Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: caj od majcine dusice u trudnoci?

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno caj od majcine dusice u trudnoci?

vec vise od mjesec dana me gnjavi odvratan i uporan kasalj. isto tako dugo pijem caj od bijelog sljeza, jer on kao pomaze pri iskasljavanju...ali iapk nista od toga! cula sam da pomaze i caj od majcine dusice. ima li tko iskustva s tim? citala sam da se u trudnoci ne bi trebao pretjerano pit, ma sta god to znacilo!? pomozite... :?

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja ti mogu dati jedan recept za čaj od kapule.
    Iskreno, uvjek sam ga mrzila jer je užasnog okusa ali kao djete sam jako često uz svaku prehladu bar 2 mj. nastavljala sa užasnim kašljanjem i ovo me spasilo.
    Čini mi se da se može piti u trudnoći ali bi ti ja toplo preporučila da nazoveš doktora i pitaš (Za svaki slučaj.)

Malo veću kapulu oguliš, prerežeš na pola i narežeš je na tanje ploškice.
    Tu kapulu staviš u tećicu, dodaš na to 3 žlice šećera i na laganoj vatri stalno mješaš.
    To sve skupa treba dobiti boju tamnijeg meda (možda čak i bakrenu boju). Kada je dobro potamnilo (ali pazi da ti ne izgori)
    ulij cca 4 dl vode i kuhaj još da barem 0,5 dl ispari.
    Procjediti i piti ohlađeno po malu šalicu (od kave) 4-5 puta dnevno.

Evo meni nečakinja(ima 3 god) kašlje već dugo i moja mama joj je dala 2 dana piti taj čaj i djete se spasilo.

Ali isto bi da nekoga pitaš, barem u neku ljekarnu jer recimo kadulja nije dobra za trudnice, tek ju je dobro piti u zadnjem mjesecu jer blago stimulira kontrakcije,
    a prije bi mogla izazvati raniji porod. Nije da je sad ludo opasna, ali ne preporuča se.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam protiv kaslja koristila sok od luka u medu. naime, narezes luk na sitne kockice i promjesas ih sa nekoliko zlica meda i pustis da odstoji barem 1 sat da luk pusti sok i to jedes svaku vecer. jest da smrdis po luku ali navecer je pa nema veze. kasalj je prestao nakon par dana.
    malo je cudan okus ali nakon dva puta se naviknes.
    sretno

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: caj od majcine dusice u trudnoci?

Citiraj Ivana B-G prvotno napisa
    vec vise od mjesec dana me gnjavi odvratan i uporan kasalj. isto tako dugo pijem caj od bijelog sljeza, jer on kao pomaze pri iskasljavanju...ali iapk nista od toga! cula sam da pomaze i caj od majcine dusice. ima li tko iskustva s tim? citala sam da se u trudnoci ne bi trebao pretjerano pit, ma sta god to znacilo!? pomozite... :?
    Majčina dušica pomaže kod problema sa dišnim putovima. Iskreno mislim da ne može naštetiti bebi.

No, s obzirom da te muči dugotrajan kašalj, da li si se išla preslušati? Možda ćeš trebati nekakvu kuru antibiotika...Kakvi su ti sinusi? Da nije kašalj rezultat nekakve bakterijske upale sinusa?

U svakom slučaju, ja bih na tvojem mjestu, bez obzira na čaj, otišla kod doktora opće prakse na pregled.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: caj od majcine dusice u trudnoci?

Citiraj mamma san prvotno napisa
    U svakom slučaju, ja bih na tvojem mjestu, bez obzira na čaj, otišla kod doktora opće prakse na pregled.
    eto taman sam to krenula dopisat jer mi je palo na pamet da sam preskočila.
    Slažem se u potpunosti sa mamma san

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, čula sam, dakle nisam sigurna, da i majčina dušica (ali to bi vjerojatno trebale biti velike količine) može uzrokovati kontrakcije.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma, bila sam vec dva puta kod doktorice (opce prakse i ginekologije) i uvijek mi kaze "da se ne cuje nista", da se "cuvam i pijem caj od sljeza"...ako mi to opet kaze!?! UHHH!!!
    sinusi su mi 'cisti', samo me muci ta sluz/taj slajm koji vec mjesec dana ne mogu iskasljati! vec me stvarno poceo bolit stomak (misici) od kaslja i bojim se da to cesto napinjanje moze biti stetno...
    hvala vam za recepte od luka. probat cu, ma kako god cudnog okusa i mirisa!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ivana, normalno je u trudnoci da imas osecaj slajma u grlu koji ne mozes iskasljati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •