Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Recept mooooolim za tortu bubamaru

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Recept mooooolim za tortu bubamaru

Nadovezala sam se na topic "Bubamara", al nitko me ne doživaljava, šmrc, pa će ovako možda biti uočljivije.
    Lijepo molim ako netko zna recept za tortu bubamaru. Žabici je ovaj vikend rođendan i moram se pripreeeematiiii.
    A htjela sam svakako da torta bude iz kućne radinosti a opet da ne bude ona obična iz kalupa.
    Ako netko zna - please!

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovdje možeš upotrijebiti bilo koji recept za torte (biskvit + neka fina krema koja je onako malo tvrđa) a ostalo je ručna radinost. Boju možeš kupiti (ako si iz ZG) u dućuanu bombonjera u zvonimirovoj pored Vinceka

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja za barbie haljinu koristim recept tigar torte (ili leopard torte, kako je tko zove), i uvijek uspije a jako je jednostavna za napraviti i do sad bi bila svaki put pojedena u rekordnom roku.

Kad bi radila bubamaru, koristila bi isti recept. Fora je da ispečeš biskvit, razrežeš na kockice, i pomiješaš s kremom (mlijeko, čokolada, orasi), uliješ u kalup (prikladnu zdjelu ili terinu) i staviš preko noći u frižider da se stisne. Istreseš na tacnu i ukrasiš izvana kako god hoćeš.

Recept ima tu negdje na forumu, a ako oćeš, mogu ti ga i ovdje staviti.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tinki winkie, hvala ti do neba!

Da,da, zalijepi tu ako ima negdje link. Tražila sam ali ništa nisam našla.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tinkie, winkie, puno hvala!
    (a što ti je dobar avatar )

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kad ste već tu imam i ja jedno pitanje vezano za bubamaru. Isto imamo rođendan za koji dan, a P. je opsjednuta baš bubamarama pa sam odlučila napraviti tortu bubamaru.
    Nikada nisam radila sa bojama pa me zanima kako bi se mogao napraviti ta crvena glazura ili šta je već to.
    Ne znam ni koju boju je najbolje kupiti (tekuća, u prahu)....

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sorry, tek sad sam niže vidjela topic Bubamara...
    ...ali nije baš nešto posebno ni objašnjeno...

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Kristina30 prvotno napisa
    Kad ste već tu imam i ja jedno pitanje vezano za bubamaru. Isto imamo rođendan za koji dan, a P. je opsjednuta baš bubamarama pa sam odlučila napraviti tortu bubamaru.
    Nikada nisam radila sa bojama pa me zanima kako bi se mogao napraviti ta crvena glazura ili šta je već to.
    Ne znam ni koju boju je najbolje kupiti (tekuća, u prahu)....
    ja sam koristila crvenu boju u prahu, i kako mi je trebala stvarno jako jaka crvena boja bila sam prezadovoljna sa bojom u prahu koju možeš dozirati po potrebi, ovisno o tome koju nijansu crvene ili roze trebaš
    sa tekućim nisam imala iskustva

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, saga o bubamarama se nastavlja . Cure drage, zna li neka kako napraviti ona ticala?
    di_zg, gdje kupiš te boje u prahu?
    Ne bi ni ja htjela roza bubamaru. Hvala što pomažeš. Ročkas se ozbiljno primakao, a ja još nemam sve informacije. :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da napravite preljev od soka iz kompota od višanja i onog preljeva iz vrećice ili puding od vanilije ukuhate u taj sok?? To bi trebalo biti jako crveno :?

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    di_zg, gdje kupiš te boje u prahu?
    /
    Evo, samo da se ubacim s odgovorom.Ja sam kupila u Billi crvenu.
    Vidjela sam da ima još žute i plave

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sad ću ja malo daviti ali recite mi u kakvu kremu umiješate boju, ili samo u šlag :?

Citiraj dijana prvotno napisa
    Cure drage, zna li neka kako napraviti ona ticala?
    Ajme ticala, to će biti problem. Ja razmišljam da to ne bude jestivo nego da kupim nešti što bi moglo koristiti u tu svrhu.
    Ili ću se uzeti jednoj od silnih koje imamo doma

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cure drage, zna li neka kako napraviti ona ticala?
    Da pokušam odgovoriti sama sebi - možda od marcipana pa ga preliti čokoladom?

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Boju za kolaće možeš kupiti (ako si iz ZG) u dućuanu bombonjera u zvonimirovoj pored Vinceka i tamo još imaju hrpu hrpu stvari, vjerujem da buš dobila i ideju za ticala, i slobodno pitaš tetu, super su ljubazne....

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja bi si skratila muke i napravila bez ticala. Pa za buba maru su važne točke i crveno-crna boja, a ticala ko vidi?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Ja bi si skratila muke i napravila bez ticala. Pa za buba maru su važne točke i crveno-crna boja, a ticala ko vidi?
    anchie legendo, vidim ja da i tebe skoro ista muka čeka. Iako ste vi sigurno "prerasli" bubamare.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi ćemo sad u subotu nadrljat neku tortu. Krenut ćemo s tigar tortom (koju nisam prije radila), pa šta ispadne.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

za ticala možeš koristiti štapiće pa ih umočiš u čokoladu, ili ih ispečeš od prhkog tijesta, netko je jednom spominjao čini mi se slamke koje bi umočio u čokoladu i sl...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Našla sam na jednom drugom forumu recept za bomba tortu (punjena mascarponeom+slatko vrhnje+bademi+grožđice.) od koje se onda napravi bubamara. Zvuči mljac. Ovojnica se napravi od marcipana, i glava i ticala.
    Odlučila sam se za tu varijantu.
    Ak mi ne uspije, bacam se na lješnjak tortu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ročkas bio i prošao u najboljem redu. Bubamara je uspjela. Mislim, vidi se da ju je radio amater, ali djeca su bila oduševljena, a bila je i mljaaac...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

di su slike?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Probat ću staviti ak će se šta vidjeti jer su jako tamne ispale. Sve sam napisala bez zareza.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo slike nase bubamare (radili smo je prosle godine):
    http://www.inet.hr/~rturina/bubamara.jpg.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

violet, bubamara je prekrasna!!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo ovdje, valjda je uspjelo. Ali, zbilja je fotka katastrofa.
    http://www.babababies.com/view/view_...m?SITEID=39590

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tinkie Winkie, hvala

Dijana, steta sto je tako tamna slika - pa tko je to lose uslikao tako lijepu tortu?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj violet prvotno napisa
    Tinkie Winkie, hvala

Dijana, steta sto je tako tamna slika - pa tko je to lose uslikao tako lijepu tortu?
    Moja malenkost. U biti, radije ću okriviti fotić. Ako prostorija nije 100% obasjana suncem ne ispadaju dobro slike. Zato s njim radije slikam vani. Dok ne kupim kvalitetniji fotić.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa, ustekaj blic

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    pa, ustekaj blic
    Kad stavim na blic, puni se sto godina, i onda opet neće. Mislim da je blic nešto trokirao, jer je prije radio.
    Ma, definitivno je vrijeme za novi fotić. :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

opet je bubamara u akciji, izgleda da sva djeca vole bubamaru, posto nam je rodjendan u subotu ja (sto je veoma smjesno) bih napravila tortu bubamaru, hajde evo tijelo sam i skontala, malo me pipkala zezaju molim savjet i od čega se napravila glava bubamarina. Skontala sam tigar tortu napraviti. Violet da li bi mogla možda na pp detaljno napisati postupak i kako šta gdje hvala

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu ja, radila sam ju prošli tjedan i to dva puta.
    Za tijelo sam koristila plastičnu posudu (ne preveliku) a za glavu šalicu za bijelu kavu.

Ticala su bila oni gumeni bonboni kao špagete (imala sam doma crvene).

I torta je jako fina a szvatno jednostavna za napraviti.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Mogu ja, radila sam ju prošli tjedan i to dva puta.
    Za tijelo sam koristila plastičnu posudu (ne preveliku) a za glavu šalicu za bijelu kavu.

Ticala su bila oni gumeni bonboni kao špagete (imala sam doma crvene).

I torta je jako fina a szvatno jednostavna za napraviti.
    Mogu li molim te dobiti detaljan recept sa svim mjerama i omjerima, pa ako je dugo kuckati pošalji mi na pp.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ovako radila

LEOPARD TORTA

biskvit
    7 jaja
    7 žlica šećera
    7 žlica brašna + prašak za pecivo
    ispeći

Zamutiti:
    4 žumanjka
    4 žlice šećera
    2 žlice griza

Staviti na kuhanje:
    1/2 l mlijeka
    1 margarin
    1 čokoladu za kuhanje
    20 dag šećera (stavite duplo manju količinu!)
    Ovo kad uzavri, staviti u ovo gornje zamućeno i još miksati (maknuti s vatre), te dodati 20 dag oraha

Biskvit iščupati na male komadiće/kockice, i ubaciti ih u kremu. U kalup najbolje staviti foliju i sve unutra zamijesiti. Ostaviti u frižideru da se to stvrdne. Sutra prebaciti na podlogu.

To je recept po kojem sam radila, samo sam u kremu umjesto 4 zutanjka, stavila 2 cijela jaja. I smanjila sam secer (umjesto 4 zlice, stavila sam 2, i umjesto 20 dag isto dvije onako pune).

Cijela ova smjesa mi je bila za dvije manje bubamare (morali smo slaviti u dva dana zbog bolesti uzvanika)

Tortu sam premazala tučenim slatkim vrhnjem u koje sam dodala malo šećera i crvenu boju u prahu (i stvarno se može dobiti prava crvena boja, bolje nego s onim tekućim bojama)

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod nas je jako prihvaćena Američka torta ( stavila sam recept na forum ) . To je torta sa sirom i voćem , pa tko voli takve kombinacije nek proba. Masa se sipa u kalupe pa bi bila pogodna i za bubamaru.
    Ako netko želi bržu i jednostavniju tortu - onda je to jogo torta.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam radila po ovom receptu s drugog foruma, i jako je ukusna. U biti je jednostavna za napraviti, jer se ne mora peći (kore mogu, ali mogu i kupovne i ok su).
    Kopiram s drugog foruma:

ja sam za Marin prošli rođendan pravila Bomba-tortu od kimame s tim da sam marcipan obojala crvenom bojom i napravila točke od čokolade <
    >što da kažem, osim da se pojela <
    ><
    >ovo ti je recept za samu tortu:<
    ><
    >BOMBA-TORTA<
    ><
    >Mnogi koji su je jeli kažu da im je to najbolji kolač koji su u životu probali.<
    >Do
    a mu je strana što se
    zo i lako priprema a loša to što je skup i visokokaloričan.<
    >U svakom slučaju, toplo, toplo, toplo ga preporučam.<
    >Za bombu vam treba:<
    >- 20 dkg čokolade za kuhanje<
    >- jedna i pol tabla marcipana (ima ga u svim većim trgovačkim centrima, ja kupujem RUF)<
    >-jedne oblatne za tortu, već gotove ili, još bolje, kalup za kolač (kužite na šta mislim - donji dio kolača, dno). Toga isto ima u svim boljim trgovinama<
    >- 5 dkg grožđica<
    >- 5 dkg badema<
    >- 5 dkg lješnjaka (ja stavljam 6-7 dkg grožđica, badema i lješnjaka)<
    >- 200 g mascarponea<
    >- 250 g vrhnja za šlag<
    >- 3 žlice šećera u prahu -aroma ruma ili, još bolje par kapi Amaretta<
    >PRIPREMA:<
    >Bomba se pravi u okrugloj zdjeli srednjeg promjera (dolje 10, gore 20 cm), možete i u plastičnoj zdjeli za salatu ako nemate ništa bolje.<
    >Najprije se čitava zdjela obloži prozirnom folijom za zamatanje, neka viri van zdjele, to će vam poslije služiti da lakše izvadite bombu. Nakon toga se oklagijom razvuče jedan i pol marcipan i njime se obloži zdjela. Sve to radite mokrim rukama. Kako se marcipan fino razvlači, a dijelovi lako lijepe, to se napravi tik-tak.<
    >Onda uzmite dvije kore za tortu ili, ako ste kupile samo podlogu, 2/3 podloge, prstima ih usitnite, stavite par kapi ruma ili amaretta i malo, malo vode da kore omekšaju pa njima obložite marcipan. To ide super jer se tijesto lijepo prima i lijepi za marcipan.<
    >Nakon toga u mascarpone dodajte 3 žlice šećera u prahu i pomiješajte ga sa šlagom. U tu smjesu stavite grožđice koje ste prije toga namočile u vodi i 5 dkg čokolade, 5 dkg badema i 5 dkg lješnjaka - sve narezano na sitne komadiće. Znači, ne samljeti nego da se osjeti pod zubima. Ja to meljem u multipracticu.<
    >Tom smjesom ispuniti udubinu bombe. Na vrh utisnuti ostatak kora za tortu, isto prethodno smočenih u malo ruma i vode.<
    >Staviti u frižider neka odstoji barem 4-5 sati.<
    ><
    >Nakon toga, napraviti preljev - čokoladu za kuhanje otopiti s malo mlijeka i dodati veliku žlicu putra. Izvaditi bombu iz frižidera i prevrnuti je na tanjur (tu će vam ona folija koju ste stavile na dno biti od pomoći), preliti čokoladom i vratiti još malo u frižider.<
    ><
    >znači, pratiš recept sve do zadnjeg odlomka, s tim da marcipan obojaš prije valjanja i stavljanja u zdjelu, a od komadića istoga napraviš i glavu i ticala koja obojaš čokoladom.<
    >ja nisam koristila gotove oblatne, već sam ispekla najjednostavniji biskvit za tortu i nisam ga močila amarettom već voćnim sokom pošto je torta bila namijenjena djeci <
    ><
    >za podlogu sam obojala tučeno vrhnje zelenom bojom i to naštrcala oko bubamare, ali sada vidim da ima kupiti i jestive travice <
    > <
    >Mara, 02.10.2002.<
    ><
    ><
    ><
    >

Jedino nisam radila ovaj preljev s čokoladom jer mi to nije bilo logično. Zašto preljevati tortu s pokoladom kad je već crvena? :? Pa ne želim smeđu nego crvenu bubamaru. I bez toga je bila odlična.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kalimero jedva nađoh recept za američku tortu, čini mi se iznimno lagana, a reci mi je li ova jogo torta to isto ili je drugačija....joj žene toliko dobrih recepata ima da ja stvarno nisam pametna koji da uzmem za svoju malu bubamaricu...ima da je uslikam uspjela ne uspjela, znači ja bih već sutra morala napraviti tortu zbog hlađenja, a onda je u petak ukrasila jer je rodjendan u subotu ili ne trebam tako rano????

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bera, ak mi pošalješ mail, mogu ti poslati sliku naše bubamare.

Ja isto pečem američku tortu od sira, ali meni ona nije za dječji rođendan nego onako klasična torta (ja gore stavljam voće). Mislim da djeca ipak vole više nešto što ima čokolade.

Ja sam biskvit i kremu napravila naveče, sve utrpala u kalup. drugo jutro izvadila i ukrasila, a popodne su došli gosti

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bera:

... reci mi je li ova jogo torta to isto ili je drugačija...
    Jogo torta se pravi tako da se u voćni jogurt ili one Jogobele doda želatina i masa se sipa u kalup.
    Neznam napamet cijelu proceduru , ali ako treba mogu poslati od kuće poslije posla.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa faktički ja bih mogla napraviti obje torte jedna je svakako za igraonu za djecu, a druga je za starije....kalimero, ako nije problem voljela bih i recept za jogo tortu, mora da je mljac....pa neka se nađe...cure puno vam hvala što meni kolači neukoj pomažete

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OK bera, napišem ti poslije 16 h.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

JOGO TORTA

2 jogo deserta od 0,5 l ( ili 5 kom od 0,2 dcl.)
    1 jogurt
    20 dkg. šećera- kristal
    0,5 l vrhnja za šlag + šlag za ukrašavanje
    3 vrećice želatine bijele u zrncima
    8 žlica vode

Uposudu sipati jogo desert po želji , ja obično uzimam od jagode ili šumsko voće, obični jogurt i šećer. Izmješati da se šećer otopi.
    Izraditi pola litre vrhnja za šlag u pjenastu masu i u to dodati prethodnu smjesu , izmješati mikserom.
    U šerpicu staviti 8 žlica vode, isipati 3 vrećice bijele želatine mješajući i staviti na laganu vatru uz mješanje sve dok se želatina ne otopi. ( par minuta ).
    Otopljenu i vrelu želatinu sipa se u onu masu uz stalno mješanje mikserom. Dakle mikser skroz miješa dok se sipa želatina.
    Kad je masa izmješana sipa se u modlu i stavi u hladnjak do sutra.
    Najbitnije je da se istovremeno miješa sa mikserom i sipa želatina, jer u protivnom kad se nebi mješalo želatina u kontaktu sa hladnom masom se stegne i nebi bila ravnomjerno raspoređena u masi, ne bi bilo kompaktno.
    Možda djeluje komplicirano, ali zaista nije . Vrlo jednostavno , brzo i fino.
    Okolo se ukrašava šlagom .

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hvala kalimero

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •