Mislim da je najvaznija edukacija. Sad cete se zgrozit, ali ja sam oduvijek razmisljala da su batine ok. Jos dok sam bila trudna razmisljala sam da cu djete dojit samo 6 mjeseci, "kaj si on misli da ce me navlacit do besvjesti" i normalno da cu ga tuc kad je zlocest. Kuhaca ce bit za plasenje. Zasto - zato jer sam ja odrasla uz batine, moja sredina je odrasla uz batine - to je normalno. E onda kad sam rodila, pocela sam se vise druzit s curom koja je isto imala bebu i bila je clanica Rode. Pa sam pocela vise vremena citat teme na Forumu. Pa sam pocela to malo dozivljavat kao centar svog svijeta . I stvari su se promjenile za 360 stupnjeva. Mislim, da nisam cula za Rodu, akcije ne po guzi, da se nisam druzila s tom curom - pitam se sta bi bilo danas. Nema sanse da cu ga tuci, ali moram rec da je ponekad tesko. Kad ti se sve nakupi, na poslu, pa muz, pa je djete prezivahno, pa..., dode mi da ga nalupam. I onda bjezim van da se ohladim jer se bojim da cu napravit nest sto si poslije necu moc oprostit.
Neki dan sam bila na rodendanu i nas 5 baba sjedi za stolom i pricamo o tome i znate sta - ja sam bila glupa, luda, popustljiva, imat cu razmazeno djete itd. Mogla sam im tupit do besvjesti - batine trebaju bit tu da im pokazes ko je gazda- Mislim, djete je zlocesto jer ne zeli jest, spavat, obuc se itd. Grozno..........
S obzirom da Franu cuvaju moji puno puta kad ga spotam da ne smije dirat noz (to mu je najdraze iz negog razloga) onda kaze Frane zoceesti i lupa se po guzi. Ja ga nikad nisam ni muz. Deda i baka znaju ga nekad potapsat po guzi i rec da ce ga mama po guzi - ono u sali. Isto tako puno puta uzme klofer i lupa me po guzi i kaze da sam zloco. Sve je igra, ali zanima me jel je i to ok?
I na kraju, voljela bih nabavit majce "ne po guzi" velike i male. Ima li toga jos? Da mene nisu educirali, ko zna sta bi bilo danas. Voljela bih podjelit neke majce, ili barem setat u njima po gradu ili na moru na plazi.