Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: neuspavljivost

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno neuspavljivost

kako namotivirati 33 mjeseca starog klinca da krene na spavanje prije 22 sata?

svako vecer je slicni ritual, on se igra i igra i igra dok na kraju ne malaksa dovoljno da pristane da odemo u krevet

pretpostavljam da je dio problema u tome sto tata stize doma tek oko 18.30 pa dok se prosetaju psi i dok rucamo (tu se ruca kad ljudi stignu s posla) i otprilike oko 20 sati on ima tatu na raspolaganju

problem mi je u tome sto smo krenuli u igraonicu (socijalizacija nam ne prolazi nikako ali to je za drugi naslov) i danas je ujutro spavao tako cvrsto da ga nismo mogli probuditi. dizali smo ga, mats mu je cak otvarao oci, a sebastian je bio kao lutka od gume i apsolutno nije reagirao i nije ga se moglo probuditi

ovdje se u skolu krece sa 4 godine, i moraju svako jutro u 8.30 biti u skoli i neme lovi panika da u tih godinu i tri mjeseca necu uspjeti uletiti sa njim u rutinu da se pocne ujutro buditi i da ce biti katastrofa, tim vise sto se u skoli ostaje citav dana pa su djeca od 4 godine prisiljena ziviti bez popodnevnog spavanja (sto roditelji ovdje dozivljavaju kao super jer su klinci navecer umorni ko da su drogirani, pa brzo odu u krevet pa se starci nemoraju natezati i baviti sa djecom)

on spava sa nama u krevetu i jos uvijek sisa. uglavnom sam prijasnja budjenja uspjevala organizirati tako da ga razbudim tako sto ga natjeram da pocne cicati pa ga iznesem iz kreveta i odemo tako pristekani u dnevnu sobu di mu pustim neki crtic pa ga to zbudi. onda ga cim se odsteka strpam na tutu i kad je gotov pokusavam utrpati dorucak (koj uglavnom nikad ne pojede, ali i inace lose jede pa se snalazimo tako da mu uvaljujem bananu ili one rizine krekere dok se vozimo autom do igraonice)

rutina sa vecernjim kupanjem kod nas ima kontra efekt jer on iz kade izlazi ko da se upravo probudio i prepun je ideja i energije. kombinacija sa kupanjem recimo ujutro mi otpada jer se toliko zmaze tijekom dana da je neizvedivo da mi ode u krevet tako prljav

citanje prica kod nas ne prolazi, on inace nema strpljenja za price, eventualno kad je bas umoran onda je miran i prati ali najcesce citanje zavrsava njegovim bjezanjem po kuci nakon prvih recenica

ima koncentracije za gledanje dugometraznih crtanih filmova ali stavljanje tv-a u spavacu sobu ne dolazi u obzir

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: neuspavljivost

A da i ti i tata legnete pored njega u sobi sa ugašenim svijetlom i kažete vrijeme je za spavanje. I tako svaku večer.... Nama ponekad jedino to pomaže....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nama je pomoglo uvođenje stalno istog rituala pred odlazak na spavanje, otprilike uvijek u isto vrijeme. Istina, Andrej je tada bio mlađi od Sebastiana i to je prihvatio kao nešto najnormalnije.
    I sad ima dana (tj. večeri) kad se on igra, igra i igra i ne želi na spavanje, ali ga onda kroz igru "provučemo" do kupaone, a tamo mu je onda tako zabavno da zaboravi na prethodnu igru (ne trebam spominjati da napravi poplavu u kupaoni, a i tata ga super zabavlja za vrijeme kupanja i poslije).
    Ponekad se ne želi smiriti ni poslije kupanja, ali već zna da slijede pjesmice i priče, i kako je to već dugo prihvatio kao večernji ritual, ne buni se, nego im se veseli. Ponavljam, sve smo to uvodili dugo i postupno. Ne može se odjednom. Shvatili smo što mu najviše odgovara (jedno vrijeme je bilo pjevanje, pa onda priče, sad je opet pjevanje u modi). Televizor nikad nije bio opcija (ni sad ga ne gleda puno, a uopće ga ne gleda pred spavanje).
    Hm, da, i naš tata stiže doma najranije u 18.30 (često i kasnije), ali on je već s vrata samo njegov tata. Jedemo kasnije, kad Andrej spava. A odlazak na spavanje imamo između 19.30 i 20.30.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stray, mozda da pomaknete popodnevno spavanje na malo ranije (nisi napisala kad spava popodne)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: neuspavljivost

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    tim vise sto se u skoli ostaje citav dana pa su djeca od 4 godine prisiljena ziviti bez popodnevnog spavanja (sto roditelji ovdje dozivljavaju kao super jer su klinci navecer umorni ko da su drogirani, pa brzo odu u krevet pa se starci nemoraju natezati i baviti sa djecom)
    stray, trebas biti svjesna da je za neku djecu potpuno normalna stvar da vec i ranije potpuno izbace dnevno spavanje.
    mi smo ljetos imali vrlo slicnu situaciju kakvu opisujes, s tim da je m. imala samo dvije godine, ali nakon vise mjeseci natezanja i sa dnevnim i sa vecernjim uspavljivanjem, dnevno uspavljivanje je postalo potpuno nemoguca misija, tada smo izbacili dnevno spavanje (na opce zgrazanje moje mame, svekrve i sl. jer kao dijete MORA spavati).
    uglavnom svi smo se preporodili, m. se pocela uspavljivati navecer najnormalnije, nije uopce kako spominjes "umorna kao da je drogirana", dapace, cijeli dan je vesela i zaigrana kao i prije s tim da navecer zadovoljno zaspi oko 21 h. i to traje vec nekoliko mjeseci.
    mozda je i kod vas vrijeme za izbacivanje dnevnog spavanja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovdje se u skolu krece sa 4 godine, i moraju svako jutro u 8.30 biti u skoli i neme lovi panika da u tih godinu i tri mjeseca necu uspjeti uletiti sa njim u rutinu da se pocne ujutro buditi i da ce biti katastrofa, tim vise sto se u skoli ostaje citav dana pa su djeca od 4 godine prisiljena ziviti bez popodnevnog spavanja (sto roditelji ovdje dozivljavju kao super jer su klinci navecer umorni ko da su drogirani, pa brzo odu u krevet pa se starci nemoraju natezati i baviti sa djecom)
    Joj Stray Ja tebe da neznam, ja bi te se tako ponekad nalupala

pa ne spavaju sva djeca popodne. Moj Noah sutra puni 4 godine a nespava po danu vec dvije. Ove godine je krenuo u skolu i nespava ni tamo iako mu je ponudjeno i ostala djeca spavaju ali on ne. Lezi i odmara. Naravno da dodje kuci mrtav umoran i da ide spavat u 7.30 ili 8 i meni je to sasvim ok.

Dodjemo kuci u 3.30 i do odlaska u krevet se igramo i zabavljamo i mislim da je to sasvim dovoljno do 7.30.

Moja djeca nikad nisu isla kasno spavati niti ja to volim, niti volim da spavaju do 10 ili 11 ujutro, ali to sam ja.

Dizemo se oko 7 i ja ih moram buditi i Noah je super jer odvali tih 12 sati a Annabel malo manje pa se buni a vikendom se probude sami naravno kad bi mogli malo odspavati.

Djeca se naviknu na ranije ustajanje i i ranije leganje.

Moras mu nekako premjestiti to popodnevno spavanje ali moram naglasiti da moj Noah ako odspava i 15 min popodne neide spavat do 22 a i dalje se mora rano dici pa mi je ustvari bolje da uopce nespava po danu.

Inace sad bi ja tebi mogla reci da ti djete stavljas spavati popodne da se ne bi morala baviti s njim.

Mislim da panicis bezveze.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čitanje knjigica u krevetu...maženje i spavanje...a sve kreće ranije, najkasnije u 20.30 sati...

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi isto imamo problem sa spavanjem. Sin ima 2 god. i 8 mj. U zadnjih dva tjedna baka ga ne može nikako uspavati preko dana. Ona ga čuva. Ali i navečer neće, pa neće. Sada je gladan, pa je žedan, pa mora piškiti, pa je nešto zaboravio u dnevnoj i nakon sat vremena natezanja napokon zaspi. Sinoć je zaspao u 11 sati i jutros se probudio u 7. Već sam i ja razmišljala da izbacimo popodnevno spavanje. A tako je super spavao , nekada po tri sata i navečer u 9 u krevet. Problem je to što ga čuvaju dvije bake preko tjedna. kod jedne spava po danu, a kod druge ne. Stvarno nemam pojma šta da radim...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Stray pokušajte svakako najmanje sat vremena prije spavanja smirit intenzitet igre, znači pričati priče, crtati, ugasiti televizor, lagano se maziti i sl, nikakve igre jačeg intenziteta ne dolaze u obzir, tak da mu se organizam polako smiri i onda krenite u krevet, jer klinci kad se navečer jako razigraju i uzbude, teško zaspu. I svakako postepeno uvedite neki ritual uspavljivanja.

Newa i Roko je baš nedavno imao fazu kakvu opisuješ. Oni su u dobi kad im je sve interesantno i najrađe ne bi ni išli spavat, i izmišljaju svakakve načine da izbjegnu i što kasnije odu u krevet.

Tu je jako bitno strpljenje i da se čvrsto postaviš.
    Ja sam Roku rekla sad je večera, pojedi koliko želiš, i kad jednom odemo na kat vraćanja više nema. Bilo je natezanja par večeri, nekoliko puta smo se i vratili dolje jer nije večerao, ali smo nakon cca mjesec dana uspjeli.
    Isto je bilo i sa vodom. Tražio bi po 3-5 puta nakon što bi legao piti.
    To smo riješili slično ko i s jelom. Kad uđe u krevet popije vode koliko želi i ako traži ponovno kažem, popio si koliko si želio, nema više. Izuzetno ako baš kaže da je jako žedan, popije još jednom.

Piškiti je isto tražio najmanje 3 puta kad legne. Sad mu kažem ajde još pričekaj malo pa kad ti bude jako sila onda reci i tak smo sveli i piškanje samo na jednom.
    I onda već sam ponavlja moje riječi: "Baš me zanima kolko buš popišao, sigurno 2 kapi" i smije se ko lud.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo mislim da sam to vec negdje kopirala ali za sve mame koje se dvoume oko dnevnog spavanja evo tekstica sa www.babycentre.co.uk

Needs less sleep
    Between ages two and three, most children need between nine and 13 hours of sleep a night. Most children also have a nap in the early afternoon, but some give up daytime sleeps entirely. There's no right amount of sleep at this age. Let your child have what sleep she needs to feel alert and rested.
    dakle izmedju dvije i tri godine djeca prosjecno spavaju izmedju 9 i 13 sati, neki spavaju po danu, dok drugi to u toj dobi potpuno izbacuju dveno spavanje.

za mame s djecom s preko dvije godine ako bas nikako ne mozete po danu uspavati dijete, najvjerovatnije se radi o tome da mu taj dnevni san vise nije potreban!

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

probaj ga neki povoljan dan, kad je odspavao dovoljno ujutro (vikend?) ne stavit popodne na spavanje, ranije će biti umoran.
    probaj mu izmislit priče o njegovim igračkama (najdraži autić ide u dućan, zeko je šetao psa, kajaznam..) to će mu biti zanimljivije od čitanja neke priče iz knjige jer se radi o njemu poznatim likovima, a ti izmišljaš priču što im je često draže.
    a vi meni recite: kako dvogodišnjaka dobit da nevečer OSTANE u krevetu??! i mrtav umoran se ustaje 5-6 puta bar, samo zato kaj može

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma probala sam sve i svašta. I pričice i pjesmice...
    Nadam se da je samo faza.
    Curke hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •