Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Nestasica Sinersula (sirupa)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Nestasica Sinersula (sirupa)

Jucer sam dobila u ljekarni informaciju, ne u jednoj nego vise njih, a jedna je cak zvala u Plivu, da istog trenutno nema za naruciti i ne zna se kada ce ga biti. Kao zamjenu nude Silapen od Belupa.
    Eto, za info svima cija su djeca na profilaksi Sinersulom, u nekim ga ljekarnama jos ima, ako ne zelite djetetu mijenjati lijek, nabavite rezervu.
    Nama je doktorica savjetovala da svakako pokusamo naci Sinersul. . . .

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kako to. pa Silapen je potpuno druga vrsta
    možda nude Sulotrim ? To bi bilo isto ali drugi proizvođač ( nemam pojma koji )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jel uopce smiju nuditi zamjenu ili lijecnik mora napisati novi recept?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

koliko je meni poznato,nema zamjene

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sulotrim je od belupa.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Rekli su ovak. . .ako je "potvrdjena" nestasica onda smiju dati zamjenu bez novog recepta, ali u pravilu se mora ici po novi recept.
    Kinder imas pravo, nije Silapen nego Sulotrim, isto od Belupa. . . . ja zabrijala po tim nazivima
    However, poanta je da Sinersula nece biti i ne zna se koliko dugo

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ne jedi se, to ti je doslovno isti lijek po sastavu samo druga firma
    isto kao Ospen i Silapen, Klavocin bid i Klavax , Cefaleksin i Ceporex

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala na informaciji, Pina, meni nije za drugo pakovanje, isti sastav... jer iz iskustva to mi i nije baš tako idealno... a i neda mi se da mi dijete bude pokusni kunić! Tako da ćemo se pokušati opskrbiti...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo još nije tragično...

ali - ima (navodno) lijekova (plivinih) - za koje nema paralele... :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kao i kad je nestalo D3 kapi?
    Ružno, ali eto... ja bi za svoje dijete i u drugu državu po to...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da, ne znam fakat kaj izvode. . . koje su im to fore sa ne proizvodnjom lijekova?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne znam točan razlog, ali ako je isto kao što je bilo s D3 kapima, narudžbe izvana su bile toliko velike da je ponestalo lijekova za Hrvatsku! A naravno, EU ima prednost!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    Ne znam točan razlog, ali ako je isto kao što je bilo s D3 kapima, narudžbe izvana su bile toliko velike da je ponestalo lijekova za Hrvatsku! A naravno, EU ima prednost!
    To nije istina. Mijenjalo se mjesto proizvodnje pa se mijenjala i registracija, pa prva serija mora na detaljnu analizu na Agenciju za lijekove - cijeli se proces oduzio pa je doslo do nestasice

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa tako je pisalo po svim novinama! Uostalom, nama su poštom iz Austrije slali te kapi dok ih tu uopće nije bilo!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Imamo kućnog prijatelja jednog čovjeka koji ima privatnu ljekarnu! I sad smo ga zvali da naručimo od nj Sinersul i on je izjavio da nije nestašica sinersula nego zastarjelost i da je povučen iz proizvodnje :? :? :? :? i da je zamjena taj iz Belupa!
    Nisam neki farmaceut, ali ako je Sinersul i Sulotrim isti sastav, drugo pakiranje, otkud onda tu riječ zastarijelost? :? :? :?

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Cure drage,
    pa zato na je dobro da za isti lijek postoje barem dva proizvođača. Pa kad je jedanog iz bilo kojeg razloga nestašica, tu je zamjena.
    Jednake djeltvornosti i kvalitete. Nema tu nikakvog pokusiranja.
    Bilo bi dobro da je i za neštasice Plivinih D3 kapi bilo npr. Belupove zamjene.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samo jedan primjer u vezi 3D kapi... ja živim u Međimurju, koja graniči sa Slovenijom, pa se sjećam da je bila invazija na slovenske ljekarne gdje su se mogle kupiti Plivine 3D kapi! Bez obzira koji razlozi su bili, distribucija ljekova je gadno zaštekala... i to je žalosna realnost!

http://www.novilist.hr/Default.asp?W...3286328592863J

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dalm@ ali u potpunom si pravu, mi bar imamo zamijenu... a šta oni koji nemaju
    ali skeptični smo u vezi tih lijekova, pogotovo ako je dijete svaki dan na tome!
    i šta to znači zastarijelo? sad ima neka nova formula koja je manje štetna?
    isto tako kao što se vode polemike oko cijepljenja, raznih lijekova, tako valjda ni mamama nije svejedno...

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Zastarjelo...
    Proizvođač se možda odlučio za poboljšanje proizvodnog postupka, neke pomoćne tvari, ambalaže.
    Pritom izmjena ne utječe na djelotovornost lijeka, jer kriteriji kvalitete su strogi i vrijede jednako za sve proizvođače.
    Doduše, kod djece je uvijek mogući problem prilagodbe na drukčiji okus ili boju (i ne samo kad je lijek u pitanju).
    Kao što kažeš, problem je kad istovrsne zamjene nema, pa se mora mijenjati terapija ili tražiti u inozemstvu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    Imamo kućnog prijatelja jednog čovjeka koji ima privatnu ljekarnu! I sad smo ga zvali da naručimo od nj Sinersul i on je izjavio da nije nestašica sinersula nego zastarjelost i da je povučen iz proizvodnje :? :? :? :? i da je zamjena taj iz Belupa!
    Nisam neki farmaceut, ali ako je Sinersul i Sulotrim isti sastav, drugo pakiranje, otkud onda tu riječ zastarijelost? :? :? :?
    Molim te pitaj svog prijatelja tko mu je dao ovakvu informaciju (koja je i poprilicno nelogicna) pa mi posalji na pp. Cini mi se vrlo neozbiljno siriti neprovjerene (da ne kazem neistinite) informacije.

Dakle, istina je da Sinersul sirupa nema na trzistu i da ga vjerojatno nece biti jos neko vrijeme, ali nije istina da je povucen iz proizvodnje. A izjavu da je zastario pa da je zamjena radi toga Sulotrim (ista aktivna supstanca) uopce necu komentirati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa eto, mi samo pričamo... nismo neki zakoni. Uskoro će ta tema buknuti u javnosti pa ćemo sve saznati !!! A do onda... možda netko zna nekoga u Plivi ili neko tamo radi pa da nam prišapne šta ti tračevi znače... :D :D !

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Drage curke, konačno je došao KRAJ PRIČI! Počevši od ovog foruma, pretraživanja po Netu,
    do dobivanja neistinitih i izmišljenih izjava egoističnih ljekarnika
    (upravo točno onako kako je to sanjam71 osnovano komentirala) saznala
    sam PRAVU ISTINU!
    PLIVA mi je ljubazno odgovorila na mail:

U pojedinim je ljekarnama u posljednje vrijeme došlo do privremene nestašice
    oblika PLIVINOG lijeka Sinersul (sulfametoksazol + trimetoprim).

Glavni razlog privremene nestašice pojedinih oblika Sinersula je kašnjenje
    sirovine (trimetoprim) od dobavljača, koji navedenu sirovinu proizvodi u
    ciklusima, odnosno proizvodnim kampanjama, i koji nam je još nije isporučio.

PLIVA sa svoje strane čini sve kako bi se u najskorije vrijeme normalizirala
    opskrba hrvatskog tržišta Sinersulom te poduzima sve potrebne aktivnosti da
    bolesnicima u Hrvatskoj ovaj lijek što prije bude dostupan.

Malo sam dosadna, ali valjda se isplatilo :D :D :D :D
    trudim se

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nisi dosadna, hvala ti na trudu!
    Lijepo od njih da su tu informaciju podijelili s nama. Mogli su isto tako obavijestiti ljekarne pa da oni pacijantima prenesu tocne informacije, a ne da nam ovi guraju zamjene. To ocito nije "od jucer" kad se nestasica pocela osjecati po gradu, a ljekarne sigurno nemaju po par komada na "lageru". . .
    S obzirom da ovaj Sinersul koji se jos moze nabaviti traje do sredine 2008, ja imam rezervu.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam danas u našoj ljekarni podigla bez frke, nikakvog govora o nestašici :?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa da, one ljekarne koje imaju zalihu pojma nemaju o nestasici. Tako je i kod nas na Tresnjevci u ljekarni u kojoj smo ga mi nasli, nakon 4 u kojima ga nije bilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •