da se ne skida sva robica kad se pelene ili imam krive vizije?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mamuška prvotno napisa
    khm, khm...a kolko bi trebalo komada kupit newborn?

čini mi se jednostavnije imat AIO zbog presvlačenja, zar ne? mislim, da se ne skida sva robica kad se pelene ili imam krive vizije?
    neke će ti mame reći da uopće ne treba kupovati NB osim za jaaako male bebe ili nedonoščad jer su one ful malecke pa ih se kratko koristi. Ja ću ih imati par komada jer su mi neodoljive, a i bit će kod nas još pelenaša
    sad ću lupat, jer znam što sam čula a ne iz iskustva..... AIO su čini se najzgodnije za po danu jer su tako jednostavne a ne drže baš dugo. Za po noći je bolje fitted+cover.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mia, bas ti hvala na ovom topicu. Moja bebolina treba stici pocetkom 6.mj. i sve me zanima. Ovdje su super odgovori na prava pocetnicka pitanja (kakva se roje u mojoj glavi).
    E sad, nekako sam citala vas i cini mi se da su motherease coveri vecini najbolji. Ja bih onda htjela definitivno njihove covere naruciti, ali pelene iznutra (fitted pelene su to valjda, one pamucne) bi nekoliko ME, nekoliko bamboozles i nekoliko mozda kissaluvs. Da li ce mi ove ostale pristajati u ME covere?
    Ti su mi coveri i najljepsi, nekako mi se ne svidaju oni jako sareni ili u tamnim bojama, barem ne jos.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ti su mi coveri i najljepsi, nekako mi se ne svidaju oni jako sareni ili u tamnim bojama, barem ne jos.
    pričekaj malo....pa ćemo vidjeti

dat ću jedan savjetić - nikako za početak ne naručivati puno toga od jedne vrste...tako sam ja već sad vidim, malo pogriješila jer sam dosta toga naručila unbleached organski pamuk..pa mi je malo monotona kolekcija (bar dok ne stignu ove šarene). I imam više onesize nego što bih htjela. Da sad tek krećem s naručivanjem, naručila bih prvo male, a tek poslije onesize...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i sad, kolko bi trebala imat AIO a kolko fitted+cover? kojih više? kolko malih, kolko OS? :?
    jel se coveri naručuju od istog proizvođača od kojeg uzmeš i pelene? vjerujem da pelena nemreš imat previše, al ne bi ih htjela imat premalo... ja sam horoskopska vaga i kad moram odlučit o nečemu....... zato mi je draže kad mi netko direktno kaže: to i to!
    jesam li uopće na dobrom topicu?

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    pokušavam ostati dosljedna tome da samo pamuk ili nešto drugo prirodno ide direktno na bebinu guzu, za početak.
    tako sam si nešto i mislila
    I hvala svima na odgovorima,ali i curama s pitanjima

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mamuška prvotno napisa
    i sad, kolko bi trebala imat AIO a kolko fitted+cover? kojih više? kolko malih, kolko OS? :?
    jel se coveri naručuju od istog proizvođača od kojeg uzmeš i pelene? vjerujem da pelena nemreš imat previše, al ne bi ih htjela imat premalo... ja sam horoskopska vaga i kad moram odlučit o nečemu....... zato mi je draže kad mi netko direktno kaže: to i to!
    jesam li uopće na dobrom topicu?
    Dovoljno je oko 25 pelena. Nemoj slušati ove tamo ovisnice
    To je da pereš svaki drugi -treći dan otprilike. Ja nemam iskustva sa platnenima kod novorođenčeta, ali znam da sa Mother ease coverima ne možeš pogriješiti, oni su dosta duboki i komotni pa pokrivaju sve pelene.

Njihove onesize su isto odlične, čista petica.
    Racman prednjači pred Nevom i Kamarisom, po mom sudu.
    AIO i pocketice nisu za malecku bebu radi tekuće kakice koja hoće iscuriti. Zato je fitted+cover bolje, jer imaš 2 zaštite, pelenu i cover. AIO i pocket jesu brže kod prematanja, ali u početku dok se beba ne počne okretati i vrpoljiti, dođe ti na isto staviti AIO ili pelenu s coverom.
    Ne moraš misliti da moraš u početku kupiti kompletnu kolekciju pelena i da je to to do kraja- bolje je probati od svega po malo, a onda nadokupiti. I uvijek možeš pelene prodati (i kupiti) na forumskoj burzi ovdje. Ne moraš se bojati greške, sve se da popraviti.
    Da ja idem ispočetka, imala bi pelene u veličinama, ne onesize u početku. Pa poslije prodaš, izgubiš nekih 15% na cijeni, i kupiš veću veličinu i onesize pelene.

Ali tu su Cekana, Coccinela, i brojne druge iskusne platnenopelenašice koje rado savjetuju, pa je najbolje pitati.
    Ja ne znam što je meni bilo da nisam pitala kad sam ja u startu nabavljala pelene, mislila sam da sve kužim, a pojma nisam imala.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kailash, ma skuzila sam da je za novorodence bolje prvo male koristiti, pa sam tako i mislila naruciti. Vec sam negdje procitala kad si nekom napisala da ne narucuje odmah puno komada iste pelene, inace bih ja uzela sve iste
    Slusajuci tvoj savjet sam odlucila uzeti te tri vrste fitted pelena za pocetak, od svake po 3, 4 pelenice. Samo me muci hoce li mi bamboozles i kissaluvs pristajati u ME covere. Ima li netko iskustva s tim, please?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uff, a mislila sam da sam shvatila...
    da rezimiramo:
    - small za početak- fitted+cover.
    -cover od ME ide na sve pelene i sve veličine.
    -ako baš čeznem za AIO, onda kasnije, kad beba počne puzati i hodati.
    -kasnije naručim OS
    - oni papireki koje perete, a zapravo su vlažne maramice, su za kasnije kad se kakica da odstraniti, kad nije više tekuća
    -po noći stavljam tetru da povećam moć upijanja da se ne presvalči jednakom dinamikom ko i po danu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma cure, super ste! Pa ne moram uopće pisati, samo čitam! Ipak... ima li kod nas za kupiti ME covera ili to treba naručiti izvana?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mia* prvotno napisa
    Ma cure, super ste! Pa ne moram uopće pisati, samo čitam! Ipak... ima li kod nas za kupiti ME covera ili to treba naručiti izvana?
    trebaš naručiti izvana, i may isto planira naručiti njihov cover pa se konzultiraj s njom

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ME coveri (i pelene) su vrrrrrlo slični Popolini proizvodima (mislim da je čak jednom bilo riječi o tome da je to prije bila jedna firma) a njih ćeš vrlo skoro moći kupiti u HR

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ME coveri (i pelene) su vrrrrrlo slični Popolini proizvodima (mislim da je čak jednom bilo riječi o tome da je to prije bila jedna firma) a njih ćeš vrlo skoro moći kupiti u HR
    tako je, zato ja i imam samo popolini covere

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

Navukla se na maramu, mozda sad bum i na platnene
    pa molim komentar na ovo
    http://www.blocket.se/vi/10189840.htm
    jel prevec za pocetak? preskupo? kakva kvaliteta? svaki savjet je dobrodosao. napominjem, imam 2 pelenasa (cca 6 i cca 11 kg)
    Tnx cure

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nelitza ja ti tu ništa ne kužim, čega koliko ima...previše nije sigurno samo ne kužim ni cijenu... :?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nelitza ja ti tu ništa ne kužim, čega koliko ima...previše nije sigurno samo ne kužim ni cijenu... :?
    Također. :?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

...previše nije sigurno

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    tako je, zato ja i imam samo popolini covere
    Njuškala kao ja i kod njih otkriju nijanse razlika Pa je moj zaključak nakon njuškanja da je najbolja kombinacija ME drukeri + popo čičak

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

heh, sori, ja misla da cete skuzit iz slike.
    dakle radi se o cijeni od cca 2 500 kn (prodaje se samo cijeli paket!), pelene Bambino Mio.
    U paketu su torba za pelene, kanta s poklopcem, 2 vrecice za pranje, 2 1/2 paketa antibakterijskog praska za namakanje, 5 1/2 paketa papirica, 1 pelena za kupanje 5-7 kg i pelene.
    Ima 60 platnenih pelena razlicitih velicina (od kojih puno nekoristenih) i zastitne gacice i to 6 gacica newborn do 5 kg, 6 gacica 5-7 kg, 6 gacica 7-9 kg, 6 gacica 9 - 12 kg i 3 gacice 12 - 15 kg. Teta kaze da je sve to kupila u Engleskoj prije cca godinu dana i platila oko 6 500 kn.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma zvuči ok cijena za SVE to. samo ne znam kakve su te bambino mio pelene...možda će netko drugi znati :/

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Za sve to cijena je, mislim, ok. Zavisi kakve su pelene i koliko su korištene :/ .

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To su talijanske pelene :? nisam ih vidjela niti na jednom engleskom site-u. Hm... što će ti newborn zaštitne kad su ti velike bebe... i tko zna kakve su pelene... ali inače je cijena supeeeeer za toooooliko toga... ne znam što bih rekla... Ako si spremna riskirati, hajde, mi ćemo te podržati i čekamo komentare :D

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jao nemoj to kupovati, ja sam to vidjela u sloveniji i zamalo kupila
    isto je bilo jako jeftino
    kad ono to nisu ovakve platnene pelene sa cickom ili drukerima nego neke tetre koje se slazu i onda se stave zastitne gacice

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dia - pa na slici izgledaju kao naše pelene :?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Dia - pa na slici izgledaju kao naše pelene :?
    i meni se čini, a ove kako tetre pokraj mi izgleda da su inserti

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Čime početi

Citiraj mia* prvotno napisa
    I što sad? Prvo ste me zarazile s tim pamučnim pelenama, sad sam definitivno odlučila da ću se okušati s njima, ali s kojima da krenem? Definitivno znam da neću Kamaris, iz vaših komentara su na zadnjem mjestu, ostaju mib, racman, a danas sam otkrila da se mogu nabaviti i HH, TB, FB... S čim da počnem, (beba se tek treba roditi u svibnju) i s koliko pelena, koliko covera, trebam li dodatne uloške? Ajme udavih, al što sad, zanima me!!!

Htjedoh reci samo da Kamarisu nista ne fali.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma ništa ne fali Kamarisu, ali bilo bi dobro da imaju malo više uzoraka i vrsta pelena za ponuditi

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •